Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Spin slaat Daniel De Clercq uit kampioenschap kaarten

Kaarting1 Pech voor Daniël De Clercq vanavond, bij de aanvang van het groot kampioenschap kaarten van Lochristi. En record aantal inschrijvingen van 131 kaarters zorgde ervoor dat er voorrondes moesten gespeeld worden om tot 128 kaarters te komen.

Daniel

Daniêl De Clercq werd daar meteen uitgeschakeld: 'Pech! Stomme pech! Ik ben gepakt. Een ongelooflijk verhaal. Een tegenspeler had met zijn hand op tafel geklopt, wat geïnterpreteerd werd als 'ik pas' waarop er gezet wordt. En wat blijkt? We worden gepakt omdat we te vroeg ingezet hadden. Bleek dat die man met het kloppen op tafel niet bedoelde te passen, maar dat hij een spin wou doodkloppen! ' Daniel dus meteen naar de toog, gedaan kampioenschap!

In de Kring werd vrijdagavond dus de eerste selectieronde gespeeld van het groot kaartkampioenschap van Lochristi. Het kampioenschap heeft een enorme prijzenpot en kent de laatste jaren een alsmaar stijgend succes, met deelnemers vanuit Oostende. De komende weken zijn er nog diverse voorrondes. Alle info op de website van de organisatie. Daar staat ook het reglement van de kaarting op. Op zich het lezen waard.

Zondagavond is er een tweede voorronde, bij Edith in café Center in Hyfte. Aanvang om 19 uur.

Foto's van Lut in Fotoalbum 2

Nieuwe boomgaard voor Wisselaere Goet

Wisselaere Een 36-tal leerlingen van de afdeling land- en tuinbouw van O-L-Vrouw ten Doorn uit Eeklo waren vrijdag de hele dag aan de slag op de historische hoeve Wisselaere Goet in de Rostijnestraat in Hyfte. Ze plantten er nieuwe bomen in de dreef, en vernieuwden ook de oude fruitboomgaard. De leerlingen moesten ook wilgen knotten.

Een en ander kadert in een project van de provincie waarin men probeert aan te tonen dat ook op een historische hoeve er nog aandacht kan zijn voor de landschapselementen, en dat zoiets niet in tegenstelling hoeft te staan tot moderne bedrijfsvoering en zelfs nieuwbouw.

Via een eenmalig project konden geïnteresseerde bedrijven subsidie (en hulp) krijgen om landschapselementen te herstellen.

Laurent Pynaert en zijn vrouw An De Smet gingen op dat aanbod in, en kregen dus gisteren een half legertje studenten dat hen kwam helpen.

Morgen meer in de gedrukte krant.

Danny mag met acht naar Omloop Het Volk

Danny Van Herreweghe uit Ruilare is de winnaar geworden van de acht tickets voor de Après Koers Happening, morgen zaterdag, na de aankomst van de Omloop Het Volk in het Kuipke in Gent.

Hij vond net als andere deelnemers op de website van de Omloop Het Volk dat Tom Boonen morgen het rugnummer 12 op de rug gespeld krijgt.

Lochristi Blogt lezer Geert Herman, zelf een fervent wielerliefhebber, gaat ook naar de Omloop en brengt zondag verslag uit op Lochristi Blogt. Ook van Danny verwachten we dat hij relaas brengt van zijn belevenissen.

Ter herinnering: klokslag op het middaguur wordt de wielercaravaan in de Haanhoutstraat verwacht om langs Beervelde Dorp en de Beerveldse Baan naar Bastelare en de Sint-Elooistraat te rijden. Wij zullen er zijn!

Schrikkelbaby's (3): Kevin De Guchtenaere: 6/24

Kevindg‘Een zesjarig bestaan op deze aardkloot, dat zullen we dan ook vieren. Eerst gaan werken overdag, daar ontsnapt zelfs een jarige niet aan. Maar ik vind dat niet erg.’ Kevin De Guchtenaere uit de Beeweg werkt als landmeter en mag vandaag een jaartje aan zijn leeftijd toevoegen.

Een beetje verwennerij kan natuurlijk nooit kwaad op zo'n dag. ‘Om mijn verjaardag te vieren gaan we 's avonds lekker op restaurant om de maag eens stevig te verwennen. Uiteraard mag dan ook het notoir glas champagne - of meerdere - niet ontbreken. Je kan dus stellen dat ik mijn verjaardag vier zoals velen dat doen, of het nu 29 februari is of niet. Het wordt niet anders gevierd dan in een gewoon jaar.’

‘En is er geen 29e, dan hou ik m’n verjaardag voor 1 maart, omwille van het feit dat 28 februari een dag te vroeg is. Ik ervaar wel dat andere mensen het specialer vinden om op de 29e te verjaren dan ikzelf. Ik zou daar niet teveel aandacht besteden, maar anderen doen het in mijn plaats. Getuige nog maar dit gesprek.’, lacht Kevin.

