Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
WEDSTRIJD: winnaars Zaragoza Passion for Fashion

Zaraweb_2 Maandagavond blikte fotograaf Dominique Dierick een fotoshoot in met Sofie Van De Sompel, de Gentse finaliste voor Miss Belgian Beauty. Komende zondag loopt Sofie mee in de modeshow van het evenement Passion for Fashion, opgezet door boetiek Zaragoza.

In afwachting van de foto's krijgt u vandaag al de namen van de drie winnaars van de wedstrijd.

Het zijn Carine Delrue, Stefan De Clercq en Greta De Maesschalk. Zij mogen met de print van dit artikel langsgaan bij Zaragoza om hun kaart af te halen.

Eerstdaags krijgt u het resultaat van de fotoshoot te zien.

11.11.11.-campagne gaat morgen van start

AfficheMorgen woensdag start de 11.11.11-campagne in Lochristi. De komende twee jaar wordt er gewerkt rond het thema 'Waardig werk voor iedereen." De campagne kadert in de wereldwijde actie Decent Work for a Decent Life. De helft van de werkende wereldbevolking verdient immers minder dan anderhalve Euro per dag.  Daarnaast genieten vier op vijf werkenden geen bescherming bij ziekte of ongeval en hebben ze geen recht op pensioen.  Rechten van werknemers staan overal ter wereld onder druk.  Met de slogan 'Werknemers zijn geen gereedschap' vindt 11.11.11 internationale solidariteit broodnodig, ondermeer om ook in het Noorden goede lonen en arbeidsvoorwaarden te kunnen blijven afdwingen. 

Vrijwilligers, sympathisanten en andere geïnteresseerden zijn morgen om 20u welkom op de informatie-avond in de bibliotheek Reinaert in de Koning Boudewijnlaan. Naast een inleiding over de nieuwe campagne en een terugblik op de resultaten van 2007, verneemt u er ook meer over de activiteiten die dit jaar in Lochristi gepland zijn.

Lochristi evalueert wekelijkse markt met kramers en omwonenden

Goed een jaar na de lancering van de markt op dinsdag (11 september 2007) wil het gemeentebestuur de wekelijkse markt evalueren met de omwonenden en de marktkramers. Even werd overwogen om twee afzonderlijke vergaderingen te houden, omdat de belangen verschillend kunnen zijn, maar uiteindelijk koos het bestuur dan toch voor één overlegmoment.

Dat overlegmoment heeft plaats morgen woensdag om 19 uur in de raadszaal van het gemeentehuis en is in principe bedoeld voor wie uitgenodigd is.

Zowel de omwonenden als de marktkramers kunnen er opmerkingen maken over de organisatie van de markt in het verleden en mogen ook suggesties doen naar de toekomst.

Bent u niet uitgenodigd, en heeft u een mening, vraag, of opmerking over de wekelijkse markt, dan kan u die kwijt onder REAGEER. Hou er rekening mee dat anonieme opmerkingen vaak goedkoop zijn en meestal in een zucht verdwijnen. Kom dus uit voor uw mening, wat die ook is.

Floréac sluit Select & Collect afdeling, 12 mensen verliezen job

Floréac sluit de nog niet zo lang opgerichte cash and carry-afdeling Select&Collect. Dat was een afdeling waar professionele klanten (geen particulieren) planten konden komen afhalen zonder vooraf te bestellen. De afdeling was er aanvankelijk gekomen om de voorraadkost onder controle te houden, maar na anderhalf jaar proefdraaien bleek het effect eerder omgekeerd: de kosten die de afdeling met zich meebracht groeiden sneller aan dan de inkomsten die er uit gehaald werden. Daarom gaat de afdeling dicht. Twaalf mensen verliezen daardoor hun job.

'De beslissing niet nemen zou niet professioneel geweest zijn', legt Werner Krott, CEO van de groep Floréac uit. Krott volgde Etienne Floré vorig jaar in augustus op. Hijzelf en gedelegeerd bestuurder Peter Van Hoye beseffen dat het hier om een moeilijke beslissing gaat, maar ze gaan ervan uit dat de beslissing ingrijpend genoeg is om het hoofd te bieden aan de huidige economische toestand in de sector.

De groep Floréac heeft drie hoofdactiviteiten, onderverdeeld in diverse bedrijven en vestigingen: kweken van azalea's, orchidëen en clivia's gebeurt bij ID'Flor.

Veredelen, vermeerderen en afharden van in vitro plantjes gebeurt bij Microflor, waarvan het labo in de Stationsstraat uitbreidde en waarvan ook een nieuw labo in Slovakije opent.

