Home  Regio  sintlaureins  sintlaureins blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Laureins?
Laat het weten aan:
Emiel Tack
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Het sluitstuk... gewoon genieten

Beleef het nog allemaal even opnieuw.... en geniet

Dscf1927Dscf1928Dscf1923Dscf1929Dscf1935Dscf1932Dscf1939Dscf1944Dscf1946Dscf1950Dscf1964Dscf1970Dscf1974Dscf1973Dscf1977

Sente beleeft een onverwachte feestweek

Zowat heel de Sentse bevolking beleeft een onvergetelijke week. Spanning, stress, af en toe eens een kleine ruzie, maar vooral veel, heel veel lof en bewondering voor de vijf sleutelfiguren en hun teams. Sentse is trots op zijn werkers.

Dscf1868Dscf1869Dscf189434 

Moby Dick arriveert

Het skelet van Moby Dick werd in de hallen van Van De Moere in Watervliet in elkaar gezet. In allerlaatste instantie besliste bouwteam om het beest te voet naar de Boerekreek over te brengen.

Een voettocht van een kleine 5 kilometer, dwars door het dorp van Bentille. De stoet, onder begeleiding van de politie uit de zone Meetjesland centrum, kon op heel wat bijval rekenen. Aan de frituur op de Kerselaar werd halt gehouden voor een hapje en een drankje.

Dscf1891Dscf1892Dscf1893Dscf1897Dscf1909Dscf1911Dscf1914

Politie vraagt om met de fiets te komen naar de slothappening

VerkeersbordenWie met de fiets naar de slothapping van de Fata Morganaweek in Sint-Laureins kan komen kan dit beter ook maar doen. De politiediensten van de zone Meetjesland Centrum dringen sterk aan om de wagen thuis te laten.

Fata Morgans Blogt somt de tijdelijke maatregelen even op

* geen verkeer toegelaten in de Sint-Jansstraat tussen het rond punt aan de watertoren en het nieuwe coplex van het provinciaal domein Boerekreek.

* parkeerverbod in de Hoogstraat en de Drijdijk ( plus tal van straten in de buurt van de Boerekreek )

* éénrichtingsverkeer in de Hoogstraat en Drijdijk

* parkeerplaatsen ( 2.000 wagens ) in de Hoogstraat achter het witte kerkje en aan het sportcentrum

* bewaakte fietsparking in de Sint-Jansstraat ( fietssloten aangeraden )

Volkskoers Sint-Margriete afgelast

De 3de wedstrijd van het kampioenschap volkskoers in Sint-Margriete op zaterdag 19 juli is afgelast.

"Het gevolg van de doortocht van Fata Morgana aan onze gemeente" vertelt Luc De Meyere van het feestcomité in Sint-Margriete. "Wij willen geen mensen wegtrekken van dit groots en onverwachts gebeuren aan de Boerekreek. We willen hier graag onze medewerking aan verlenen. Daarom hebben we beslist we volkskoers af te galasten. De wedstrijd wordt verplaatst naar een andere datum. Deze ligt echter nog niet vast."

De wedstrijd was voorzien voor alle inwoners van Groot Sint-Laureins en de aangesloten wielerliefhebbers van WTC Bentille.

Blijft het scheepswrak liggen in de kreek ?

56Frederick Goethals bouwt samen met zijn vrienden van de Bentilse KSA aan een scheepswrak van minstens 20 meter lang. Al wie het al zag kon zijn verbazing niet onderdrukken. Dit wordt een meesterwerk! Mooier dan heel wat kunstwerken die her en der te lande langs de wegen te vinden zijn. De Sentse burgemeester is ondertussen zo onder de indruk ( en zij niet alleen, geloof ons vrij ) gekomen van het wrak dat zij de provincie Oost-Vlaanderen wil vragen om het bouwwerk een ietwat langer leven te geven dan tot zaterdagavond na de show. ( wrak in opbouw )

Ook Moby Dick blijkt in de smaak van velen te vallen. Zo vertrouwde Tom Lemaire, regisseur van de musical  Kunt, U ons de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer ?  Fata Morgana Blogt toe dat hij het beestje best wil hebben als decorstuk na de slotshow. Het skelet zou naar verluidt vrijdag richting Boerekreek geduwd worden doorheen Bentille en de Sint-Jansstraat.

Wie beide realisaties samen met de overige opdrachten wil bewonderen komt zaterdag 19 juli naar de Boerekreek in Sint-Laureins. Aanvang van de activiteiten 13 uur.

Het zeewater komt landinwaarts

61_4Freek Verweire moet met zijn team duizend emmers water naar Sint-Laureins brengen. Uiteindelijk bleek het de Boerekreek te worden. De opdracht is duidelijk, de mens vindingrijk... Haal te voet 1.000 emmers water uit de zee naar Sint-Laureins. Gerechtsdeurwaarder Robert Dewitte uit Eeklo vond dat de taakomschrijving aanvankelijk niet helemaal duidelijk was. Later kwam er klaarheid in de zaak.

73 Onder leiding van de Krekenlopers werden de stappers naar zee gebracht. Een menselijke ketting bracht het water aan land. Daar kwamen er tientallen karren en karretjes aan te pas om al het zilte sop naar Sente te brengen.