‘Uiteraard hoort daar af en toe wel wat geplaag bij. Als kind kwam dat natuurlijk vaker voor. Maar storend was het natuurlijk nooit. Uiteindelijk vierde ook ik elk jaar m’n verjaardag en het is niet zo dat ik telkens vier jaar moest wachten op een cadeautje. En wij kunnen tenminste zeggen dat we véél langer jong zullen blijven!’

WIN: ACHT TICKETS APRES KOERS OMLOOP HET VOLK

Buitenkansje voor wielerliefhebbers. De Omloop Het Volk, de eerste wielerklassieker op Vlaamse bodem, trekt door Lochristi. Klokslag op het middaguur rijdt het blok renners de Haanhoutstraat in, tot in Beervelde dorp, om daar linksaf te gaan de Beerveldse Baan op, om langs Bastelare en de Sint-Elooistraat tot in Zeveneken Dorp te rijden, richting Lokeren.

Lochristi Blogt heeft niet minder dan ACHT Tickets voor de Apres Koers Happening in het Kuipke, onmiddellijk na de aankomst. Van 17 tot 20 uur kan u er hapjes eten, genieten van een optreden van Reborn en de huldiging van de winnaar van de wedstrijd meemaken. Op groot scherm worden de belangrijkste momenten van de koers ook nog eens opnieuw getoond. (Uw pintjes meot u wel zelf betalen).

Acht lezers van Lochristi Blogt kunnen dit gebeuren gratis meemaken. En omdat koers een groepsgebeuren is, geven we de acht tickets aan één persoon weg, die dus een groep vrienden kan meenemen. Wat moet u doen?

Antwoorden op de vraag: Met welk rugnummer staat Tom Boonen op de voorlopige deelnemerslijst?

Antwoord vandaag hier nog mailen. En snel. De winnaar wordt vandaag nog bekendgemaakt.

Schrikkelbaby's (2): Rene Gentier 13/52

P1060925 'Waarom ik op een schrikkeldag geboren ben? Alle andere dagen van de kalender zaten al vol met verjaardagen bij ons thuis. Ik ben de jongste van achttien!'

Achttien, ik moest even vragen of ik het wel goed gehoord ja, maar Rene Gentier uit de Magretstraat in Beervelde bevestigt het: 'Ja, achttien! Van één vader, maar wel twee moeders, en die moeders, waren zusters van elkaar.'

'Mensen vinden dat iets heel bijzonder, verjaren op de 29ste, maar ik niet. Dat is toch gewoon een dag als een andere. Aan verjaardagen heb ik niets gemist thuis, omdat ik zogezegd maar om de vier jaar verjaarde, maar dat maakte niet veel verschil uit thuis, want verjaardagen, dat werd in die jaren niet gevierd, zeker niet in een huishouden van achttien.'

René is al ruim tien jaar secretaris van de jeugdafdelingen van VK Nieuw Beervelde, en alles samen al bijna 35 jaar actief lid in de club. Voetbalt zelf nog, en ook zijn zoon voetbalt. Jarenlang bij Beervelde, nu bij White Star Sint-Amandsberg dat fusioneert met Azalea.  (en niet Beervelde, zoals hier eerst compleet verkeerdelijk vermeld stond).

René werkt bij meubelfabriek Neyt, waar hij als eerste man aan de zaagstraat staat in het atelier, zijn vrouw werkt ook bij Neyt, en doet de verkoop in de winkel.

'Als het geen schrikkeljaar is, dan vieren we die verjaardag ofwel de 28ste, ofwel de 1ste, naargelang het uitkomt. Of twee keer. Morgen doen we niets speciaals. We zijn niet echt feestvierders of reizigers. Om zes uur op, om tijdig klaar te zijn, zodat we voor acht uur op het werk zijn. En niet vergeten de twee dozen pralines mee te doen voor de collega's. Want die rekenen daar op.'

Schrikkelbaby's (1): Rene Van Den Kerkhove: 15/60

P2281093Het is morgen pas 29 februari, maar we stellen graag onze eerste schrikkelbaby reeds aan u voor. Rene Van Den Kerkhove uit de Oude Boomgaardlaan wordt 60, of 15, zo u wil. ‘Als het geen schrikkeljaar is, vier ik mijn verjaardag steeds op 1 maart. Een feestje bouwen op 28 februari zou maar raar zijn, want dat is te vroeg en dan ben ik nog helemaal niet verjaard. Op mijn werk wezen ze me vroeger wel eens al lachend op mijn eigenlijke jonge leeftijd.’