Derde poot van de Floréac groep is het handels- en distributiebedrijf Floréac zelf, met vestigingen in Nederland en België en met een eigen transportbedrijf.

De Select & Collectafdeling was nieuw opgericht bij de opening van de nieuwe vestiging van Floréac aan de Lozen Boer. Daar werken zo'n 150 mensen, waarvan er nu twaalf posten wegvallen. De groep stelt in totaal zo'n 450 mensen tewerk.

Floréac is niet alleen gegroeid uit een familiebedrijf, op de eigen website omschrijft het zichzelf ook nog altijd als een familiebedrijf. Het bedrijf heeft een goede reputatie op vlak van omgang met personeel, waarvoor het diverse activiteiten organiseert.

'Precies binnen die politiek, komen dergelijke beslissingen met ontslagen nog harder aan', aldus Peter van Hoye, 'maar je moet bij je beleid de toekomst van het bedrijf voor ogen hebben.' CEO Werner Krott vult aan: 'De beslissing niet nemen, dat zou pas onprofessioneel zijn. We gaan de voorraad planten vanaf nu herleiden tot het puur logistiek noodzakelijke niveau.'

'Niemand kan in de toekomst kijken, maar we zijn ervan overtuigd dat de beslissing voldoende ingrijpend is om het hoofd te bieden aan de marktsituatie'. Het is onze opdracht om kritischer te zijn tegenover activiteiten waarvan blijkt dat ze niet rendabel zijn of zullen worden', klinkt het nog.

De sector in zijn geheel kampt momenteel met een aantal problemen: door het feit dat er minder planten verkocht worden dreigt er een overcapaciteit, waardoor de prijzen onder druk komen te staan. Komt daarbij de stijgende kosten: bij gelijk verbruik stegen bij Floréac de energiekosten met vijftig procent. Een stijgende index zal ook de personeelskosten nog eens omhoog duwen. Daarbovenop komt nog eens de devaluatie van de Britse pond.

Fractievoorzitterschap Open VLD wordt duobaan

Vandaag legde Peter Vermeulen de eed af als nieuw raadslid voor de Open VLD. Vermeulen volgt hiermee Kurt Tollenaere op die begin deze maand ontslag nam. Tollenaere kon zijn werk niet langer combineren met zijn functie als gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de partij.

Tijdens de laatste fractievergadering werd binnen de Open VLD gepolst wie zich als gemeenteraadslid geroepen voelde om het fractievoorzitterschap over te nemen van Kurt Tollenaere. Uiteindelijk bleken er twee kandidaten te zijn: Hilde Baele en Peter Vermeulen. De vergadering ging niet over tot een stemming en liet beide kandidaten zelf beslissen wie de taak op zich zou nemen.

Uiteindelijk werd besloten er een duobaan van te maken. Hilde Baele en Peter Vermeulen zullen het fractievoorzitterschap samen opnemen, waarbij men elk enkele domeinen naar interesse en kennis zal opnemen.

Lowavol maakt korte metten met Eevoc Ertvelde

In een razendsnelle partij namen de Lowavol-boys binnen een recordtijd gisteren de maat van Eevoc Ertvelde. De LWV gastheren overklasten de bezoekers in alle spelonderdelen. De 3-0 eindstand was dan ook een logische uitslag.

De eerste set begon met een waar opslagoffensief van Bruno Mettepenningen (6 stuks op rij) en Sander Verhoeven (4 stuks op rij) zodat Eevoc de ganse set op achtervolgen aangewezen was. Toen LWV ook nog sterk ging blokken, raakten de Eevoc aanvallers nog meer ontmoetigd. Set 1 eindigde uiteindelijk op 25-16

In de tweede set kwam Eevoc voor de eerste en laatste maal op voorsprong 0-3, toen was hun liedje uit. Zowel in opslag, aanval als blok hield LWV zijn tegenstander kort. Slecht een speler van Eevoc haalde niveau, maar ook hij stond soms machteloos tegen de bloks van Tim Bourguignon en Sander Verhoeven. Op het einde van de set knalden de Eevoc aanvallers 5x op rij buiten. 25-19.

De derde set lagen twee sterke opslagreeksen en een 4 op 4 aanvallen door het midden aan de basis van de thuisvoorsprong. De zege in die set kwam nooit meer in gevaar. Het laatste punt werd zelfs gescoord nog voor het uur om was. Setstand 25-17.

