Home  Regio  melle  melle blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Melle?
Laat het weten aan:
Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Uit de gemeenteraad: bouwafval op de wegel aan Kapellendries

Vorige week stelde oppositielid Mieke Decruyenaere (VlaamsProgressieven/Groen/SP-a) op de gemeenteraad een vraag over het storten van bouwafval op de wegel aan de Kapellendries. Ze meldde dat bij heel wat inwoners de vrees leeft dat deze bouwresten niet gezond zijn en dat ze schrik hebben dat er asbest rondslingert. Decruyenaere vroeg om dit nader te onderzoeken.

Derde schepen Dirk Gistelinck (CD&V/N-VA) antwoordde dat de gemeente nog maar 1 klacht heeft ontvangen en dat de technische dienst ter plaatse is geweest om het bouwafval nader te onderzoeken. 'Zij hebben geen onregelmatigheden vastgesteld. Alles wat daar ligt, is gecertificeerd. Men zal er geen afval storten dat niet toegelaten is of de gezondheid schaadt.'

Opgelet snelheidscontroles

De politiezone Rhode & Schelde kondigt maandelijks een aantal grootschalige snelheidscontroles aan in onze regio. Van 3 t.e.m. 9 november staat de politie aan de Laarnebaan in Heusden. Van 10 t.e.m. 16 november staat men in de Poelstraat in Merelbeke en van 17 t.e.m. 23 november in de Beekstraat in Melle. U bent gewaarschuwd!

Ook op andere momenten kunnen nog onverwachte (minder grootschalige) controles uitgevoerd worden door de interventieploegen.

Startmoment Kyotocode: spaar energie, spaar geld, spaar het milieu

De Kyoto Code is een campagne die je op weg helpt om je eigen energieverbruik aardig terug te schroeven en heel wat euro's te besparen. Wil jij ook je toekomst en die van je kinderen in eigen handen nemen? En liever met velen dan alleen? Geloof je ook dat we samen het verschil kunnen maken?

Deze campagne loopt van 1 november 2008 tot en met 1 februari 2009.

In Melle wordt de start van de Kyotocode gegeven door een vormingsavond die op 3 november 2008 wordt georganiseerd in zaal Flormanic (Gemeenteplein 14) van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk bij Vormingplus Gent-Eeklo: 09/224.22.65 of info.gent.eeklo@vormingplus.be. Meer info vind je hier

Op deze vormingsavond leer je welke tips je kan toepassen en krijg je praktische richtlijnen over hoe je dat best kan aanpakken. Bovendien kan je met andere deelnemers van gedachten wisselen. Er wordt ook op een heldere en correcte manier duidelijk gemaakt waarom CO2-uitstoot zo'n belangrijk probleem is voor ons klimaat.

Begeleiding: Centrum voor Natuur- en milieueducatie - CVN

U meldt ons volop nog meer verkeersproblemen

Omdat wij een aantal reacties ontvingen op het artikel over het niet-naleven van de tonnagebeperking op de Merelbekebrug en mensen ons ook andere problemen signaleerden, brengen we in onderstaande 2 foto's van parkeerproblemen in de buurt van het station, aan de Mellestraat. 

Img_0559

Een bewoner uit de Mellestraat stelt dagelijks vast dat er parkeerovertredingen zijn en er weinig politiecontrole is. Ook beneden aan de brug (kant station) lappen de gewone autobestuurders het parkeerverbod aan hun laars. Een maand terug werden witte strepen getrokken omdat men er niet meer zou parkeren, maar men blijft zich niet aan de regels houden.

Img_1106

Melle Blogt heet u welkom

Dag beste lezer,

Welkom op Melle Blogt! De lokale blogs van Het Nieuwsblad zijn reeds in verschillende Vlaamse gemeenten een groot succes. Op 1 oktober ging ook de blog in Melle van start. De blog biedt plaats aan de activiteiten binnen de gemeente, grote, kleine en minder kleine nieuwtjes, portretten van de inwoners en de mooiste kiekjes uit het dorp.

