Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten

Morgenoplochristiblogt Feestdag morgen. Allerheiligen. Maar niet helemaal voor Lochristi blogt dat alvast volgende onderwerpen brengt:

Myriamminneclose_2 Myriam Minne loopt marathon van New York. 'Het begon allemaal met de start to run-sessies van de sportdienst van Lochristi!'

In de serie Zestigers: Anita Cooreman, Georges Van Nieuwerburgh en Monique Coppenholle.

Brandweer blust smeulende boom

Dsc02554Er was eens vakantie. De kinderen maken van een dagje mooi weer gebruik om even buiten te spelen. Plezant, zeker als blijkt dat de kinderen materiaal bij zich hebben om een vuurtje aan te steken. Het plezante spelletje duurt tot een boom in de buurt een beetje begint te smeulen en het zaakje al gauw een brandgeur verspreidt.

Een van de buren merkt de smeulende boom en op belt de brandweer die korte tijd later in de Hoekskensstraat aankomt en de smeulende boom van een lading vers water voorziet. Een beetje later haalt de ietwat zwartgeblakerde boom terug diep adem.

Dit korte sprookje is gebaseerd op waargebeurde feiten die een half uur geleden hebben plaatsgevonden.

Speelgoedbeurs KAV (1): Chantal wast pop wit

P1050401 Voor de 21ste keer al houdt de KAV van Lochristi een speelgoedbeurs. Wie speelgoed heeft waar hij zelf niets meer mee kan doen, maar dat nog bruikbaar is, kan het zelf verkopen op een tweedehands speelgoedbeurs, op zaterdag 17 november, in de Kring. Verkopers kunnen zich nog melden tot 12 november, maar vlug zijn is de boodschap, naar verluidt zijn er maar drie tafels meer beschikbaar.

Tussen nu en 17 november brengen we af en toe een portret van iemand die vertelt over zijn of haar speelgoed.

Vandaag: juffrouw Chantal van de gemeentelijke basisschool

'Ik deed mijn pop, Jan, in bad en waste hem met echte zeep, totdat hij helemaal wit zag!', zo vertelt Chantal (46) enthousiast. De grote babypop was haar lievelingsspeelgoed van zowat 40 jaar geleden. Helaas heeft ze niets van dat speelgoed kunnen bewaren. Ze vermoedt dat haar moeder de pop heeft weggegooid.

Als juf van de 2e kleuterklas in de Gemeentelijke Basisschool van Lochristi komt Chantal ook met speelgoed van nu in contact. Zij heeft de ervaring dat de kinderen van nu vooral Lego verkiezen boven de poppen. Geweren en zwaarden zijn verboden in de klas, evenals Barbie-poppen, 'die bevatten teveel kleine onderdeeltjes'. Haar eigen 16-jarige dochter speelde vroeger echter wel met poppen. Chantal vertelt dat ze die aankleedde met haar eigen babykleertjes. "Maar zelf zou ik nooit de poppen van mijn dochter weggooien", voegt ze er snel aan toe.

Inschrijven voor de beurs kan nog bij Ellen Moreau. 09-355.79.83

Séan Van den Brande

Buurinzicht_3 P1050391 'Ervaring in de modellenwereld had ik niet, maar ik ben altijd wel al redelijk modebewust geweest', vertelt Séan Van den Brande ons, thuis, in de Weerstandshof. 'Ik heb me nooit beter gevoeld dan de rest, maar op school had ik toch wel vaak het gevoel dat ik een trendsetter was, op vlak van kledij dan. Ik sprong er wat uit, was bij de eerste die een Scapa-polo droeg'.

Séan studeert pyschologie, is afkomstig uit Wachtebeke, maar een paar jaar geleden kwamen zijn ouders naar Lochristi wonen.

Vrijdag 2 november is Séan één van de tien mannelijke finalisten van de Top Mannequin Awards, een modellenwedstrijd die al voor de zesde keer door Viviane Audenaert op het getouw gezet wordt.

'Ik ben eigenlijk toevallig in de modellenwereld beland. Mijn mama had een aankondiging in een regionale krant gezien, en vond dat ik mijn kans moest wagen. Het leek me wel wat en van het een kwam het ander.'

De tien finalisten moesten voor de programmabrochure van de wedstrijd van vrijdag een persoonlijke quote vinden; Bij Séan werd dat: 'Met Viviane wil ik wel eens op een onbewoond eiland verzeild raken, dan is het altijd feest!'. 'Tja, het is mijn manier om een beetje op te vallen, maar meer moet je er niet achter zoeken hoor. Ik wil altijd wel een beetje anders zijn. Mijn grenzen verleggen, een extra dimensie geven aan de dingen', vertelt de enige zoon van een paramedicus en een havensupervisor.