Eerste nederlaag voor IFT De Koning

Ift_logo De eerste uitwedstrijd van het seizoen betekende meteen ook de eerste nederlaag voor IFT De Koning.

Dat het met een deels vertimmerde ploeg niet makkelijk zou worden tegen Club 90 uit Laarne was al van bij het wedstrijdbegin duidelijk. IFTstond van bij de aftrap onder druk en moest na 10 minuten een eerste doelpunt toestaan. Kort daarna kon Eddy Baele toch de stand terug in evenwicht brengen, maar lang stond de gelijke stand niet op het socrebord. Club 90 scoorde voor de rust nog tweemaal met een 3 – 1 ruststand tot gevolg.

De tweede helft werd meer druk gezet maar de thuisploeg de controle over de partij en toen ze er kort voor het einde 4 – 1 van maakten was de wedstrijd gespeeld. IFT De Koning moest voor de eerste keer dit seizoen zonder punten naar huis.

Volgende vrijdag speelt IFT thuis tegen WD De Winter de andere ploeg uit Laarne.

Kring haalt New Orleans Jazz naar de kermis

Winterkermis, kleine kermis, koude kermis. Eerste weekeind oktober, en tja, we zijn al zo ver. Zelfs toen ik heel klein was werd er voor de winterkermis, in tegenstelling tot de grote kermis van juni, geen grote affiche meer gedrukt met de nationale driekleur. Ook doorgaans iets minder activititeiten.

Maar in samenwerking met vzw 't Amusement (u kent ze wel, de niet veel tamtam makende, maar wel organiserende vereniging van 't schoenlappertje, die ons onlangs aangenaam verraste met een zeer geslaagde proevertjesrondgang) organiseren Gert en Mieke van De kring een jazzavond.

Het zijn The Julian's New Orleans Jazz Friends die vrijdagavond 3 oktober vanaf 20 uur komen optreden. Het jazzorkest is het huisorkest van The Lazy River Jazz Club uit Gent, en heeft de reputatie de klassieke New Orleans Jazz stijl aan te houden. En dat betekent: geen zwaar chaotisch geïmproviseer, maar wel swingende jazzmuziek. New Orleans Jazz wordt ook wel eens dixieland genoemd.

Verder houdt de kring nog een eetsfestijn op zaterdag, een kermiskaarting op zondag, en een schieting op maandag. Die begint wel al om 9 uur 's morgens. Het volledige programma kan u hier  nog eens nalezen of afprinten.

Naar de swingende jazz gaan luisteren kost normaal gezien 10 euro per persoon. Maar Gert en Mieke geven Lochristi Blogt twee vrijkaarten. U kan die makkelijk winnen. Mail ons het adres van The Lazy River Jazz Club in Gent, en u maakt kans op die twee vrijkaarten.

Van The Julian's New Orleans Jazz Friends vonden we niet meteen een geluidsfragment, maar u krijgt bij wijze van voorsmaakje wel een filmpje van Woody Allen and his New Orleans Jazz Band.

Peter Vermeulen legt vanavond eed af

Peter Vermeulen legt vanavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor de Open Vld. Hij volgt fractieleider Kurt Tollenaere op, die om beroepsredenen niet langer gemeenteraadslid wenst te blijven. Daarover berichtte Lochristi Blogt eerder al.

Verder op de agenda, die u hier _ met toelichting en al _ kan downloaden onder meer ook nog de beslissing om een verkeersplateau aan te leggen in de Stationsstraat, ter hoogte van de Nieuwstraat en de doorsteek naar de Kasteeldreef/Dekenijstraat.

De gemeenteraad is toegankelijk voor elke burger, en vangt aan om 20 uur.

Derbypronostiek levert drie winnaars op

Logo_vkn Logo_lochrist Wij komen nog even terug op de derby van gisterenavond op VK Nieuw Beervelde. Lochristi trok er aan het langste eind met 1-2. Lochristi Blogt hield een pronostiek voor deze wedstrijd en dit leverde 3 winnaars op. In totaal kregen wij 28 pronostieken binnen

De pronostieken gaven alvast een verdeelde mening. 4 personen rekenden op een gelijkspel, 13 personen mikten op een overwinning voor de thuisploeg (VK Nieuw Beervelde) en de overige 11 deelnemers gaven de voor keur aan SK Lochristi.

De winnaars van onze pronostiekwedstrijd zijn Anne Vernaeve, Alexander Morel (speler van SK Lochristi) en Geert Vandenbussche (jeugdsecretaris van SK Lochristi). Zij mogen binnenkort hun prijs in ontvangst nemen.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!