Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Rudy Vranckx in conflictgebied Ronse

Vanavond houdt VRT-journalist Rudy Vranckx om 20 uur in CC De Brouwerij een causerie rond het thema Conflicten in het Midden-Oosten.

VranckxOorlogsjournalist Rudi Vranckx kwam na zijn studie Moderne Geschiedenis terecht bij de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, waar hij onder meer videoprojecten maakte over conflictbeheersing en oorlogsvoering. In 1988 ging hij aan de slag bij de VRT, waar hij zich al snel begon te profileren als oorlogscorrespondent. Bij het begin van de recente oorlog in Irak moest hij zich terugtrekken uit Bagdad, maar dat stelde hem later wel in staat om in het zog van het Amerikaanse leger in het Zuiden van Irak te werken. Zijn team was daar één van de slechts drie onafhankelijke cameraploegen.
Rudi Vranckx komt niet echt over als de onverschrokken avonturier, steeds op zoek naar nieuwe kicks in exotische uithoeken. Wat hem drijft, zijn een blijvende fascinatie voor conflictanalyse en de wil om het wereldgebeuren kritisch en met historisch besef te bekijken.

Toegang € 3 DF-leden en € 5 niet-leden.

Reacties

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!