Home  Regio  lokeren  lokeren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lokeren?
Laat het weten aan:
Jean-Pierre
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Jeugddienst leent uit

Er zijn een paar veranderingen bij de uitleendienst van de stedelijke jeugddienst. Zo zal de dienst in 2009 meer open zijn: tijdens het schooljaar èn de korte schoolvakanties op dinsdag van 17.30 uur tot 18.30 uur en op vrijdag van 16 tot 18 uur.

In de zomervakantie is de uitleendienst gesloten, uitzonderingen hierop kunnen enkel verleend worden na advies van de stedelijke jeugdraad.

De ontlening van walkie-talkies wordt in de zomervakantie toegestaan wanneer dat om veiligheidsredenen aangewezen is.

Ook de ontlening van het springkasteel is nu geïntegreerd in het ontleningsreglement.

Toelage infrastructuurwerken jeugdwerk verhoogd

Het reglement van de toelage voor infrastructuurwerken, nieuwbouw en aankoop van de jeugdinfrastructuur werd uitgesplitst in twee afzonderlijke reglementen. Een gaat over de toelage aan infrastructuurwerken, het andere regelt de  nieuwbouw en aankoop van jeugdwerkinfrastructuur.

In de begroting is een totaal budget van 25.000 euro voorzien voor onderhoudswerken, infrastructuurwerken, nieuwbouw en de aankoop van jeugdwerkinfrastructuur.

Binnen het reglement 'toelage infrastructuurwerken' wordt de maximum toelage van 50 procent van de reële kosten, met een maximum van 1915 euro, verhoogd naar een toelage van maximum 75 procent van de reële kosten, met een maximum van 2500 euro.

Centrum voor Leerlingenbegeleiding kiezen

De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) werken samen met leerlingen, ouders, leerkrachten en andere betrokkenen rond thema's die het belang van het kind centraal stellen.

Als inrichtende macht van het stedelijk lager onderwijs moet het stadsbestuur om de drie jaar een beleidscontract afsluiten met een CLB. Het nieuw af te sluiten contract treedt in voege op 1 september 2009. Het huidige moet voor 1 januari 2008 opgezegd worden om stilzwijgende verlenging te voorkomen.

Voor het nieuwe beleidscontract komen drie partners in aanmerking: een CLB van het officieel gesubsidieerd onderwijs, een van het vrij onderwijs of een van het gemeenschapsonderwijs.

Momenteel is het bestuur aangesloten bij het Interstedelijk CLB Gent, dat onder het officieel gesubsidieerd onderwijs valt. De beide andere categoriën hebben een vestiging in Lokeren.

Werkzaamheden doortocht Zeveneken in zicht

De stad Lokeren zal mee de doortocht van Zeveneken aanpakken, in samenwerking met het Vlaams Gewest, Aquafin en de gemeente Lochristi.

Het Vlaams Gwest voorziet de N70 volledig her in te richten.

Aquafin zal collectorwerken uitvoeren op de N70 en ook de gemeente Lochristi zal werken uitvoeren.

Lokeren wil van de gelegenheid gebruik maken om de riolering en de voetpadzones langs de N70 op het grondgebied van de stad te vernieuwen over een lengte van zo'n 650 meter.

Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd in één gecombineerd dossier. Dat wordt in 2009 ontworpen en allicht in 2010 en 2011 uitgevoerd, maar dit hangt af van de diverse besturen die bij het dossier betrokken zijn.

Exit 08

Nieuwjaar Wie niet weet wat te doen van oud op nieuw kan op 31 december vanaf 23.30 uur in het cultureel centrum van Lokeren terecht voor Exit 08.

Je vindt daar Canibass, DJ EggE, Eclectic Soundsystem en Lenny loves Danny. Er is ook een champagnebar.

Kaarten kosten aan de kassa 7 euro, in voorverkoop 6 euro. Ze zijn te verkrijgen bij de kernleden of de Nieuwjaar2 leiding van jeugdhuis Okapi, de KSA Lokeren of Chiro Doewa. Aan de toog van jh Okapi kan je ze ook kopen.

