Home  Regio  melle  melle blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Melle?
Laat het weten aan:
Ann
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vier nieuwe interventievoertuigen voor de politie

Combi_1 

Dinsdag stelde het politiecollege vier nieuwe interventievoertuigen ter beschikking van de politiezone Regio Rhode & Schelde (Destelbergen, Melle, Merelbeke, Oosterzele). De voertuigen zullen een nieuwe thuis vinden bij de interventiedienst van de politiezone.

Er werd, net zoals in juni 2004, gekozen voor de Volkswagen Transporter wegens de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van dit voertuig. In het kader van een leasingovereenkomst kan de politiezone Regio Rhode & Schelde gedurende vier jaar over deze voertuigen beschikken.

Op het einde van deze termijn zal elk voertuig minimaal 180.000 km afgelegd hebben. In tegenstelling tot de vorige generatie interventievoertuigen van de politiezone, werden de nieuwe wagens voorzien van een automatische transmissie, in plaats van de traditionele, manuele variant.

Burgemeester Johan Van Durme, voorzitter van het Politiecollege stelt: 'Aangezien de bestuurlijke overheid van de politiediensten verlangt dat zij tussen de interventies door patrouilles uitvoeren, gaven wij voorkeur aan dergelijk schakelsysteem. Dit met oog op het rijcomfort van de bestuurder. Onze politiemensen brengen minimum 8 uur per dag door aan boord van het voertuig. Een minimum aan comfort is meer dan welkom.'

Tevens werden in het licht van dit rijcomfort ergonomische zetels, een manuele airco en parkeersensoren (achteraan) voorzien.

Parket geeft robotfoto vrij van pedofiele verkrachter

In de krant Het Nieuwsblad of in dit artikel kon u eerder al lezen over de aanranding van een 10-jarig meisje nabij het Provinciaal Domein 'Den Blakken' in Wetteren vrijdagavond 30 januari.

Aanrander


Gisteren werd de foto van de pedofiele verkrachter vrijgegeven door het parket en men vraagt om deze ruime verspreiding te geven, wat wij via deze weg dan ook doen.

Het zou gaan om een blanke, Nederlandstalige man van ongeveer 30 jaar met een verzorgd uiterlijk en ongeveer 1,70 meter groot. Hij heeft blond haar met vooraan een kleine kuif, ingesmeerd met gel.

Volgens het slachtoffertje had hij een zachte, lieve stem. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek en een bruine trui met vertikale strepen. 

De dader verplaatste zich met een zwarte, recente, vierdeurs-terreinwagen met zijramen en een geblindeerd achterraam. De wagen had een reserveband op de achterklep met glanzend omhulsel zonder opschrift. De achterlichten van de wagen waren rechtopstaand. 

Wie nuttige informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800/911 19, via opsporingen@politie.be of via de lokale politie (tel 09/369 00 25).

tekst: Marc Poelman / federale politie

Resultaten verkeerscontrole

De verkeersdienst van de politiezone Regio Rhode & Schelde hield het voorbije weekend een grootschalige verkeerscontrole.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari controleerde de politie voertuigen en bestuurders in o.a. Merelbeke (Hundelgemsesteenweg), Destelbergen (Dendermondesteenweg), Melle (Heusdenbaan en Geraardbergsesteenweg) en Oosterzele (Wettersesteenweg).

Van de 72 bestuurders die onderworpen werden aan een ademtest bleken er 9 te veel gedronken te hebben. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Naast de opgestelde processen-verbaal in het kader van het rijden onder invloed werd er tevens geverbaliseerd in het kader van niet-verzekering van voertuigen en het niet kunnen vertonen van het rijbewijs en/of identiteitskaart.

Ongeval met zwaargewonde op E40 in Melle

Fotomelle 

foto: Hendrik De Rycke

Op de E40 richting de kust raakten dinsdagmorgen rond 9 uur zes voertuigen ter hoogte van de afrit Gent-Zeehaven in Melle betrokken in een kettingbotsing. Een vrachtwagen reed er tijdens een file in op een personenwagen en door de harde klap werden nog vier andere voertuigen betrokken in het ongeval.

