Home  Regio  lokeren  lokeren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lokeren?
Laat het weten aan:
Jean-Pierre
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Nieuwsbrief al gekregen?

Om de Lokeraars een correct overzicht te geven van alle maatregelen die genomen worden verspreidt de stad een nieuwsbrief.

Daarin vraagt burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) begrip voor de ongemakken tijdens de feesttiendaagse. 'Wij ontvangen in de eerste week van augustus duizenden feestgangers. Om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken nemen we allerlei maatregelen om de overlast tot een minimum te beperken', laat de burgemeester weten.

In de nieuwsbrief staat ondermeer dat er geen muziek gemaakt mag worden tussen 2.30 en 12 uur, dat de reinigingsdiensten tot en met woensdag 13 augustus bezig zullen zijn met het netjes maken van de binnenstad en dat de bewakingscamera's in het centrum zullen proefdraaien tijdens de feestweek.

Wie nog meer wil weten over alle maatregelen kan naar www.lokeren.be/feestweek surfen.

Het wordt drummen vanavond

Kermis Wie vanaf een uur of vijf deze namiddag niet per sé met de wagen in het centrum van Lokeren moet zijn blijft er beter weg.

Op dat moment beginnen de foorkramers hun attracties, molens en kramen op te stellen op de Markt. Dat betekent traditioneel een drukte van jewelste en ook wel wat ellenbogenwerk.

Als iedereen er rekening mee houdt komt het allemaal wel in orde.

Voor wie er nog aan twijfelt: nog twee dagen en alle feesten barsten los!

En nu de langverwachte affiche

Lokerse_feesten_affiche_prog_2008

Laatste namen Lokerse Feesten bekend

De affiche van de Lokerse Feesten is helemaal klaar!

Er is ondermeer de triomfantelijke terugkeer van

Das_pop_3

DAS POP

Verder ook

Monza4

MONZA,

Triggerfinger

TRIGGERFINGER,

HERMANOS INGLESOS, DIRK STOOPS, de TURBO PASCALS met Tomas De Soete & Dave De Meyer

en WELL SHAPED BUSHES (Bram Willams & Thomas Uyttendale)

Lokerse Feesten: je eigen verhaal

Het Nieuwsblad bereidt weer een spetterende berichtgeving over de Lokerse Feesten voor. Van een paar dagen vooraf tot de lichten definitief gedoofd worden.

De feesten worden niet alleen gemaakt door de bands en de organisatoren, maar ook en vooral door de mensen die naar de Lokerse Feesten komen en daar elk jaar weer één groot feest van maken.

Lokerse_feesten_4

Wij zijn op zoek naar feestverhalen van Lokeraars, en uiteraard ook van mensen van buiten de stad. Heb jij ooit iets speciaals gedaan op de Grote Kaai, wat zijn je mooiste herinneringen, wat is het mafste dat je er ooit hebt meegemaakt?

Laat het ons weten. Wij verzamelen jullie reacties en publiceren ze. Zo worden onze lezers al even onsterfelijk als de Lokerse Feesten zelf.

Reageren kan hier!

Doen en lees jezelf

Lokerse feesten: je eigen verhaal

Het Nieuwsblad bereidt weer een spetterende berichtgeving over de Lokerse Feesten voor. Van een paar dagen vooraf tot de lichten definitief gedoofd worden.

De feesten worden niet alleen gemaakt door de bands en de organisatoren, maar ook en vooral door de mensen die naar de Lokerse Feesten komen en daar elk jaar weer één grandioos gebeuren van maken.

Lokerse_feesten_3

Wij zijn op zoek naar feestverhalen van Lokeraars, en  uiteraard ook van mensen van buiten de stad. Heb jij ooit iets speciaals gedaan op de Grote Kaai, wat zijn je mooiste herinneringen, wat is het mafste dat je er ooit hebt meegemaakt?

Laat het ons weten. Wij verzamelen jullie reacties en publiceren ze. Zo worden onze lezers al even onsterfelijk als de Lokerse Feesten zelf.

Reageren kan hier! Doen en lees jezelf!

Lokerse Feesten zoeken nog promotiebeeld

Lokfeest Herken je het beeld hiernaast? Dat was het beeld van de Lokerse Feesten 2007... Maar voor 2008 wordt nog een waardige opvolger gezocht.

Lokerse Feesten vzw doet een algemene oproep om foto’s (maximaal 3 per persoon) in te dienen, waaruit het beeld voor de promotiecampagne 2008 kan geselecteerd worden.

De wedstrijd loopt nog tot vrijdag 1 februari 2008 om middernacht.

De regeltjes

Het beeldmateriaal moet worden ingediend als kleurenfoto en moet minstens aan volgende inhoudelijke criteria en technische specificaties voldoen:

  • een promotionele eyecatcher zijn. De foto/visual moet van op ruime afstand onmiddellijk in het oog springen en dusdanig herkenbaar zijn als het promotiebeeld ‘Lokerse Feesten®

    2008’

  • een culturele uitstraling hebben. Illustratief zijn voor- en passen in- de geest van de Lokerse Feesten,

passen in het afficheconcept van de Lokerse Feesten. De huisstijlkleuren zijn blauw en geel. Naast het beeld dient de affiche ook voldoende plaats te bieden voor de volledige line-up van het programma 2008.

