Home  Regio  melle  melle blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Melle?
Laat het weten aan:
Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Muur in de Pontstraat valt 20 jaar na die van Berlijn!

Regiobutton_gr_vroegerennu_2 

Neen, ik heb de ludieke titel van dit artikel niet zelf bedacht! De eer komt toe aan Jan Olsen van het Gemeentelijk Museum en het Archief en Documentatiecentrum van Melle. Ik ging bij Jan te rade om te vragen of hij wist hoe lang de muur in de Pontstraat daar al stond. De buren in de Pontstraat beweerden dat de muur 200 jaar oud was, maar daar had ik mijn bedenkingen bij. En terecht, zo blijkt uit het antwoord van Jan Olsen:

'Wat de muur betreft in de Pontstraat, dat die 200 jaar oud zou zijn is voor mij een groot vraagteken, de woning is pas op de kadastrale kaart van P.C. Popp (circa 1850) ingetekend, op de Kabinetskaart van graaf de Ferraris (circa 1775) is nog geen woning ingetekend. Die 200 jaar moeten wellicht met een schepje zout genomen worden, uitsluitsel zou een onderzoek in het archief van het kadaster (te Gent) kunnen geven.

In 1989 viel de muur te Berlijn, in het zelfde jaar de muur van het klooster H.Hart, 20 jaar later deze in de Pontstraat.'

En hierbij de beloofde beelden van voor en na de 'val van de muur':

DSCN0329_292 

Pontstraatnieuw2 

De muur vormde een deel van de omheining van de tuin van familie Lorré (Kloosterstraat 55). Zij werden door de gemeente Melle onteigend en zijn over de gehele lengte van de Pontstraat een brede strook van hun tuin kwijt. Op deze plaats zullen parkeerplaatsen worden voorzien, die dwars op de rijrichting komen te liggen. Daardoor wordt de Pontstraat wel breder, maar door een ruimer voetpad aan de kant van de huizen en de dwarse parkeerplaatsen aan de overkant, zal het baanvak zelf niet zoveel breder worden.

Lees verder

Seniorenrestaurant 't Kanuizeke opent zijn deuren

Terwijl wij dit artikeltje schrijven, zitten voor het eerst senioren in de refter van WZC Kanunnik Triest aan tafel, die zelf niet in het rusthuis wonen. Vanmiddag werd immers het seniorenrestaurant 't Kanuizeke geopend, waar alle senioren uit de regio Melle welkom zijn die niet graag zelf koken of niet meer in staat zijn om een middagmaal te bereiden of die niet graag alleen eten, maar toch een volwaardig, gezond middagmaal wensen te nuttigen en dit in een warme en gezellige omgeving wensen te doen.

We waren nieuwsgierig naar het succes van de eerste middag en namen contact op met Geert Buyse, directeur van Woon- en Zorgcentrum Kanunnik Triest.

'Er zijn voor vanmiddag acht inschrijvingen van niet-bewoners', zegt Geert Buyse, 'een combinatie van inwoners van de aanleunflats én mensen die in de regio Melle (nog zelfstandig) wonen.'

Op onze vraag hoeveel inschrijvingen ze hadden verwacht, antwoordt de directeur dat het aantal hoger ligt dan de verwachtingen. Dit is zeker een succes te noemen.

Volgens Geert Buyse is dit het bewijs dat er nood was aan dergelijk initiatief. Hij benadrukt wel dat het wenselijk is ruim op voorhand te reserveren, hoewel men flexibel is in de mate van het mogelijke. Zo waren er tot vanmorgen slechts zeven senioren ingeschreven en kwam vanmorgen pas de aanvraag van de achtste binnen, dit bleek na contact met de keuken nog mogelijk. Dit is de gebruikelijke procedure:

Om organisatorische redenen wordt gevraagd om één week op voorhand in te schrijven. Dit kan op volgende wijze:

  1. Telefonisch: 09/252.60.56
  2. E-mail: seniorenrestaurant@kanunniktriest.zkj.be 
  3. Website: www.wzckanunniktriest.be
  4. Bezoek: persoonlijk via de receptie

Het consulteren van het menu kan eveneens op bovenvermelde wijze. Er kan gekozen worden tussen een dagmenu of een weekmenu. Voor bijkomende informatie kan u terecht bij de directie. Flyers met informatie zijn tevens te verkrijgen aan de receptie.

Waar komt de naam 't Kanuizeke vandaan?

'Voor de naamgeving van ons seniorenrestaurant is een wedstrijd uitgeschreven. Uit de 82 voorstellen heeft de jury 't Kanuizeke' weerhouden. De argumentatie is de samentrekking van Kanunnik Triest, 't huizeke en Fornuizeke. De winnaar van deze wedstrijd is een familielid van één van onze bewoners. Zij wonnen een culinaire bon voor twee personen in één van de vele goede restaurants die Melle kent.'

Voor de senioren onder ons is er sedert vandaag alvast één 'goed restaurant' bijgekomen!

De 'blinde muur' in de Pontstraat wordt afgebroken

Werkinuitvoering_gr 

Vanmorgen werd in de Pontstraat gestart met de afbraak van de muur:

PontstraatmuurJPG 

Later op de dag vind je hier een 'vroeger en nu' met beelden van de Pontstraat, mét en zonder de muur.

Oudere berichten:
> Waalse leerlingen te gast bij SFI Melle
> Vier nieuwe interventievoertuigen voor de politie
> Niet vergeten: vanavond vergadering werkgroep FairTradeGemeente Melle!
> Oproep aan alle inwoners van Melle Vogelhoek
> Melle Vogelhoek: toneel in het Gildenhuis
> Wie wint, lacht!
> Vandaag topmatch damesvoetbal tweede klasse: Melle-Zultse
> Parket geeft robotfoto vrij van pedofiele verkrachter
> Tip: Haal je gratis boek af!
> Lieselot Bleyenberg staat op de tiende plaats Vlaamse verkiezingen
> Scampi's à volonté!
> Het Gemeentelijk Museum aan de Brusselsesteenweg
> Resultaten verkeerscontrole
> Viersprong-Land van Rode van start
> Davidsfonds Melle-Flora stelt voor: Op een Surfplank naar de Maan
> Parochiefeest in Melle Vogelhoek!
> Hebt u al uw gratis TMVW drinkwaterkaraf besteld?
> Infoavond KAV en KWB: Praten met je kind
> Vrijdag de dertiende is dikke truiendag
> Verbouwingen in Sint-Vincentiusschool Wezenstraat

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Melle blogt
  • Ann Braeckman en Linda De Geest bloggen over Melle.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Melle en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

    Linda (°1957) is een actieve oma, die part time werkt in de marketing- en reclamewereld. Ze houdt ervan haar familie en vrienden te verwennen, ze geniet van lekker koken en eten en drinkt graag een wijntje of een stevige pint! Ze is geboren en getogen in Heusden, maar woont nu al bijna dertig jaar in Melle, waar ze zich echt thuisvoelt. Van haar talrijke interesses zijn dit de belangrijkste : kleinkinderen, voetbal, astrologie én astronomie, schrijven, lezen, theater en samen met echtgenoot Ronny van het leven genieten.

Zoeken

Nieuws uit melle

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!