Het wandelpad start aan restaurant de Blanke Top in Cadsand en leidt de stappers via Zuidzande en Oostburg naar de Belgisch-Nederlandse grens. Via Sint-Magriete komt de stoet naar de Boerekreek. Rond 15.30 uur wordt de start gegeven. Amper 5 uur later wordt halt gehouden aan de het rond punt in Sint-Jan-in-Eremo. Alle vrijwilligers komen samen aan. Naar verluidt zijn er reeds 920 emmers overgebracht. Vrijdag volgt de rest. Deze ster is bijna binnen. Enkel de deurwaarder heeft nog wat teltwerk.

Fata Morgana Blogt was bij de start en de aankomst van de eerste wandeldag.

747564_265_270_272_2

Het koraalrif komt tot leven

Overal heerst er een drukte van jewelste. In de gemeenteschool van Watervliet wordt er drukt geknipt. Ze maken er honderden visjes voor het koraalrif. Het team van juffrouw Nathalie heeft er maar liefst 3.000 nodig. Een eind te gaan nog. Ondertussen wordt aan de Boerekreek druk gewerkt om het 400 m² grote rif op te bouwen. Balen stro en rollen plastiek zijn er talrijk aanwezig. Iedereen geeft het beste van zichzelf om opdracht 2 tot een goed einde te brengen. Enkele sfeerbeelden.

57 58_2

59 60_3

Kaprijke geeft goede raad

Twee jaar geleden kwam Fata Morgana langs in Kaprijke. Een ervaringsdeskundige geeft graag vijf ijzersterke tips aan de sleutelfiguren uit Sint-Laureins.

1. Geen enkele opdracht is moeilijk als je er 100 % voor gaat

In het begin lijken alle opdrachten onmogelijk, maar de aanwezigheid van een enthousiaste televisieploeg werkt erg motiverend. Als je als sleutelfiguur hetzelfde enthousiasme en optimisme uitstraalt, dan staat iedereen letterlijk dag en nacht voor jou klaar.

2. Slechte Ideeën bestaat niet

Iedereen die zich aanmeldt als medewerker denkt mee en heeft zijn eigen idee hoe iets kan slagen. Vaak kunnen heel wat ideeën perfect met elkaar gecombineerd worden. Opdrachten vallen meestal uiteen in deelopdrachten. Het is erg motiverend als de vrijwilligers voelen dat hun inbreng gewaardeerd wordt.

3. Wat je niet durft moet je proberen

Fata Morgana is de uitgelezen kans om de grenzen in je gemeente te verleggen. Laat die kans niet liggen en pak alles groot aan. Twijfelen kan niet. Er is bijzonder veel tegenslag nodig om het enthousiasme te breken.

4. Een tevreden vrijwilliger telt voor twee

Alles staat of valt met de inzet van de vrijwilligers en de vele spontane helpers. Kleine practische problemen moeten snel worden opgelost en hongerige magen gevuld. Hoewel elke minuut telt, is een rustmoment erg belangrijk. Paniek, ruzie en tandengeknars moet vermeden worden.

5. 1000 = 1 + 1+ 1 + 1 + ....

De macht van het getal kan wonderen doen. Het lijkt alsof er in Sint-Laureins te weinig mensen wonen om alles te realiseren. Toch zit het zo : iedereen maakt het verschil. Onderschat de kracht van 1 individu niet. De medewerking van een grote vereniging is even belangrijk als de hulp van 1 enkele passant. Waardeer de inzet van allen.

Woensdag : voor het eerst een massa

Woensdagavond kon Sente pas echt voor het eerst zijn betrokkenheid met de Fata Morgana-gekte uiten. Een kans die ze niet lieten liggen. Sente Blogt was er bij en laat u nu mateloos genieten van de sfeer op het dorpsplein. Zaterdag verhuist heel de bups naar de terreinen van het provinciaal sportcentrum aan de Sint-Jansstraat.

Sint-Laureins gaat duidelijk voor                       * * * * *

333436373839_240_243444547484950_251525455

Oudere berichten:
> Claudia Bonte (12) wint Junior Journalistwedstrijd
> Gratis naar Sicko in De Meet in Bentille
> Onverwachte sneeuwpret in het EPI in Sint-Laureins
> Opa en oma bezoeken het EPI aan de Rommelsweg
> Postcontainer Leemweg verdwijnt uit straatbeeld
> Sente Swingt
> Uw mening : waar rijden auto's te snel in Sint-Laureins ?
> De Warande wil Groentenrestaurant 2009 worden
> Barslechte wegen gezocht
> Gemeenteraad in Sint-Laureins
> Willems 104de in openingscriterium in Adelaide
> Infrastructuurwerken tussen Peperstraat en Kerselaar
> Vanaf morgen alles over vastgoed in de regio
> Eekawa-scholieren nipt onderuit
> Christa en Romain 25 jaar in gemeentelijke dienst
> Frederik Willems van start in Australië
> Een laatste streepje wintermoois uit Sint-Laureins
> Nagenieten met moois uit Sente
> Watervliet in het wit
> Gezocht: winterbeelden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | juli 2008

Sint-Laureins blogt

  • Emiel Tack blogt over Sint-Laureins.

    Emiel (°1962) is van opleiding onderwijzer maar heeft algauw voor een journalistieke carrière gekozen. Hij is vader van Julie en echtgenoot van Carine. In zijn vrije tijd is hij medeorganisator van Jeugdcup Jonge Voetballer en geeft hij les aan scheidsrechters in het Meetjesland. Hij houdt van lekker eten en geniet van een goed glas wijn.

Zoeken

Nieuws uit sintlaureins

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!