Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Drie nieuwkomers bij SK Lochristi

Dsc02176_edited_2 SK Lochristi heeft een ongelukkig seizoen achter de rug en wil vanaf september beter doen. Met Niko Hinsen, Kidoda Bwaji en Elonga Ekakia heeft de club in het tussenseizoen drie nieuwkomers binnengehaald, die gisteren op de clubvoorstelling voor het eerst hun opwachting maakten in de kantine aan de Bosdreef. Joost Van Laere, Mike Verstricht, Lieven Gevaert, Jasper Van Nieland en Niels Vlaeminck gingen hun voetbalgeluk ergens anders zoeken. Geert Boone en Hans Van Doorne hebben beiden hun actieve carrière afgesloten.

De club verwelkomt ook een nieuwe trainer. Rik Van Cauter (oud-speler van Sporting Lokeren) komt van Lembeke over naar SK Lochristi om er het sportieve roer over te nemen.

De club wil volgend jaar verder werk van de doorstroming van de jeugd. Door de vele kwetsuren konden verschillende jongeren _ in moeilijke omstandigheden weliswaar _ vorig jaar al eens proeven van tweede provinciale. De spelerskern bij het eerste elftal bedraagt voor het seizoen 2007-2008 gemiddeld 26 jaar, de beloftenkern slechts 20 jaar.

SK Lochristi start haar oefencampagne op zondag 29 juli met een wedstrijd tegen Moerbeke. Deze wedstrijd wordt in De Panne gespeeld. Daarna speelt men tegen Eeklo (05/08), SK Lebbeke (08/08), Adegem (12/08), Merelbeke (16/08), Sleidinge (19/08), Sint-Gillis-Waas (22/08) en Vrasene (26/08).

De competitie start op 2 september met de derby op het terrein van SKV Oostakker.

Evelien wint bokskamp Hyfte

Boksmadammen1 Wie verdient hier nu de overwinning? Lijkt de scheidsrechter zich af te vragen. Die blonde uit Laarne, of die Hollandse madam? Ik weet het eigenlijk niet!

Een aantal ronden later was het duidelijk: Evelien Coolens won op het eerste boksgala van Hyfte vrijdagavond de kamp tegen de Nederlandse Jessica Belder.

Met meer dan vierhonderd bezoekers waren de organisatoren best tevreden over de opkomst.

Vandaag is er om 14 uur een rondrit met truckers en mindervaliden (14 uur) en vanavond steakfestijn. Morgen nog eens steakfestijn om 12 uur en om 14 uur optreden van een braziliaanse dans- en gevechtsgroep. Alles in de tent op het Reinaertveld in de Doornzelestraat.

Boksmadammen2 Lut maakte niet alleen van de boksende vrouwen foto's, ze vond dat de mannen beter in haar lens pasten. U kan er ontdekken dat Jean-Marie Pfaff er ook was, en.....hoe kan het ook anders: de burgemeester van Hyfte! Janine Stadeus!

Gratis friet als Tweety geen buizen ziet

Tweetfriet Gratis friet als Tweety geen buizen ziet. Met die slogan lopen friturist Hans Stevens en zijn vrouw Marijke Jacobs van frituur Tweety al een paar weken op de rug. Studenten die geen buis op hun rapport hadden krijgen vandaag vrijdg 29 juni gratis friet. Hans had ook nog een verrassing beloofd. En die verrassing, die zat hem in de saus! Die was ook gratis. Hans had daarvoor een sponsor gevonden: Snacks Buysse. Buysse, en buizen, bent u mee? Je mag die frituristen niet onderschatten. Om 11 uur stonden er al goed vijftig hongerigen te wachten en om 13 uur had Hans er al 300 kilogram aardappelen doorgejaagd. Bij Devos Lemmens kunnen ze nu hun productie ook al aanpassen: mayonaise blijft de meest gevraagde saus, zo weet Hans nu. En frikadellen liggen bij de jongeren ook nog goed in de markt. Deze middag had Hans vooral de scholieren over de vloer, deze namiddag en vanavond verwacht hij de iets oudere studenten. Het gratis frietfestijn sluit af om middernacht. 'Spijtig van de regen, maar gelukkig hebben we een partytent gezet en mogen we ook het terras van de buren van café Picasso gebruiken', aldus Hans.

En wie was er ook? Juist. Lut.

