Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Nero De ondertussen reeds befaamde Nerotentoonstelling van socio-culturele vereniging Curieus reisde al doorheen het hele land. De lokale afdeling van de vereniging brengt ze vanaf vrijdag naar Zeveneken.

‘De tentoonstelling richt zich op Nero als stripfiguur en bij uitbreiding alle andere personages uit de albums. Het leven van tekenaar Marc Sleen en het verhaal achter de strips komen dus niet aan bod. Zo blijft de tentoonstelling heel luchtig’, vertelt Freya De Bosschere.

‘Maar dat maakt ze natuurlijk niet minder boeiend: mooie illustraties, unieke schetsen en tal van weetjes trekken de aandacht van de bezoeker. En natuurlijk liggen er ook strips die je kan lezen. Een leuke bezienswaardigheid voor de fans van de reeks, en een fijne kennismaking voor wie niet met Nero vertrouwd is.’

De tentoonstelling opent op vrijdagavond met een woordje van de organisatie en een inleiding van dichter Evarist Ganzelever. Die vertelt er over zijn liefde voor de stripheld met de twee sprietjes haar en peterselie achter de oren. Bovendien is er een gratis drankje en gratis zakje friet voor iedereen die die avond langskomt.

'Frietjes spelen een belangrijke rol in de verhalen van Nero. Jan Spier, een van Nero z’n beste vrienden, baat een frituur uit. De helden doen zich dan ook vaak tegoed aan frietjes.’

Nerostrip_3 Maar Zeveneken en Nero hebben al langer een band. De naam van de gemeente duikt meermaals op in de albums. Ignace Van Driessche lijstte dit fenomeen op in zijn boek ‘Ons dorp is het schoonste en wij zijn de beste’. Op de prent hiernaast wordt Zeveneken vermeld. Ze komt uit het in 1960 verschenen album De brollebril. Ook verwijzingen naar Lochristi (De pijpeplakkers) en Beervelde (De groene steenbok) zijn geen uitzonderingen.

De tentoonstelling start komende vrijdag om 20u met een vrij toegankelijke receptie. Daarna is ze nog te bezoeken op zaterdag, zondag en woensdag, telkens van 14u tot 18u. De toegang is gratis. Locatie: Hoekstraat 2, in de turnzaal van de voormalige gemeentelijke jongensschool.

Reacties

Laat een reactie achter


Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!