Een van de grootste troeven van deze blog is de interactiviteit. Onderaan elk bericht prijkt een REAGEER-knop. Daar eens op klikken en uw mening wereldkundig maken, wordt zeker geapprecieerd. Verder is elke aanzet tot een artikeltje  (groot of klein nieuws) voor deze blog meer dan welkom. En organiseert u of uw vereniging een activiteit of zit u met een ei, mail het mij gerust door (melle@nieuwsblad.be) of bel naar 0486/97.62.09.

Zelf ben ik nog niet ten volle vertrouwd met Melle en moet ik er mijn weg nog een beetje zoeken. Ik kom namelijk overgewaaid uit Lochristi en woon momenteel in Gent. Ik hoop deze blog binnen afzienbare tijd uit te bouwen tot een divers nieuwsforum en ben er van overtuigd dat dat met uw hulp ongetwijfeld zal lukken.

Surf gerust eens verder op de site, u kan al heel wat nieuws ontdekken. U ziet ook rubrieken in de rechterkolom. Wanneer u klikt op 'verkeerswerken', kan u alle berichten over de laatste werken in Melle lezen. Wil u graag een avondje of namiddagje uit, klik dan op 'Uit in Melle'.

Heeft u zin om zelf mee te schrijven of vindt u dat u de mooiste beelden van Melle fotografisch vastlegt, aarzel dan niet om mij te contacteren!

Vrachtverkeerverbod over de Merelbekebrug wordt niet nageleefd

Werkinuitvoering_gr

Sinds 9 oktober geldt er een tonnagebeperking van 3,5 ton op de spoorwegbrug in de Merelbekestraat. Enkel voor lijnbussen, de schoolbus en voor hulpdienstvoertuigen is er een uitzondering. Eerder berichtte oppositielid Wim Verween dat het verbod niet wordt nageleefd. Ook een alerte lezer nam een aantal foto's, waarvan we er één publiceren, om aan te tonen dat het verbod met de voeten wordt getreden.

Merelbekebrug

JGM Schorpioen organiseert filmmarathon

Wie zin heeft om morgenvanavond lekker lang achterover te liggen, het verstand op nul te zetten (alhoewel, met zo'n affiche zal je je hoofd er wel moeten bijhouden) en zichzelf wil overgeven aan het kijkkastje op groot scherm is welkom in JGM Schorpioen voor een filmmarathon in hun lokaal in de Lindenstraat 34A te Melle. Ze presenteren de volgende affiche:

Preview

Op dezelfde namiddag wordt om 15.00 uur de kinderfilm Bee Movie vertoond. Inkom gratis!

Brandweer Melle zoekt vrijwilligers

BrandweerOp de gemeenteraad van 20 oktober werd goedgekeurd dat de brandweer 10 brandweermannen en 6 ambulanciers mag aanwerven. Ook mag bij wijze van bevordering 1 sergeant open verklaard worden.

Het brandweerkorps van de gemeente Melle is een autonoom C-korps. Dit wil zeggen dat de brandweer van Melle enkel binnen de eigen gemeente optreedt en enkel vrijwilligers in dienst heeft. Het korps bestaat uit ongeveer 50 personen versterkt met circa 25 mensen die enkel voor de dienst 100 instaan.

Naast het blussen van branden moet de brandweer instaan voor tal van andere zaken zoals preventie, previsie en heel wat bijzondere interventies.

Wie zin heeft om brandweerman te worden, vindt in onderstaande de contactgegevens:

Gemeentelijke Vrijwillige Brandweer
Wezenstraat 44
NOOD : 100/112
Administratie : 09 231 59 42  (enkel op maandag tussen 19 en 21h)
fax 09 252 58 30
e-mail: melle@brandweervlaanderen.be

Uit de gemeenteraad: werken aan Merelbekebrug

Werkinuitvoering_gr_3

Wim Verween (VlaamsProgressieven/Groen/SP-a) stelde in de gemeenteraad van maandag 20 oktober een vraag over de werken aan Merelbekebrug. De brug wordt pas rond mei 2009 afgebroken, maar in afwachting van de werken, werd nu al het verkeer voor zwaar vervoer (boven 3,5 ton) gebannen over de brug.