Gratis wind, gratis surfen in Beervelde

Opendeur bij WVG Beervelde, beter bekend als ''de surfput van de autostrade' in de Rivierstraat. Zowel zaterdag 30 juni als zondag 1 juli worden er gratis winsurfinitiaties gegeven. Een ideale manier om eens te gaan testen of ht nu echt zo moeilijk is om rechtop te blijven op een plank met een zeilmast. Wie het één keer gedaan heeft zegt dat het verslavend is. Proberen! Info op de website van de club.

Nadine Tallieu

Buurinzicht

'Het klinkt nogal ongeloofwaardig, voor de vrouw van een dokter, maar ik wist pas vier uur voor de bevalling dat ik een tweeling zou krijgen.' Dat vertelt Nadine Tailleu (48), de echtgenote vanP1030423 Patrick Van Bouchaute (49) een orthopedisch chrirug in het Medisch Centrum in Lochristi en in het ziekenhuis van Gentbrugge. 'Maar ik wil niet dat ze mij madam van den doktoor noemen, want ik ben dat type niet.'

Terug naar de tweeling dus: Julie en Sarah, 23 jaar nu. 'Iedereen vond dat schattig! Ah, een tweeling. Maar zelf vond ik dat op dat moment helemaal niet schattig. Je hebt maar één kinderwagen gekocht, één looppark, je hebt in dat moederhuis maar kleertjes mee voor één. En dan die borstvoeding voor twee. Het klinkt misschien hard, maar op dat moment heb ik daar echt niet kunnen van genieten, van kinderen opvoeden.' Drie jaar na de tweeling kwam Evelien (nu 20) en zeven jaar later Yannick (nu 13). 'Van de jongste zijn opvoeding heb ik wel echt kunnen genieten, en natuurlijk is die zowat het kakkenestje. Zijn oudere zussen zijn verpleegster, opvoedster en Evelien zit in het tweede jaar Lichamelijke Opvoeding en wil eigenlijk bij de politie gaan. Dat leeftijdsverschil zorgt er wel eens voor dat de oudste dochters zich moeien met de opvoeding: 'in onze tijd zou het geen waar geweest zijn' moet ik wel eens horen.'

Na de geboorte van Evelien stopte Nadine met buitenhuis werken: 'Ik speel van thuis uit wel de medische secretaresse van mijn man. Zijn telefoon in het ziekenhuis staat naar hier doorgeschakeld.' Daardoor kwam er tijd voor sociaal engagement: '16 jaar lang heb ik in de ouderraad gezeten: van de vrije basisschool en later ook bij Edugo. Organiseren, dat is mijn ding: kaas- en wijnavond, mosselsouper, laat dat maar aan mij over. Ik kook ook heel graag. Toen we twintig jaar getrouwd waren hebben we pas heel laat beslist dat we dat zouden vieren: thuis. Maar wel met 78 man. Ik heb dat dan allemaal bijna alleen voorbereid. Maar ze moeten mij dan wel laten doen, en mij niet van buitenaf komen opjagen.'

'Twee jaar geleden vroeg Geert Velfge mij of ik niet in de politiek wou stappen. Mijn vader had daar wel ervaring mee, want die zat wel twee termijnen in de gemeenteraad van Sint-Amandsberg, in de tijd van Platteau en Monsaert. Maar zelf wist ik niet goed waar ik aan begon. Maar ik heb er nog geen minuut spijt van gehad. Ik haalde 216 voorkeursstemmen op de 14de plaats en zit nu in de OCMW-raad.'

'Misschien ben ik soms naief. Ik zie in ieder mens altijd het goede, en dan kom je soms wel eens bedrogen uit.Ik kan ook niet tegen ruzie. Ik zal nogal gemakkelijk de andere gelijk geven, ook als ik weet dat ik gelijk heb. Voor de rust. Ik hoor graag debatten en neem er ook graag aan deel, maar ik denk dat ik te rap zou toegeven.'

'Integreren in Lochristi vond ik helemaal niet moeilijk. Maar ik had het daar nergens moeilijk mee.Dat hangt toch veel van uzelf af. Ik vind dat ik altijd goede buren heb, waar ik ook gewoond heb. Maar ik pas mezelf ook makkelijk aan. Ik woon graag in Lochristi. Er woont veel jong volk, het bloeit, het is hier nog redelijk groen, zeker in de deelgemeenten, en je hebt hier echt alles. Ik ga voor niets naar Gent: lingerie, kledij, huishoudtoestellen, ik koop dat allemaal in Lochristi. Voor mijn brood wissel ik af bij alle bakkers: gewoon om overal eens te kunnen gaan en de mensen te kennen. Zo zit ik in elkaar. Ik denk niet dat ik hier nooit meer weg zou willen.'

