Home  Regio  melle  melle blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Melle?
Laat het weten aan:
Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gemeente onderhandelt over verhuis gemeenteschool naar de Beekstraat

Het Lucernacollege, dat opgericht is op initiatief van de allochtone gemeenschap, maakte onlangs bekend dat ze wil verhuizen van Melle naar Gent. De school zou in het schooljaar 2010-2011 de lessen in Gent willen geven. Daardoor komen de lokalen in de Beekstraat vrij.

Het gemeentebestuur van Melle voert momenteel gesprekken met de eigenaars van de gebouwen: de scholengemeenschap Panta Rhei. 'Wij zijn zeker geïnteresseerd in de locatie in de Beekstraat' zegt schepen van onderwijs Frederik De Buck. 'De gemeentelijke basischool kampt immers met een aantal problemen.'

'Dit jaar zijn er 227 leerlingen ingeschreven in de gemeenteschool. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de jaren '80. De school uitbreiden is moeilijk. Dat kost tijd en geld, vraagt een aantal onteigeningen. Kortom het is niet echt een optie.'

'Bovendien is het gebouw ook verouderd. Een renovatie zou veel werk vragen. Vandaar dat we gesprekken voeren over een mogelijke verhuis naar de Beekstraat, maar op dit moment is er nog niets concreets vastgelegd', aldus De Buck.

Schepen De Buck somde nog een aantal argumenten op waarom een verhuis interessant zou zijn voor de gemeenteschool. 'De Brusselsesteenweg (waar de school momenteel gevestigd is) is zeer druk en gevaarlijk. Een verhuis naar de rustige Beekstraat is veel veiliger voor de kinderen.'

'Verder stellen we ook vast dat door de vele nieuwe, recente en toekomstige, verkavelingen het centrum van Melle verhuist in de richting van de wijk Lammeke. Een school daar in de buurt komt tegemoet aan de noden van de inwoners.'

'Er is nog geen richtdatum vastgelegd. Als, en ik wil nog eens benadrukken dat we daar zeer afhankelijk van zijn, het Lucernacollege verhuist in het schooljaar van 2010-2011, zouden we in principe al in september 2010 naar de Beekstraat kunnen verhuizen, maar dat lijkt me niet echt haalbaar', zegt De Buck. 'Hoogstwaarschijnlijk moeten er nog wat veranderingen aan de school gebeuren vooraleer de leerlingen en leerkrachten er kunnen intrekken. September 2011 lijkt me realistischer.' 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168896d65970c Listed below are links to weblogs that reference Gemeente onderhandelt over verhuis gemeenteschool naar de Beekstraat:

Reacties

Heel mooi initiatief.
Echter een bedenking:
In december dienden enkele klassen van de Sint-Vincentius school in de wezenstraat te verhuizen wegens verbouwingswerken.
De gemeente weigerde toen om de gemeentediensten te laten helpen verhuizen.
We zullen met argusogen in de gaten houden of bij een eventuele verhuis van de gemeenteschool dit wel zal toegestaan worden !!!!!!!!!

 Patrick op 25 februari 2009 om 12:33

Laat een reactie achter


Melle blogt
  • Ann Braeckman en Linda De Geest bloggen over Melle.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Melle en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

    Linda (°1957) is een actieve oma, die part time werkt in de marketing- en reclamewereld. Ze houdt ervan haar familie en vrienden te verwennen, ze geniet van lekker koken en eten en drinkt graag een wijntje of een stevige pint! Ze is geboren en getogen in Heusden, maar woont nu al bijna dertig jaar in Melle, waar ze zich echt thuisvoelt. Van haar talrijke interesses zijn dit de belangrijkste : kleinkinderen, voetbal, astrologie én astronomie, schrijven, lezen, theater en samen met echtgenoot Ronny van het leven genieten.

Zoeken

Nieuws uit melle

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!