Een bestuurster zat een tijdlang gekneld in haar wagen en moest zwaargewond, maar niet in levensgevaar, worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeluk veroorzaakte heel wat verkeershinder, met file tot in Erpe-Mere. De rechter- en middenrijstrook waren tot 10u15 versperd en het verkeer moest lange tijd over 1 rijstrook.

Wagen rijdt tegen electriciteitspaal

Dsc03657

We geven het toe, we waren 10 minuten te laat op de gemeenteraad. Dat was niet alleen omdat we nog maar eens de wegomlegging vanuit Gent naar Melle probeerden te omzeilen, wat jammerlijk mislukte, maar ook omdat we onderweg botsten (niet letterlijk) op een brandweerwagen.

En wat doet elke reporter dan? Inderdaad, even stoppen en vragen wat er gebeurd is. In de Begijnenwegel is omstreeks 19u maandagavond een auto tegen een electriciteitspaal gebotst. De bestuurder liep geen verwondingen op, zijn wagen werd wel getakeld.

De electriciteitspaal (die u op bovenstaande foto in de gracht ziet liggen) diende vervangen te worden en op dit eigenste moment (21u36) zijn ze daar ook mee bezig. De Begijnenwegel wordt daarom ook een tijdlang afgezet. Een nieuwe paal plaatsen duurt zo'n 2 à 3 uur, dus tegen 00u30 zou er terug openbare verlichting in de straat moeten zijn en is doorgaand verkeer opnieuw mogelijk.

Stukadoor wordt onwel en overlijdt tijdens werken

Tijdens werken aan restaurant 't Stoveken op de Geraardsbergsesteenweg werd vrijdagnamiddag een stukadoor onwel en overleed hij ter plaatse. De medische diensten poogden de 34-jarige jongeman uit Zingem nog te reanimeren, maar zijn daar niet meer in geslaagd.

Resultaten verkeerscontrole

De verkeersdienst van de politiezone Regio Rhode & Schelde hield het voorbije weekend een grootschalige verkeerscontrole. In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari controleerde de politie voertuigen en bestuurders in o.a. Merelbeke (Hundelgemsesteenweg), Destelbergen (Dendermondesteenweg) en Melle (Heusdenbaan en Geraardbergsesteenweg).

Van de 60 bestuurders die onderworpen werden aan een ademtest bleken er 6 te veel gedronken te hebben. Naast de opgestelde processen-verbaal in het kader van het rijden onder invloed werd er tevens geverbaliseerd in het kader van niet-verzekering van voertuigen en het ontbreken van een geldig keuringsbewijs. Bovendien werd er ook één proces-verbaal opgemaakt voor drugbezit.

Waterlek op Brusselsesteenweg

Dinsdagmiddag omstreeks 12u45 ontstond ter hoogte van huisnummer 78 op de Brusselsesteenweg in Melle een lek in de waterleiding. De woning zat een tijdlang zonder water. TMVW kwam langs en brak het voetpad open om het lek te herstellen.

Er was weinig hinder voor het verkeer en het lek is ondertussen hersteld.

Politieraad komt samen en deelt aantal oorkondes uit

Op woensdag 17 december was er politieraad van de politiezone Rhode & Schelde. Burgemeester Johan Van Durme overhandigde een ‘oorkonde voor opmerkelijke daden van beroepsbekwaamheid’ aan een aantal personeelsleden. Hoofdinspecteur Dirk Van De Rostyne en inspecteur Johan De Smet - beiden lid van de lokale recherchedienst - werden gelauwerd omwille van hun knap speurwerk in een zaak die uitmondde in het oplossen van meer dan 22 feiten waaronder diefstallen, oplichting, valsheid in geschrifte, ...

