Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
VIDEO: Aimé Wille is honderd

Tekst en foto's over de viering van eeuweling Aimé Wille kon u hier eerder al lezen op Lochristi Blogt. Lut maakte ook een filmpje, en dat kan u nu bekijken.

FILMPJES: 'Veel beterschap van Toneelgroep JE'

FILMPJES: 'De Naakte Waarheid'

FILMPJE : Maria (100) houdt van een goed gesprek

Veel belangrijke mensen gisteren op de honderdste verjaardag van Maria Van Neer in het rusthuis in Zeveneken. Maar de eeuwelinge was allerminst onder de indruk van het vertoon. Zo diende ze burgemeester Yves Deswaene tijdens de ontvangst vlot van antwoord. Ook tijdens de officiële speech, waarbij de burgemeester noodgedwongen een paar keer van micro moest wisselen, probeerde Maria een paar keer tussen te komen. Geen Skype, chat, Facebook of videoconferenties voor haar. Gewoon een goed gesprek, van man tot man. Een beproefd recept, dat al meer dan 100 jaar zijn deugdelijkheid bewezen heeft.

FILMPJES: Onrust in het rusthuisMisschien was u gisteren bij de première van 'Onrust in het rusthuis', het jaarlijks schooltoneel van de Gemeentelijke Basisschool Lochristi. Dan zal u met plezier terugkijken naar deze filmpjes. Of misschien twijfelt u nog of u vandaag of morgen gaat kijken. In dat geval zullen de bewegende beelden u zeker over de streep halen. Wie aandachtig kijkt, zal zien dat de acteurs soms zelf zoveel speelplezier hadden, dat het even mis dreigde te gaan. Bloopers dus. Maar dat mocht, want de filmpjes dateren uit de repetitieweek.

FILMPJE: IJspret aan kasteel Rozelaar

Ijspret, dankzij Lochristi Blogt kan u het vanaf nu gewoon thuis beleven, vanachter uw computer. Geen risico op onderkoeling of blessures. Het bibbergeld werd immers betaald door Lut. Wie zichzelf nog niet terugzag in het ijzig fotoalbum, kijkt best eens aandachtig naar onze filmpjes. En geef maar toe dat het prettig is, om andere mensen te zien lachen, gillen, krijsen, sleeën, glijden en ... vallen.

Het bomenverdriet van Lut

Blogfotografe Lut Laureys was er het hart van in dat de statige bomen in de dorpskom moeten neergehaald worden. Terwijl ik blij ben dat ik toevallig eens niet op het terras van café Reinaert zat toen er deze zomer een tak van jewelste naar beneden kwakte.

De bomen (linden) zijn oud, ze kregen een kraak bij de heraanleg van de steenweg omdat kranen aan hun wortels knaagden, en hun plantgaten zijn te klein. Dan moet je niet emotioneel, maar rationeel zijn. Weg ermee en vervangen door jong materiaal.

Toch was bij Lut de emotie zo groot, dat ze haar filmcamera omgekeerd hield. Al zal u op het einde van het filmpje zien dat het toch nog allemaal goed komt. Weliswaar niet voor de boom, maar soit. Probeert u vooral uw computerscherm niet te kantelen!

Bekijk ook de andere filmpjes, er zijn er een vijftal.

FILMPJES: Lochristi beweegt in CatalpaSport- en bewegingssessies, daar horen bewegende beelden bij. Lut keek deze morgen naar de MTV dance en de spinningsessie in Catalpa. De beats zorgden er in elk geval voor dat wij onmiddellijk klaarwakker waren. En beweging hadden we ook genoeg, want we spurtten van de ene kant van de Catalpa naar de andere. Via de steile trappen.

FILMPJES : Modeshow RVT Sint-Pieter

Geen anorexiamodellen gisteren op de catwalk van het RVT Sint-Pieter in de Bosdreef.  Wel mensen zoals u en ik, die op een originele manier de bejaarden een zorgenloze namiddag bezorgden.

'Wirkmeinsch' Lucien showt de nieuwste mode van de Technische Dienst, Julie en Paula komen recht uit het labo, en de soep van chef-kok Godelieve is aangebrand.  In het tweede filmpje is al een heuse kerstfamilie te zien en komt schaapherder Danny  de nieuwste lederlook showen.

FILMPJE: Aperitiefconcert met Teyata Duo

Vorige week hadden we ze eens gegoogled.  Zonder resultaat, geen sporen van 'Teyata Duo' op het wereldwijde web te vinden. Na het puike aperitiefconcert ten voordele van 11.11.11 gisteren, is daar nu verandering in gekomen. Dankzij Lut. En haar filmpje. Geniet even mee van de intieme sfeer, de knetterende openhaard moet u er eventjes zelf bijdenken.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!