Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De trein van 5u31: Sofie Stallaert is de eerste treingebruikster

Trein_3 P1130223

P1130222 Sofie Stallaert, uit de Haanhout Beervelde zal kunnen zeggen dat zij de allereerste was die op maandag  15 december 2008 aankwam aan Beervelde station om er de trein richting Antwerpen te nemen.

U kan Sofie nog kennen van eerdere artikels op deze blog, want Sofie kan heel goed overweg met de koersfiets.

Sofie is 15 en studeert dierenverzorging in Vilvoorde. Ze zit daar op internaat, en moet met de trein eerst naar Berchem en dan naar Vilvoorde, en dan nog even te voet.

'Vroeger moest ik Sofie naar Lokeren voeren, nu is het toch een eindje dichter bij huis.'

Sofie en haar ma stonden eerst te wachten aan de kant van het stationsgebouw zelf. De verkeerde kant eigenlijk, en ze waren dus blij dat wij daar waren, om hen daar op te wijzen. Dat Sofie daar stond, kan haar niet kwalijk genomen worden: het is de kant van het stationsgebouw, de kant waar de fietsenstalling is, de kant ook waar de infoborden hangen. En of het echt aangeduid staat op zo'n perron, welk spoor welke richting leidt, ik weet het eigenlijk ook niet, ik zou het nog eens moeten controleren. Vandaar dat wij, van Lochristi Blogt, het ook nog eens expliciet op ons handig kaartje met de treinregeling gezet hebben.

Samen met Sofie nam nog iemand de trein, maar die wou liever niet met naam en toenaam op het internet. En daar hebben wij dan _ voor de tweede keer al in het geval van betrokkene _ ook weer respect voor.

Ik moet hier alweer afsluiten, want om 6u26 rijdt de derde trein richting Antwerpen, en, aan de andere kant van het perron, om 6u27, de eerste richting Gent. Tot straks alweer.

Reacties

Laat een reactie achter


Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!