Het dossier leidde tot de voorleiding van vier verdachten waarvan de twee hoofdverdachten nog steeds zijn aangehouden (een veearts uit Affligem en een man uit Aalst). De totale waarde van de gestolen goederen wordt geschat op ongeveer € 125.000 en het overgrote deel van de buit kon intussen reeds terugbezorgd worden aan de benadeelden.

Ook de inspecteurs Tim Daeze en Claude Vandendorpe van de interventiedienst kregen felicitaties. Dank zij hun opmerkzaamheid konden zij op 11 december 2008 een verdachte vatten die net een diefstal had gepleegd van een kluis in de Universiteit Gent, afdeling veerartsenijschool Merelbeke.

Daarnaast werden een aantal belangrijkste beslissingen genomen:

  • Er worden 105 telescopische wapenstokken aangekocht ter vervanging van de oude matrakken. Deze beslissing werd genomen in het kader van de nieuwe wetgeving betreffende de bewapening van alle operationele leden van de geïntegreerde politie. Voor de aankoop van de wapenstokken met bijhorende houder werd € 10.500 excl. BTW voorzien.

Lees verder

Wagen tegen pletwals

Zondagochtend omstreeks zeven uur knalde een Renault Mégane tegen een pletwals. Het ongeval gebeurde aan het begin van de verkeerswerken op de Brusselsesteenweg, ter hoogte van de Kapellestraat.

De 27-jarige bestuurder uit Oosterzele had de signalisatieborden niet gezien en botste tegen de pletwals die er geparkeerd staat om de toegang tot de straat te verhinderen. Als bij wonder bleef de chauffeur ongedeerd. De wagen was total loss.

Oudere berichten:
> Waalse leerlingen te gast bij SFI Melle
> Vier nieuwe interventievoertuigen voor de politie
> Niet vergeten: vanavond vergadering werkgroep FairTradeGemeente Melle!
> Oproep aan alle inwoners van Melle Vogelhoek
> Melle Vogelhoek: toneel in het Gildenhuis
> Wie wint, lacht!
> Vandaag topmatch damesvoetbal tweede klasse: Melle-Zultse
> Parket geeft robotfoto vrij van pedofiele verkrachter
> Tip: Haal je gratis boek af!
> Lieselot Bleyenberg staat op de tiende plaats Vlaamse verkiezingen
> Scampi's à volonté!
> Het Gemeentelijk Museum aan de Brusselsesteenweg
> Resultaten verkeerscontrole
> Viersprong-Land van Rode van start
> Davidsfonds Melle-Flora stelt voor: Op een Surfplank naar de Maan
> Parochiefeest in Melle Vogelhoek!
> Hebt u al uw gratis TMVW drinkwaterkaraf besteld?
> Infoavond KAV en KWB: Praten met je kind
> Vrijdag de dertiende is dikke truiendag
> Verbouwingen in Sint-Vincentiusschool Wezenstraat

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Melle blogt
  • Ann Braeckman en Linda De Geest bloggen over Melle.

    Ann (°1981) is verbonden aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar als freelancer voor de gemeente Melle en omstreken. Ze woonde 23 jaar in Beervelde, profiteert nu nog even van het wilde leven in Gent, maar droomt van een oude dag in haar hometown. Ze koerst er soms op los, houdt van lekker en veel eten en heeft een hekel aan mannen met sokken in sandalen, tenzij ze Daan of Tom Boonen heten....dan mag en kan alles!

    Linda (°1957) is een actieve oma, die part time werkt in de marketing- en reclamewereld. Ze houdt ervan haar familie en vrienden te verwennen, ze geniet van lekker koken en eten en drinkt graag een wijntje of een stevige pint! Ze is geboren en getogen in Heusden, maar woont nu al bijna dertig jaar in Melle, waar ze zich echt thuisvoelt. Van haar talrijke interesses zijn dit de belangrijkste : kleinkinderen, voetbal, astrologie én astronomie, schrijven, lezen, theater en samen met echtgenoot Ronny van het leven genieten.

Zoeken

Nieuws uit melle

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!