Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen

 P1130687 We zitten in een kopersmarkt, de kopers hebben het voor het zeggen, niet de verkopers. Dat zegt John Romain, bestuurder drecteur van Immotheker, in een interview met Karel Van Keymeulen in De Gentenaar van vandaag. Wij vroegen aan Hendrik Leurs van De Leefboom hoe hij de situatie momenteel ziet.

De huidige economische situatie heeft twee gevolgen: mensen zijn volop op zoek naar vastgoed rond de 250.000 euro, en de grootte van het stuk grond heeft alsmaar minder belang. En de vraagprijs van vastgoed komt dichter bij de werkelijke waarde van het goed. Wie te veel vraagt, blijft er mee zitten.

Dat zijn de conclusies van Hendrik Leurs van vastgoedkantoor De Leefboom uit Lochristi. Het kantoor heeft ook nogal wat zaken in portefeuille en in ontwikkeling in andere deel- en randgemeenten van Gent. Leurs is docent vastgoed aan de hogeschool en aan Syntra en ook actief binnen de Confederatie van Immobiliënberoepen CIB.

 Dat het ondanks de crisis nu interessant kan zijn om te kopen heeft volgens Leurs diverse redenen: de huurprijzen dalen niet, de intresten staan laag, en zowel voor nieuwbouw als renovatie komt de overheid tegemoet met lage BTW-tarieven en premies.

 ‘Eigenaars moeten zich echt eens bewust gaan worden dat de consument niet meer bereid is zotte prijzen te betalen. Hij wil de werkelijke waarde betalen. Eigenaars die iets te huur stellen en er 100 euro te veel voor vragen, moeten maar eens uitrekenen hoeveel jaar ze er over doen als hun pand een half jaar niet verhuurd is door een te hoge prijs.’

 Al die elementen zorgen er volgens Leurs voor dat de consument _ ook in crisis _ meer geneigd is te kopen dan te huren.

En voor de intrestvoet gaat hij dan wel shoppen bij de zogenaamde kleinere banken. Want van bankentrouw is niet echt sprake meer, en de grote banken doen moeilijk om kredieten te verstrekken.

Reacties

Laat een reactie achter


Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!