Flikken filmen in Acacialaan en omgeving

Flikkenlochristi De Eén-successerie Flikken strijkt volgende week vier dagen neer in de Acacialaan en omgeving. De opnames vinden plaats in de Kastanjedreef, Acacialaan,  (dinsdag) Esdoornlaan (woensdag), Lichtelarestraat, Acacialaan, Esdoornlaan (donderdag) en het speelpleintje en de Beukendreef en het veldwegeltje (vrijdag). De opnames hebben telkens plaats van 8 uur tot ongeveer 18, 19 uur.

Lees verder

Friet voor niet

Frietvoorniet Morgen vridjag is het zover: studenten, zowel van lager als hoger onderwijs, die met hun rapport in de hand kunnen aantonen dat ze geen buis hebben, krijgen in frituur Tweety een gratis pakje friet. Sauzen, andere toespijs en drank moeten uiteraard betaald worden. De uitbater van Tweety is momenteel bezig een overdekt terras te maken dat ook het terras van café Picasso bestrijkt. Met de gemeente is er een afspraak dat alles netjes gehouden wordt. De actie geldt van morgenmiddag vrijdag 29 juni 11 uur tot middernacht. Daarna is het weer volle pot. Morgen wellicht volle bak.

Gratis naar Evelyn

Evelynecoolens3 Dit zijn de winnaars van onze kleine wedstrijd waarbij we vijf toegangskaarten voor het boksgala in Hyfte van vrijdag 29 juni weggeven: Myriam Van De Walle, Harry Leroy, Martine De Bruyne, Annick Claeys en Geert Baert.

Ondertussen laat Etienne Vermeulen ons weten dat er eerder wel al een bokswedstrijd in Lochristi was: in de aanvangsjaren van Dorpsstraat Kermis (volgend jaar bestaat die 35 jaar), was er in de garage van Tryphon Rysseghem een boksmatch met ring en dokter en alles er op en er aan.

'En in de hallen van Laurent Block is er ook nog een bokswedstrijd geweest', laat Luc Wattenberghe weten. 'Ik denk dat dat in de jaren 60 was!).

Bedankt Luc en Etienne.

De namen van de winnaars zijn doorgegeven aan de organisatie, zodat de winnaars moeiteloos voorbij de ingang geraken.

Reinaertfeesten met boks en steakfestijnen

Onder de vlag van Vlaanderen Feest houdt het Feestcomié Hyfte vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 1 juli Reinaertfeesten in de Doornzelestraat.

Het feestprogramma:

Vrijdag 29 juni: Boksgala met tien kampen, waaronder een dameskamp met Evelyn Coolens die zilver haalde op het Europees kampioenschap. Aanvang om 19 uur. Om 21 uur opent Jean-Marie Pfaff de champagnebar.

Zaterdag 30 juni:

14 uur: Rondrit met truckers, vergezeld van personen met een mentale handicap.

Doorlopend pannekoeken op grootmoeders wijze.

19 uur: Steakfestijn, gevolgd door gezellig samen en dansavond met organist Rduy Hammond en The Blue Ladies.

Zondag 1 juli:

11 uur: Aperitiefconcert met Rudy Hammond en zangeres Christelle.

12 uur: Groot steakfestijn.

14 uur: Optreden van Oficina Da Capoera, een Braziliaanse dans- en gevechtsportgroep.

Tom De Grauwe

Buurinzicht

Al gezien hoe Tom De Grauwe (21) lachend recht in de lens kijkt? Dat komt omdat Tom gelukkig is: 'Oh, ik ben zeer gelukkig. De maatschappij en de wereld zouden op bepaalde punten flink wat moeten veranderen, maar met mij is alles OK. Als ik het sportief nu allemaal wat meer op de rails kan krijgen, dan is het helemaal goed. Jaloers? Ik zou niet weten op wie. Iedereen moet zijn eigen leven leiden en zijn best doen. Ik heb een goede entourage, familie en dorp.'