‘Schrikkeljaar of niet, zoveel verschil maakte dat nooit op mijn verjaardagen. Natuurlijk, als ik echt verjaarde, was het steeds een beetje extra feest.’, vertelt Rene. Lieve, zijn vrouw, komt tussenbeide: ‘Iedere vier jaar krijgt hij een groter cadeau. Vorige keer was dat een panoramavlucht met een sportvliegtuig boven de Oostenrijkse gebergten, dit jaar een koersfiets. Inderdaad, ik heb het hem al verteld. Die fiets moest toch de juiste maat hebben hé.’

Rene werkte lang bij Carrefour, maar is sinds een jaar op pre-pensioen. ‘Maar ik heb mijn bezigheden hoor. We houden van Oostenrijk en gaan daar dikwijls heen; om bergtochten te maken, om te mountainbiken,… Ik ben namelijk heel sportief. Verder speel ik saxofoon in de koninklijke harmonie Willen is Kunnen. Daar zeggen al de hele tijd Je komt toch langs op je verjaardag?! Dus misschien dat ik ’s avonds eens naar daar afzak. Overdag wordt het werken aan mijn huis, want we zijn grondige verbouwingen aan het doen. Zondag is het ook nog feest, dan komen de kinderen langs.’

Schrikkelbaby’s zijn dan wel redelijk uniek en zeldzaam, bij de Van Den Kerkhove’s kennen ze iets van gericht te werk gaan. ‘Mijn grootvader was ook een schrikkelbaby. Ongelooflijk hé. Ik ben daar ook wel fier op. Onlangs las ik over een moeder die beviel van een kindje op 29 februari. De gynaecoloog zei toen tegen haar: Maak u geen zorgen, we zullen hem inschrijven op 1 maart. Zoiets begrijp je toch niet?’

Kent u zelf nog schrikkelbaby's in onze gemeente? Laat het ons hier weten. Wij proberen ze dan morgen nog aan u voor te stellen.

WIN: TICKETS APRES- KOERS HAPPENING OMLOOP HET VOLK

Morgenoplochristiblogt Driewerf hoera! Meer dan ELFDUIZEND aanvragen kwamen er binnen, voor de 250 gratis kaarten die onze krant afgelopen dagen aanbood voor de APRES KOERS HAPPENING, zaterdagnamiddag na de aankomst van Omloop Het Volk.

Lochristi Blogt kon er nog een beperkt aantal (maar toch de moeite om met een groepje vrienden uit de bol te gaan) bemachtigen, en die bieden we morgen vrijdag aan via een eenvoudige wedstrijd.

Tijdens die Apres Koers Happening krijgt u gratis hapjes, is er een optreden van Reborn, en kan u de huldiging van de winnaar van dichtbij meemaken. (Uw pintjes moet u wel betalen, zo eerlijk zijn we wel, dat we er u dat vooraf bij zeggen).

Morgen op Lochristi Blogt.

Dagbeeld: Lut zet paarden op AVS

Paardenavs Even technische problemen bij Pixagogo, het softwarepakket waarop Lut haar foto-albums maakt. Zo dachten wij. Maar er was helemaal geen probleem: het foto-album van Lut zat barstenvol. Dicht. Niets meer bij. Wat Lut niet belette lustig door te fotograferen. Dit beeld kreeg ze zelfs op het weerbericht van AVS gepubliceerd. En met dat album komt het wel in orde, en we laten u dat tijdig weten. Kijken kan u nog altijd, naar het oude, alleen kan Lut er voorlopig geen nieuwe albums bij zetten.

Wijkagent niet gekend? Surf naar de politiesite!

De helft van de Oost-Vlamingen kent zijn eigen wijkagent niet, terwijl een derde van de ondervraagde Oost-Vlamingen zijn wijkagent wel eens zou willen ontmoeten. Dat blijkt uit de Veiligheidmonitor, een tweejaarlijks onderzoek naar het (on)veiligheidsgevoel bij de bevolking, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Inwoners van Lochristi moeten op dat vlak niet klagen. Op de website van de politiezone Puyenbroeck verscheen recent nog een organogram van de politiezone, waar je (mits enig uitvergroten van het document) kan zien wie je wijkagent is.

Je kan het op een nog makkelijker manier vinden. Op de homepagina van de website klik je op wijkwerking, je tikt de naam van je straat in, en je wijkagent verschijnt. In mijn geval (Nieuwstraat) is dat Bernard Pauwels, en de man heeft zelfs een eigen blogspot. Ga daar even naar kijken, dan ziet u ook hoe de man er uit ziet.

Op dezelfde website staan overigens de controles voor de maand maart aangekondigd. Altijd nuttig om naar te surfen, en gelukkig herinnert Lochristi Blogt u daar regelmatig aan.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!