Home  Regio  melle  melle blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Melle?
Laat het weten aan:
Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Welke straten worden in Melle aangepakt?

Stratendossier_header

In De Gentenaar kan u sinds woensdag het dossier rond de slechtste straten van Gent en omstreken lezen. Wij vroegen ook aan het gemeentebestuur welke straten er binnenkort worden aangepakt in Melle. In onderstaande het uitgebreide antwoord van de gemeentelijke diensten:

1. In het Aquafindossier 'aansluiting Park ten Hove' worden verschillende straten (sommige gedeeltelijk) aangepakt. Deze werken worden uitgevoerd in fasen. De eerste fase omvat de sanering van de Zwaantjesstraat en Akkerstraat. De andere fases worden vastgelegd tijdens de uitvoering van de werken.

De fasering is o.a afhankelijk van de timing van andere werken (brug Infrabel Merelbekestraat). In dit project wordt zowel de onderbouw (riolering) als de bovenbouw (wegenis) volledig vernieuwd. Dit dossier wordt aanbesteed voorjaar 2009 en gaat in uitvoering de tweede helft van dit jaar. De eerste fase omvat de sanering van de Zwaantjesstraat en Akkerstraat. Het gemeentelijk aandeel in de werken komt op 2,32 miljoen euro neer.

2. Sanering van de Merelbekestraat tussen de Palmstraat en de Brusselsesteenweg. Deze werken worden uitgevoerd voor een bedrag van € 320.000. De aanvang van de werken is voorzien onmiddellijk na de Ronde van Vlaanderen en eindigt eind augustus 2009. Hier wordt enkel de bovenbouw aangepakt. Uit een cameraonderzoek blijkt dat er geen mankementen zijn aan de riolering.

3. Sanering van de Lange Munt. Het betreft een intergemeentelijk project tussen de gemeenten Melle, Oosterzele en Wetteren met als bedoeling een betere (fiets)verbinding te realiseren tussen Gijzenzele en de fietsbrug over de E40. De gemeente moet 350.000 euro voor deze werken bijdragen. In dit project worden zowel de riolering als de wegenis volledig vernieuwd. De uitvoering van de werken is gepland eind 2009.

4. Voor voetgangers en fietsers zal de Caritasstraat langs 1 zijde worden verbreed met een asfaltstrook van ongeveer anderhalve meter. De aannemer start met de werken begin maart en ze zullen +/- 14 dagen duren. De kostprijs van de werken bedraagt € 35.000.

Momenteel zijn de volgende werken in uitvoering:

  • Gecombineerd Aquafinproject 'doortocht Brusselsesteenweg'. 
  • Gecombineerd Aquafinproject 'gedeelte buiten de gewestwegen' met o.a. de sanering van de Pontstraat

Heeft u opmerkingen over een aantal slechte straten in Melle of beter, een aantal straten die recent ten goede werden aangepakt, laat het ons weten en klik op reageer.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011278fba0c128a4 Listed below are links to weblogs that reference Welke straten worden in Melle aangepakt?:

Reacties

Het stuk Merelbekestraat aan de kant van de Gontrode Heirweg en de zijstraat Hof ter Beuken zijn in slechte staat, vooral voetpaden. Werken van Eandis verergerden de situatie: losliggende tegels, plassen op voetpad, overtollig asfalt in de greppel achtergelaten. Dit zorgt voor onveilige situaties en de onmogelijkheid om dit in de winter deftig sneeuw- en ijsvrij te houden.

 Corthals Christiaan op 10 december 2009 om 11:19

Laat een reactie achter


Melle blogt
  • Ann Braeckman en Linda De Geest bloggen over Melle.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Melle en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

    Linda (°1957) is een actieve oma, die part time werkt in de marketing- en reclamewereld. Ze houdt ervan haar familie en vrienden te verwennen, ze geniet van lekker koken en eten en drinkt graag een wijntje of een stevige pint! Ze is geboren en getogen in Heusden, maar woont nu al bijna dertig jaar in Melle, waar ze zich echt thuisvoelt. Van haar talrijke interesses zijn dit de belangrijkste : kleinkinderen, voetbal, astrologie én astronomie, schrijven, lezen, theater en samen met echtgenoot Ronny van het leven genieten.

Zoeken

Nieuws uit melle

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!