Momenteel zit Tom thuis: 'In Brugge studeerde ik sportmanagement. Ik wou eigenlijk, samen met een goede maat, Lichamelijke Opvoeding doen, maar als je daar echt een sportrichting volgt, dan moet je een voorbeeldfunctie hebben, en in een rolstoel ligt dat wat moeilijk. Dus koos ik voor sportmanagement. Maar ik wilde hier in Lochristi blijven wonen, en het waren toch wel lange dagen: om halfzes opstaan om ginder met bus en trein tijdig te geraken, en 's avonds alles opnieuw. Ik ga nu denk ik een andere richting doen. Misschien via internet, e-learning, maar dat kost een pak geld en je moet er ook veel discipline voor opbrengen.  Ik zie wel. Nu kom ik pas terug uit Duitsland waarP1030432 ze een neurostimulator geplaatst hebben. Maar ik hoop iets in de sport te kunnen doen. Ik ben al elf jaar met tafeltennis bezig: in 2001, 2002 en 2003 Belgisch kampioen, maar in 2005 lag ik in de lappenmand, wegens een doorligwonde en daardoor kan ik al een paar seizoenen niet echt voluit gaan. Ik doe ook aan rolstoelhockey, biljart wel graag en doe ook aan handbiken. In biljarten ben ik zo goed als ik zelf wil: blijf ik aan de coca, dan lukt het, als ik wat pintjes drink, dan minder natuurlijk.'

'Vorig jaar heb ik de Dodentocht van Bornem gereden.Tom Keppens, iemand die die dodentocht al tien keer gedaan had, zocht een nieuwe uitdaging, en hij wou een rolstoel duwen. Via mijn school, Sint-Lodewijk in Kwatrecht, waar ik al van de kleuterschool ga, kwam hij bij mij terecht. Ik heb toen eigenlijk 105 kilometer gedaan: aan de finish zijn we teruggekeerd, omdat ons maten er nog niet waren. Ik vond het plezanter om met hen samen over de meet te rijden. Dit jaar gaan we hem dus opnieuw doen: met die zotte bende van vier die je eerder deze week al op je website zette. Echt trainen ga ik niet doen. Deze zomer ga ik wel tien dagen naar Oostenrijk, daar kan ik in de heuvels en het goed weer trainen.'

Ik heb denk ik al vier of vijf rolstoelen gehad heb. Om de vier jaar heb ik recht op een andere. En het ongeluk gebeurde toen ik 3,5 jaar was, tel dus maar uit.  Je kan zo'n rolstoel inderdaad net als een auto helemaal tunen met kleurtjes, lichtjes en zo. Maar ik hou het vrij standaard. Alleen de remmen moeten naar binnen klikken, en de wielen iets schuin, dan kan je sneller gaan bij het handbiken.'

'Doordat het ongeval gebeurde toen ik 3,5 was, heb ik eigenlijk nooit een andere situatie geweten dan in een rolstoel zitten. Ik ben er eigenlijk in geboren. Ik lag na het ongeval een tijdje in coma en herinner me niets van ervoor. Ook niet van de eerste periode daarna. Daardoor kan ik het zo gemakkelijk aanvaarden denk ik. Ik denk dat het erger is als je op je 20ste in een rolstoel geraakt. Natuurlijk hebben ze mij later alles verteld.  Ik ben eerst opgevangen bij Bertha Kets, mijn grootmoeder. En toen ik 10, 11 jaar werd (ik was toen ook zwaarlijvig, maar daar merk je nu niets meer van) werd dat voor haar te zwaar, en hebben tante Denis en Jacques mij opgevangen. Ik woon hier nog altijd. Ik ben daar dankbaar voor. Maar zeggen dat zij echt mijn vader en moeder zijn, dat zou niet kloppen. Dat zou onrespectvol zijn tegenover mijn echte ouders.'

'Ik word hier in het dorp heel goed aanvaard. Ik heb dat allemaal niet beseft, maar doordat zowel mijn ma als mijn pa uit een groot gezin kwamen, heeft dat ongeval blijkbaar nogal wat ruchtbaarheid gehad. Ze hebben voor mij ook jarenlang een benefiet geörganiseerd, en daardoor sta ik bij velen hier nog bekend als Tommeke.'

Tom De Grauwe verloor toen hij 3,5 jaar oud was zijn beide ouders bij een vreselijk verkeersongeval. Toen ze met hun auto de oprit van hun eigen woning wilen oprijden, werden ze aangereden. Tom zat zelf ook in de auto en hield er een verlamming aan over.

Tom rijdt de Dodentocht van Bornem ten voordele van het Diensverlenend Centrum Heilig Hart. Wie dat goede doel wil steunen kan contact opnemen met Tom. 'Ik leg dat liever persoonlijk aan de mensen uit', aldus Tom.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!