Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Kasseitje neemt afscheid van Albert De Bruycker

Albertdebruycker2 Maandagmiddag is Albert De Bruycker op 85-jarige leeftijd zacht ingeslapen in het AZ Sint-Lucas in Gent, waar hij al een paar weken verbleef. Albert De Bruycker was gehuwd met Maria Geurs (78), ze hebben een dochter Kathy, die gehuwd is met Dirk Matthijs van het chauffagebedrijf MaP1040407tthijs.

Albert De Bruycker was stichtend bestuurslid van het feestcomité 't Kasseitje en wordt komende zaterdag om 9u30 in het crematorium van Lochristi gecremeerd.

'Het was zijn wens dat hij met de vlag van het Kasseitje zou begraven worden, en we zullen die wens naleven', aldus Hervé Stevens, eerste schepen, en tevens voorzitter van 't Kasseitje en ook buurman van Albert. 'We willen waardig afscheid nemen van Albert. Dat dat nu precies moet gebeuren tijdens de kermis maakt het allemaal wat moeilijker, maar we moeten er door.'

Albert De Bruycker werkte zijn hele leven lang bij de brouwerij Meiresonne waar hij bier rondvoerde. Na zijn pensioen bleef hij actief en zorgde voor het onderhoud van tuinen, onder meer bij zijn dochter, waar hij ook klussen opknapte. Hij was ook actief lid van de schuttersmaatschappij Sint-Sebastiaan.

'Albert nam nooit geen functies op binnen het bestuur, maar hij was de duivel doet al. Onze materiaalmeester zeg maar. De man die de toog in orde zette, de man die overal opklom, de man die de lampen controleerde. Je kon altijd beroep doen op Albert. Ook als buurman. Goed vijf jaar geleden, wellicht naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag, kwam hij zijn ontslag aanbieden in het bestuur, maar we hebben dat geweigerd. We vonden dat Albert moest bestuurslid blijven tot de dood. En nu is het ook zo.'

'Albert voelde zich al een tijdje minder goed, en was al eens op controle geweest. Van dan af moet hij geweten hebben dat het niet zo best was. Vorige maand is hij nog naar de vergadering geweest, maar niet voor lang. Gewoon eens goedendag komen zeggen. Wellicht dat hij afscheid kwam nemen', aldus Hervé Stevens.

(de foto's werden genomen tijdens de viering van Roger Matthijs, ook op de maandag van Kasseitjes kermis van vorig jaar, en tijdens de hutsepotmaaltijd van het kasseitje)

Albertdebruycker

Reacties

Albert....we zullen je missen.

 Lu op 10 september 2008 om 13:12

Innige deelneming

  op 11 september 2008 om 15:06

Laat een reactie achter


Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!