  • het beeld mag geen elementen bevatten die bij de opmaak door de Lokerse Feesten vzw toegevoegd worden: logo’s, line-up, sponsors,…
  • kwalitatief dient het beeld voldoende groot te zijn om gebruikt te worden voor affiches tot formaat A1 en andere dragers.

De winnende foto zal worden gebruikt voor de realisatie van de promotiecampagne Lokerse Feesten 2008 (affiches, folders, persdossier, kranten, website en eventuele andere promotionele uitingen en publicaties).

Alle inzendingen moeten anoniem zijn en dienen conform het reglement uiterlijk op 1 februari 2008 (middernacht) in het bezit te zijn van de verantwoordelijke voor deze promotiecampagne. Alle inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury samengesteld door de Lokerse Feesten vzw.

De winnaar ontvangt 1000 euro!

Reglement en infoformulier

Geïnteresseerden kunnen het reglement en het infoformulier downloaden via de website: www.lokersefeesten.be/fotowedstrijd
of opvragen via de verantwoordelijke voor de promotiecampagne:
Rudi Lammens – rudi@lokersefeesten.be – Tel. +32 478 812 920

Record sms-huwelijksaanzoeken op Lokerse Feesten

Liefst 284 bezoekers van Belgische zomerfestivals hebben deze zomer hun partner ten huwelijk gevraagd via de grote sms-festivalschermen van mobilofonieoperator BASE. Dat becijferde BASE na onderzoek van 31.986
sms'jes die over de schermen rolden tijdens Cactus Festival, Les Ardentes, Suikerrock, Lokerse Feesten en Gentse Feesten (Sint-Baafs). Twee festivaldagen van de Lokerse Feesten zijn dit jaar recordhouder op het vlak van sms-huwelijksaanzoeken, onder meer door de optredens van de Amerikaanse publiekstrekkers P!nk en Snoop Dogg en geruggensteund door Belgisch talent.

Op 8 en 11 augustus passeerden telkens 18 huwelijksaanzoeken over de sms-schermen op de Lokerse Feesten, goed voor een gedeelde eerste plaats. Mogelijk heeft de komst van grote Amerikaanse sterren als P!nk (op 8 augustus) en Snoop Dogg (op 11 augustus) daar iets mee te maken. In 2006 ging het dagrecord naar Gent, toen De Kreuners in Concert uitpakten op het Gentse Sint-Baafsplein.

Snoop Dogg ster op laatste Feestweekend

De 33ste editie van de Lokerse Feesten is aan zijn slotweekend toe. Calvin Broadus Jr., alias Snoop Dogg, is zaterdagavond (23.30 uur) dé hoofdaffiche van het laatste weekend Lokerse Feesten. Ook nog op het programma zaterdagavond: Kosheen (20.00 uur), Kelis (21.30 uur) en Shameboy (1.30 uur).

Zondag sluiten de Lokerse Feesten af met De Heideroosjes (20.00 uur), The Lemonheads (22.15 uur), The Pogues (23.15 uur) en La Fille d'O.

Snoop Dogg was vrijdagavond al te gast op Marktrock in Leuven. Maar op 24 maart van dit jaar stond hij ook al op het podium van Vorst Nationaal. Bekijk hier een kort fragment.

Bent u ook te gast op het laatste weekend van de Lokerse Feesten? En wat vond u over de hele lijn van de Lokerse Feesten van dit jaar? Beter dan andere jaren? Of net niet? Laat u horen!

Gehoortest voor festivalgangers

Tijdens deze Lokerse Feestweek kunnen festivalgangers een gratis gehoortest ondergaan. Zo willen het provinciebestuur, het centrum voor milieuonderzoek en professor Vinck van de RUG nagaan hoeveel geluid het menselijk oor kan verdragen zonder schade op te lopen.

U kan uw gehoor laten testen voor en na uw bezoek aan de Lokerse Feesten in het stadslokaal aan de Markt 8.

Gaat u ook uw gehoor laten testen op de Lokerse Feesten? Laat alvast uw stem horen en reageer!

Oudere berichten:
> Deputatie keurt Kopkapel en Heirbrug Noord goed
> Hulpverleningszones in Belgisch Staatsblad
> Dikke truien modeshow in basisschool Dolfijn
> Valentijn in... Breendonk
> Mahler in de bib
> Nieuwe boiler voor de politie
> De wereld is een dorp in Heiende
> Multimuzikaal weekend op komst
> Vingerafdrukken tonen nu meteen wie je bent
> Ambiance in jeugdhuis T-Klub
> Jubileumwandeling in het Molsbroek
> Kraan op het voetpad
> Win: boek 'Flanders from the air' !
> Mooie opbrengst voor Vredeseilanden
> Den Avond weer succes
> Met zijn allen naar Den Avond
> Toneelgezelschap Heirbrug speelt 'Amaai mijn darmen'
> Braille mailen kan ook
> Laat je eens rondleiden in de bib
> Kamagurka is er nog

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lokeren blogt


  • Jean-Pierre De Lamper blogt over Lokeren.

    Jean-Pierre (°1956), uit Moerzeke, is al jarenlang een journalist in hart en nieren. Hij probeert telkens vooral een beeld te scheppen van de mensen en wat tussen hen leeft. Iedereen heeft zijn verhaal, zowel op het platteland als in de grootstad. Dat is het standpunt van waaruit hij telkens weer vertrekt.

Zoeken

Nieuws uit lokeren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!