Tussen zijn inschrijving voor Top Mannequin in het voorjaar en de finale van vrijdag liep Séan al een aantal shows. 'Die voor Walter Van Beirendonck in Parijs vond ik een voorlopig hoogtepunt. Verder liep ik ook shows voor de Gentse en Antwerpse mode-akademie. Ik ben ook al ingeschreven bij een aantal modellenbureaus. Men vertelt mij dat er interesse voor mij is, ook uit het buitenland. Momenteel is er een kans dat ik voor drie maand naar Shanghai zou kunnen, maar zeker is het allemaal nog niet. Mocht ik weten dat er echt een kans op doorbraak is, dan zou ik inderdaad wel overwegen om mijn studies even opzij te zetten.'

Séan woont dan wel in Lochristi, maar zich onderdompelen in het sociaal leven hier heeft hij nog niet echt gedaan: 'Mijn vrienden komen van elders en de plaatsen van afspraken situeren zich dan ook eerder in Gent. Je kan me eerder vinden in de Apropo en de Culture Club. Ook een cocktail in de Limonada zie ik wel zitten.'

Info op www.topmannequin.be en www.vandenbrandesean.jepose.org

Begraafplaats Beervelde krijgt opknapbeurt

Lochristi trekt zo'n 300.000 euro uit om de begraafplaats van Beervelde op te knappen en fors te verfraaien. Er komt een eigen dienstgebouw, zodat de grafdelver zich niet langer moeten omkleden in het vroegere dienstencentrum, waar ook de kinderopvang onderdak heeft. Verder komen er ook de nodige nutsvoorzieningen zoals water en electriciteit en worden de openbare toiletten vernieuwd.

De wandelpaden krijgen een verharding, muren worden hervoegd en men probeert de begraafplaats ook het karakter van een park mee te geven. Er komt ook een overdekte afscheidsplaats. 300.000 euro lijkt een smak geld, maar er komen ook 38 grafkelders, en de concessies daarvan leveren op hun beurt weer inkomsten op. De budgetten zijn in de begroting van 2007 voorzien en kunnen dus nu aanbesteed worden.

Trabanjando speelt gratis voor 11.11.11

Zondag 4 november speelt het duo Trabajando gratis voor het 11.11.11-comité van Lochrsiti. Nu ja, gratis moet u niet verkeerd begrijpen, de artiesten vragen geen geld, maar om te gaan luisteren moet u natuurlijk wel betalen, want anders komt er geen geld in de kassa van 11.11.11. Lang blijft dat geld overigens niet in de kassa van het plaatselijk comité, het wordt uiteraard doorgestort naar een project.

Trabajando b estaat uit Jeroen Keymeulen en Femke Van Leuven, en hun volledige muzikale biografieën kan u hier downloaden.Download cv_femke_fluit.doc Download cv_jeroen_keymeulen.doc

Jeroen en Femke brengen werk van Schubert, Piazolle en Castelnuovo-Tedesco.

Kaarten kosten in voorverkoop 9 euro, aan de kassa 10 euro. Voor die prijs krijgt u er wel een aperitief bij. Info onder meer bij Dirk Everaert die je hier kan mailen.

Trabajando, zondag 4 november om 10u30. Edugo Campus, Dorp-Oost 32, Lochristi.

Duiveltjestornooi op SK Lochristi

SK Lochristi organiseert morgen (1 november) de negende editie van haar duiveltjestornooi op het gemeentelijk sportcomplex aan de Bosdreef. De eerste wedstrijd start al om 9.15 uur.

Toen S.K. Lochristi negen jaar geleden voor het eerst een duiveltjestornooi organiseerde in November, had niemand durven hopen dat dit evenement zou uitgroeien tot een van de grootste tornooien in de streek. Het tornooi draagt de naam van de jeugdsponsor van de club: Verzekeringen De Koning.

Dit jaar hebben zich niet minder dan 73 ploegjes ingeschreven. Het duiveltjestornooi wordt georganiseerd voor spelertjes tussen 5 en 8 jaar. Elk ploegje speelt 3 wedstrijden (van 20 of 25 minuten) en het voetbalplezier primeert. Er wordt geen rangschikking opgemaakt. Dat het tornooi een bepaalde reputatie heeft opgebouwd, bewijst het deelnemersveld. Naast alle omringende plaatstelijke ploegen, nemen ook Sporting Lokeren, FC Dender, Standaard Wetteren en andere nationaal spelende ploegjes deel.

Voor het eerst verwelkomt S.K. Lochristi ook een ploegje van RSC Anderlecht (bij de zesjarigen).

Wie op 1 november wil genieten van veel jeugdig voetbaltalent, kan steeds terecht op de terreinen in de Bosdreef te Lochristi. De 6- en 7 jarigen spelen in de voormiddag, de 5- en 8 jarigen in de namiddag. De eerste wedstrijden starten om 9.15 uur. De inkom bedraagt 2 euro. Voor verdere inlichtingen kan men contact opnemen met Geert Vandenbussche, Jeugdsecretaris S.K. Lochristi: geert.vanden.bussche@telenet.be - telefoon 0496/96 59 56).