Of ze kan reserveren op exit2008lokeren@hotmail.com.

Kerst is er voor iedereen

Kerstman202 Lokeraars die het wat moeilijker hebben, hebben ook recht op een gezellig kerstfeest. Zo redeneert het OCMW van de Durmestad. Daarom worden deze namiddag zo'n 150 mensen uitgenodigd voor een gezellig feest in de stedelijke basisschool van Spoele.

Het feest wordt georganiseerd door het OCMW. Vrijwilligers van de stedelijke sportraad zetten hun beste beentje voor om de gasten een volledig feestmenu aan te bieden. Ook de kerstman komt langs.

Opus Swing bij Lokerse Jazzklub

Opus_swing Op 17 januari treedt het jonge trio Opus Swing, uit Rennes, op in de Lokerse Jazzklub. Helemaal in de stijl Jazz Manouche en Django Reinhardt.

Frankrijk, en in het bijzonder Bretagne, heeft blijkbaar een speciale relatie met de muziek van de in ons land geboren zigeunergitarist Django Reinhardt. Vorig seizoen liep de Lokerse Jazzklub vol voor het trio Les Doigts de l’Homme, dat zijn roots heeft in Bretagne.

Nog tijdens hun schooltijd ontdekten de gitaristen Arnaud Lacarte en Hugues Lassère de muziek van Django Reinhardt. In september 2002 stichtten ze samen met bassist Glenn Loric hun eerste Opus Swing. Al in juni 2003 wonnen ze de eerste prijs in een wedstrijd van de Jeunesses Musicales de Bretagne en in augustus van hetzelfde jaar werden ze laureaat van het Internationaal Muziekfestival van Vannes. Het leverde hen een optreden op in het voorprogramma van het beroemde trio E.S.T. van de onlangs overleden Zweedse pianist Esbjorn Svensson. Na deze bekroningen werd de groep al gauw een begrip in West-Frankrijk. Een eerste CD liet niet lang op zich wachten.

Van de originele bezetting uit 2002 is alleen sologitarist Arnaud Lacarte overgebleven. Ondertussen is hij afgestudeerd aan de school voor jazzgitaar van Nancy. Sinds drie jaar wordt de ritmegitaar bespeeld door Benjamin Proust, die ook als solist op het voorplan treedt. Bassist is sinds 2006 Julien “Dédé” Pinel. Het huidige trio speelde in het afgelopen half jaar rond de veertig concerten overal in Frankrijk.

In het begin bracht Opus Swing uitsluitend het repertoire van Django Reinhardt, maar ondertussen staan ook jazzstandards en composities van hedendaagse zigeunermuzikanten  op het programma. 

Voor Opus Swing is het de derde Belgische tournee.  Tijdens deze tournee heeft de Lokerse Jazzklub de exclusiviteit voor Vlaanderen.

Zaterdag 17.01.2009 om 21.00 uur
“ OPUS SWING “
Jazz Manouche & Django Reinhardt

Lokerse Jazzklub – Gasstraat 27 – 9160 Lokeren
inkom: 10 € niet leden / 8 € leden / 5 € -25 jaar

Volgende zomer weer varen op de Durme

De stad Lokeren organiseert jaarlijks tijdens het zomerseizoen, in samenwerking met de rederijDurme
Benelux en met de Provincie Oost-Vlaanderen, boottochten op de Durme van Lokeren naar het
Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.
Voor deze dagboottochten kunnen zowel individuelen als groepen zich inschrijven.

Het vaarseizoen loopt dit jaar van zaterdag 4 juli tot zondag 13 september 2009. Volwassenen betalen voor een tocht heen en terug 14 euro, kinderen van 3 tot 12 jaar 12 euro. Enkel een tocht heen of terug kan voor 10 euro of 7 euro voor kinderen.

Wie in groep vaart betaalt minder en ook de fiets kan tegen betaling mee.

