Home  Regio  melle  melle blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Melle?
Laat het weten aan:
Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Uit de gemeenteraad: werken aan Merelbekebrug

Werkinuitvoering_gr_3

Wim Verween (VlaamsProgressieven/Groen/SP-a) stelde in de gemeenteraad van maandag 20 oktober een vraag over de werken aan Merelbekebrug. De brug wordt pas rond mei 2009 afgebroken, maar in afwachting van de werken, werd nu al het verkeer voor zwaar vervoer (boven 3,5 ton) gebannen over de brug.

Dsc02478

Verween merkte op dat het positief is dat de 2 bruggen in Melle niet op hetzelfde moment worden afgebroken en loofde de inspanningen van het bestuur daarvoor, maar hoe komt het dat de brug voor het zwaar verkeer is afgesloten?

Schepen Cottenie antwoordde dat dit de voorwaarde was van Infrabel. 'De brug moet hersteld worden en Infrabel wou de werken uitstellen op voorwaarde dat er geen zwaar verkeer meer werd toegelaten op de brug.'

Verween merkte op dat de verkeerswijziging niet echt wordt gerespecteerd en voorlopig weinig nut heeft. Daarop antwoordde Cottenie dat mits meer politiecontrole dit probleem kan verholpen worden.

Daarna ijverde Verween voor een betere verlichting. 'Door de verkeerswijziging (o.a. het plaatsen van de rood-witte blokken langs de zijkanten) ontstaat er een verkeersonveilige situatie voor fietsers en voetgangers. Zij moeten zich nu op de baan begeven en aangezien de weg slecht verlicht is, is dit zeer onveilig.'

Na een lange discussie werd besloten door schepen Cottenie dat men zal nadenken over LED-verlichting. 'We zien wat we kunnen doen en hopen dat daarmee de situatie veiliger wordt.'

Verder werd op de gemeenteraad het bestek, de planning en de raming van de werken voor de verbetering en vernieuwing van de slijtlaag in de Merelbekestraat goedgekeurd. De kosten worden geraamd op 419.084,77 euro, inclusief BTW. De werken zullen na deze goedkeuring aanbesteed worden.

'Om problemen in de toekomst te verkomen, zal er eerst een camera-inspectie uitgevoerd worden om te zien waar de verzakkingen zich situeren. Dat probleem wordt eerst opgelost en daarna vangen de werken aan. Ook zal er rekening gehouden worden met de werken door Infrabel aan de brug. Op die manier kan men de verkeershinder beperken', aldus schepen Cottenie.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535c07421970c Listed below are links to weblogs that reference Uit de gemeenteraad: werken aan Merelbekebrug:

Reacties

Laat een reactie achter


Melle blogt
  • Ann Braeckman en Linda De Geest bloggen over Melle.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Melle en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

    Linda (°1957) is een actieve oma, die part time werkt in de marketing- en reclamewereld. Ze houdt ervan haar familie en vrienden te verwennen, ze geniet van lekker koken en eten en drinkt graag een wijntje of een stevige pint! Ze is geboren en getogen in Heusden, maar woont nu al bijna dertig jaar in Melle, waar ze zich echt thuisvoelt. Van haar talrijke interesses zijn dit de belangrijkste : kleinkinderen, voetbal, astrologie én astronomie, schrijven, lezen, theater en samen met echtgenoot Ronny van het leven genieten.

Zoeken

Nieuws uit melle

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!