Dsc02478

Verween merkte op dat het positief is dat de 2 bruggen in Melle niet op hetzelfde moment worden afgebroken en loofde de inspanningen van het bestuur daarvoor, maar hoe komt het dat de brug voor het zwaar verkeer is afgesloten?

Schepen Cottenie antwoordde dat dit de voorwaarde was van Infrabel. 'De brug moet hersteld worden en Infrabel wou de werken uitstellen op voorwaarde dat er geen zwaar verkeer meer werd toegelaten op de brug.'

Verween merkte op dat de verkeerswijziging niet echt wordt gerespecteerd en voorlopig weinig nut heeft. Daarop antwoordde Cottenie dat mits meer politiecontrole dit probleem kan verholpen worden.

Daarna ijverde Verween voor een betere verlichting. 'Door de verkeerswijziging (o.a. het plaatsen van de rood-witte blokken langs de zijkanten) ontstaat er een verkeersonveilige situatie voor fietsers en voetgangers. Zij moeten zich nu op de baan begeven en aangezien de weg slecht verlicht is, is dit zeer onveilig.'

Na een lange discussie werd besloten door schepen Cottenie dat men zal nadenken over LED-verlichting. 'We zien wat we kunnen doen en hopen dat daarmee de situatie veiliger wordt.'

Verder werd op de gemeenteraad het bestek, de planning en de raming van de werken voor de verbetering en vernieuwing van de slijtlaag in de Merelbekestraat goedgekeurd. De kosten worden geraamd op 419.084,77 euro, inclusief BTW. De werken zullen na deze goedkeuring aanbesteed worden.

'Om problemen in de toekomst te verkomen, zal er eerst een camera-inspectie uitgevoerd worden om te zien waar de verzakkingen zich situeren. Dat probleem wordt eerst opgelost en daarna vangen de werken aan. Ook zal er rekening gehouden worden met de werken door Infrabel aan de brug. Op die manier kan men de verkeershinder beperken', aldus schepen Cottenie.

Niet vergeten: winteruur!

Winteruur1_2

In de nacht van zaterdag 25 oktober op zondag 26 oktober mag u een uurtje langer slapen. We draaien immers de klok een uurtje terug, 3 uur wordt dus 2 uur. Een uurtje langer uitgaan, een uurtje langer in bed, goed nieuws dus!

Oudere berichten:
> Waalse leerlingen te gast bij SFI Melle
> Vier nieuwe interventievoertuigen voor de politie
> Niet vergeten: vanavond vergadering werkgroep FairTradeGemeente Melle!
> Oproep aan alle inwoners van Melle Vogelhoek
> Melle Vogelhoek: toneel in het Gildenhuis
> Wie wint, lacht!
> Vandaag topmatch damesvoetbal tweede klasse: Melle-Zultse
> Parket geeft robotfoto vrij van pedofiele verkrachter
> Tip: Haal je gratis boek af!
> Lieselot Bleyenberg staat op de tiende plaats Vlaamse verkiezingen
> Scampi's à volonté!
> Het Gemeentelijk Museum aan de Brusselsesteenweg
> Resultaten verkeerscontrole
> Viersprong-Land van Rode van start
> Davidsfonds Melle-Flora stelt voor: Op een Surfplank naar de Maan
> Parochiefeest in Melle Vogelhoek!
> Hebt u al uw gratis TMVW drinkwaterkaraf besteld?
> Infoavond KAV en KWB: Praten met je kind
> Vrijdag de dertiende is dikke truiendag
> Verbouwingen in Sint-Vincentiusschool Wezenstraat

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Melle blogt
  • Ann Braeckman en Linda De Geest bloggen over Melle.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Melle en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

    Linda (°1957) is een actieve oma, die part time werkt in de marketing- en reclamewereld. Ze houdt ervan haar familie en vrienden te verwennen, ze geniet van lekker koken en eten en drinkt graag een wijntje of een stevige pint! Ze is geboren en getogen in Heusden, maar woont nu al bijna dertig jaar in Melle, waar ze zich echt thuisvoelt. Van haar talrijke interesses zijn dit de belangrijkste : kleinkinderen, voetbal, astrologie én astronomie, schrijven, lezen, theater en samen met echtgenoot Ronny van het leven genieten.

Zoeken

Nieuws uit melle

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!