Home  Regio  lokeren  lokeren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lokeren?
Laat het weten aan:
Jean-Pierre
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Weer terug

Een weekje weg heeft goed gedaan.We kunnen er nu met nieuwe energie volop tegenaan om Lokeren Blogt elke dag weer van groot en klein nieuws te voorzien.

Al uw reacties en voorstellen zijn meer dan welkom.

Tot op de blog,

Jean-Pierre De Lamper

Even weg

Het zal een weekje stil worden op deze blog. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan ben ik er even tussenuit.

Tot volgende week.

Jean-Pierre

Bengel met fairtradekoffie

De Vrije basisschool Bengel serveert vanaf nu fairtradekoffie aan personeel, ouders en participanten.

'Hiermee willen we als school meewerken aan een eerlijke handel', zegt directrice Martine De Letter.
Wie wil proeven is welkom op een van de talrijke ouderbijeenkomsten.
De eerstvolgende is op vrijdag 12 december om 13.10 uur. Dan staat er een babbeluurtje op het programma en wordt er geholpen bij het samenstellen van 'verteltassen'. In de afdeling Martelarenlaan, 1.

Vlaamse Zwemweek ook in Lokeren

In het kader van de Vlaamse Zwemweek is er vanavond om 21 uur in het Durmebad aquajoggen. Dit is ideaal voor revaliderende sporters of wie zijn conditie wil aanscherpen. Donderdag staat vanaf 19.45 uur discozwemmen op het programma en vrijdag om 16 uur een les aque circuit, dat is een combinatie van aquajogging met spierversterkende middelen.

Zaterdag om 10 uur wordt de Vlaamse Zwemweek in Lokeren afgesloten met een onderwaterspeeltuin voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Daarvoor moet je wel inschrijven op 09/340.50.80.

Opgepast voor valse leurderskaarten

Er zijn mensen met slechte bedoelingen actief in en om Lokeren. Zij hebben een valse leurderskaart van Luminus bij en proberen hiermee toegang tot woningen, die ze lukraak uitkiezen, te krijgen. In realiteit hebben zij helemaal niets met de elektriciteitsmaatschappij te maken. De politie vermoedt dat ze op deze manier woningen verkennen waar ze later willen inbreken en vraagt dat mensen die geconfronteerd worden met iemand met een leurderskaart van Luminus contact opneemt met het politiebureau.

Minder criminaliteit in Lokeren

Lokeren_filip_anthuenis Het is er de laatste jaren veiliger op geworden in Lokeren. Dat zei burgemeester Filip Anthuenis op zijn toespraak van 11 november. 'Het waarborgen van de veiligheid van de burgers is een kerntaak van de stad. Wij beschikken over een sterk, uitgebreid, professioneel politiekorps, wij hebben een aantal nieuwe preventieprojecten opgestart en we hebben voortaan  camerabewaking in de binnenstad’, lichtte Anthuenis toe.

‘Vijf jaar geleden lag de criminaliteitsgraad in Lokeren nog 16 procent hoger dan het gemiddelde van het gerechtelijk arrondissement. Ondertussen haalt Lokeren, als centrumstad, dat gemiddelde.’

Te Deum voor koningsdag

Koning Ter gelegenheid van de Koningsdag zal op zondag 16 november om 11 uur in de dekanale kerk het Te Deum gezongen worden. In de andere parochiekerken wordt het Te Deum om zondag 19 november na de hoogmis gezonden.

De burgemeester doet een oproep om, uit respect voor het koningshuis, de huizen en de handelszaken te bevlaggen.

De wapens zwijgen

Klaproosdef Het stadsbestuur nodigt iedereen uit om op dinsdag 11 november deel te nemen aan de herdenkingsplechtigheid die Lokeren organiseert ter nagedachtenis van beide wereldoorlogen.

De stoet vertrekt op op Markt om 10.50 uur en stapt op naar de dekanale kerk waar om 11 uur een plechtige eucharistieviering wordt opgedragen.

Uit respect voor hen die hun leven gaven voor de vrede doet de burgemeester een oproep om de huizen en de handelszaken te bevlaggen.

In Eksaarde wordt een herdenkingsplechtigheid georganiseerd op dinsdag 11 november om 9 uur in de kerk met aansluitend aan gedenkmoment aan het monument van de gesneuvelden op het kerkplein. De plechtigheid wordt opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia van Eksaarde.

Moeder in de wolken

Theater De Schizo's brengt op 14, 15 en 16 november, om 20.15 uur, Moeder in de wolken. Het stuk wordt gespeeld in de Torenzaal.

Twee broers blijven vasthouden aan de herinnering aan hun moeder. Daar is op zich niets mis mee, maar het blijkt na verloop van tijd onvermijdelijk tot een starheid te leiden die nog moeilijk vol te houden is. Onbewust tracht elk van hen hier op zijn eigen manier aan te ontkomen, waardoor er geleidelijk aan een conflict tussen hen beiden groeit.

Ware het nu niet dat deze broers onlosmakelijk met elkaar verbonden waren, dan kon die stuk op een spectaculaire, heroïsche, mischien zelfs romantische manier eindigen. Maar de kaarten liggen nu eenmaal anders... ze zullen wel samen door het leven moeten gaan.

Regie: Xaveer Van Ostade

Tekst: Heleen Verburg

Spel: Vincent De Meyer en Tom De Pagie

6 euro voorverkoop, 7 euro aan de kassa. Reserveren op 0485/67.81.57

King Arthur dit weekend nog in Cultureel Centrum

De toneelgroep Nunc en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord brengen dit weekend nog het operaproject King Arthur van Henry Purcell in het Cultureel Centrum.

King Arthur is een van de mooiste opera's van Purcell. Deze opvoeringen vormen de eerste operacreatie van toneelgroep Nunc en wordt uitgevoerd door muzikanten en zangers van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord.

Zaterdag en zondag om 20.15 uur, zondag matinee om 15 uur.

Oudere berichten:
> Deputatie keurt Kopkapel en Heirbrug Noord goed
> Hulpverleningszones in Belgisch Staatsblad
> Dikke truien modeshow in basisschool Dolfijn
> Valentijn in... Breendonk
> Mahler in de bib
> Nieuwe boiler voor de politie
> De wereld is een dorp in Heiende
> Multimuzikaal weekend op komst
> Vingerafdrukken tonen nu meteen wie je bent
> Ambiance in jeugdhuis T-Klub
> Jubileumwandeling in het Molsbroek
> Kraan op het voetpad
> Win: boek 'Flanders from the air' !
> Mooie opbrengst voor Vredeseilanden
> Den Avond weer succes
> Met zijn allen naar Den Avond
> Toneelgezelschap Heirbrug speelt 'Amaai mijn darmen'
> Braille mailen kan ook
> Laat je eens rondleiden in de bib
> Kamagurka is er nog

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lokeren blogt


  • Jean-Pierre De Lamper blogt over Lokeren.

    Jean-Pierre (°1956), uit Moerzeke, is al jarenlang een journalist in hart en nieren. Hij probeert telkens vooral een beeld te scheppen van de mensen en wat tussen hen leeft. Iedereen heeft zijn verhaal, zowel op het platteland als in de grootstad. Dat is het standpunt van waaruit hij telkens weer vertrekt.

Zoeken

Nieuws uit lokeren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!