Ludio naait in het Atelier

Atelier Vijf vrouwen aan een tafel met naald en draad. Met naaigaren. Met brolgaren. Strontgaren, zo blijkt. Want de baas wil het allemaal zo goedkoop mogelijk.

Het Atelier is een theaterstuk over een naaiatelier vlak na de tweede wereldoorlog. De auteur speelt binnen dat na-oorlogse kader met verschillende thema's: collaboratie, genocide, egoisme, bureaucratie, kleinmenselijkheid, het syndicalisme dat de kop opsteekt.

Jan Claerebout en Anke De Sutter regisseren, maar spelen zelf ook mee. Spelen verder nog mee: Marleen Vanhee, Gerda Lachaert, Elke Geirnaert, Christa Haertjens, Emily Schepens, Tony Aerssens, Paul Bracke, Ferry Van Geluwe en nog een aantal andere. De komende dagen stellen we op Lochristi Blogt de acteurs kort voor. Lut ging naar de repetitie en haalde haar fototoestel boven.

Het Atelier. Kaarten reseveren kan vanaf nu bij Gerda Lachaert, Graslaan 6, Lochristi. 09-355.94.40.

Opvoeringen op vrijdag 9, zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 november. Telkens om 20 uur, in de jeugdlokalen Orphanimo, Koning-Albertlaan 29b.

Jacqueline en Peter

Banner_zestigers Jacquelinede_mol Afgelopen weekeind kwamen in zaal Breughel meer dan veertig zestigers _ allen geboren in 1947 _ bijeen. Elke dagvoeren we er een aantal op. Over de ene weten we al meer dan de andere. Soms ligt dat aan ons, maar soms ook aan de betrokkene. De ene lost al meer dan de andere.

Jacqueline De Mol, woont nog altijd in Lochristi. Meer precies in Hyfte. Ze is huisvrouw en getrouwd met Cyriel De Schoenmacker. Samen met hem heeft ze vier kinderen, en vijf kleinkinderen. Jacqueline rijdt met een Mercedes en luistert graag naar Vlaamse hits. Lochrsiti Blogt is haar favoriete website. Straffe stoten heeft ze niet uitgestoken, of wil ze in elk geval niet vertellen, waarvoor respect Jacqueline. Haar favoriete café in Lochristi is de Begonia. 'De mensen kunnen mij behalve als de vrouw van Cyriel De Schoenmacker ook kennen als bestuurslid van de BJB', aldus Jacqueline, die Lochristi een score van 9 op 10 geeft.

Petergoethals Peter Goethals is een neef van mijn vrouw, en ik had er altijd last mee om te onthouden welke neef er nu precies zoon was van welke nonkel. Want ik kwam in een heel uitgebreide schoonfamilie terecht. Peter kon ik altijd herkennen aan zijn verzorgde taal, zijn verzorgde baard, kledij en vaak een nogal modieuze bril. En hij deed iets waar ik niets van ken: rekeningen, boekhouding, accountant. Gehuwd met Veerle Raman, en drie kinderen.

Rijdt met een Nissan Qashqai en Een jaar in de Provence is het boek dat hij het laatst las. Luistert graag naar Frans chanson. www.bera.be is zijn favoriete website. Het is de website van de beroepsvereniging van externe revisoren en accountants. U beslist dus maar zelf of u daar naar doorklikt als u wat wil bijleren.

'Ik hou de mooiste herinneringen over aan de studentenclub Malpertus en de officieuze opening van het Begoniafestival met de studentenclub vond ik toch wel een straffe stoot. Overigens mis ik dat Begoniafestival wel.'

Wie zijn eerste lief was? Peter zet een schuine streep op het formulier. Kunnen we dus naar raden. De kring was zijn favoriete café.Als hij Lochristi een score moet geven, dan krijgt het een 8 op 10. Peter woont nu in Gent.

Morgen: Anita Cooreman, Georges Van Nieuwerburgh en Monique Coppenholle.

Foto's van de bijeenkomst kan je zien door hier te klikken.

Lochristinaar geraakt niet verder dan één Blokkendeelname

Bencrabb Lochristi kreeg even ruime aandacht bij het succesprogramma Blokken van Ben Crabbé. Eén van de twee kandidaten, Dominique Debbaut, financieel adjunct van de hotel- en bakkerijschool uit Gent bleek een inwoner van Lochristi. En hoe noem je een inwoner van Lochristi dan? vroeg Ben. 'Lochristinaar, denk ik', antwoordde Dominique correct en de jury trok dat nog even na en bevestigde later.

Dominque eindigde de eerste ronde met een paar tientallen punten achterstand maar in de gokronde zette hij zijn achterstand om in een ruime voorsprong om met 770 punten tegen 480 naar de finale te mogen. Daar moest hij een zevenletterwoord vinden dat te maken had met BAARD. Scheren, gokten wij meteen, zonder ook maar één letter te kennen. Dominique kreeg de letters HERE maar zag het woord niet. Tja, vanuit de luie zetel is het zoveel makkelijker. Geen tweede aflevering voor Dominique en Lochristi dus, wat Blokken betreft.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!