Postzegelkring vergadert

Postzegels Eindejaar of niet, de Lokerse Postzegelkring blijft aan het werk. Zondag organiseert de vereniging een extra infovergadering in Den Abazjoer, Kerkstraat 2.

Dan wordt ook de verzameling 'Zwitserland, deel 5', van Luc Wulteputte tentoongesteld.

Strooi zelf ook en let vooral op

Strooidienst Bij ijzel doet de stad er alles aan om de Lokerse wegen zo veilig mogelijk te maken. Om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken beschikt de stad over een gedetailleerd strooiplan en doet de stad al jaren beroep op het weerbericht van Meteo Services. Op die manier neemt Stad Lokeren haar deel van de verantwoordelijkheid op, maar wijst tegelijk op de zorgvuldigheidsplicht van de burgers.

De gemeenten moeten volgens de gemeentewetgeving de nodige maatregelen nemen voor het verzekeren van een veilig en vlot verkeer op de openbare wegen. Bij vriesweeer betekent dit het inschakelen van strooiploegen, wanneer nodig. Als zorgvuldig handelend bestuur moet men over een goed strooiplan beschikken. Dit betekent evenwel niet dat de stad aansprakelijk is voor elke gladheid op elk mogelijk tijdstip.

Lokeren laat het uitstrooien van strooidiensten aansturen door een objectief en wetenschappelijk systeem dat goede strooibeurten mogelijk maakt nl. een systeem gebaseerd op preciese meteowaarnemingen en een GPS-systeem. Lokeren heeft de strooidienst van de wegen na een openbare aanbesteding toegewezen aan twee aannemers. Enkel fietspaden , waarbij een beplanting tussen het wegdek en het fietspad aanwezig is, worden door de eigen diensten gestrooid en dit bij sneeuwval.

Belangrijk is dat niet alle straten gelijktijdig worden gestrooid. De hoofdwegen worden eerst gestrooid; daarna zakt men af naar de minder frequente wegen. Het volledige grondgebied strooien duurt ongeveer 5 uur.

Bij vriesweer zijn er ook een aantal zaken waar de burgers rekening mee moeten houden:
- volgens het stedelijk politiereglement houden de inwoners het voetpad voor hun woningen vrij van sneeuw en strooien zij ook bij gladheid voor hun deur.
- De bestuurders van voertuigen moeten de wegcode respecteren en hun snelheid aanpassen aan de staat van de weg en de weersomstandigheden. Deze verplichting geldt overigens ook voor alle andere weggebruikers.

Oudere berichten:
> Deputatie keurt Kopkapel en Heirbrug Noord goed
> Hulpverleningszones in Belgisch Staatsblad
> Dikke truien modeshow in basisschool Dolfijn
> Valentijn in... Breendonk
> Mahler in de bib
> Nieuwe boiler voor de politie
> De wereld is een dorp in Heiende
> Multimuzikaal weekend op komst
> Vingerafdrukken tonen nu meteen wie je bent
> Ambiance in jeugdhuis T-Klub
> Jubileumwandeling in het Molsbroek
> Kraan op het voetpad
> Win: boek 'Flanders from the air' !
> Mooie opbrengst voor Vredeseilanden
> Den Avond weer succes
> Met zijn allen naar Den Avond
> Toneelgezelschap Heirbrug speelt 'Amaai mijn darmen'
> Braille mailen kan ook
> Laat je eens rondleiden in de bib
> Kamagurka is er nog

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lokeren blogt


  • Jean-Pierre De Lamper blogt over Lokeren.

    Jean-Pierre (°1956), uit Moerzeke, is al jarenlang een journalist in hart en nieren. Hij probeert telkens vooral een beeld te scheppen van de mensen en wat tussen hen leeft. Iedereen heeft zijn verhaal, zowel op het platteland als in de grootstad. Dat is het standpunt van waaruit hij telkens weer vertrekt.

Zoeken

Nieuws uit lokeren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!