Home  Regio  sintlaureins  sintlaureins blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Laureins?
Laat het weten aan:
Emiel Tack
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kaprijke geeft goede raad

Twee jaar geleden kwam Fata Morgana langs in Kaprijke. Een ervaringsdeskundige geeft graag vijf ijzersterke tips aan de sleutelfiguren uit Sint-Laureins.

1. Geen enkele opdracht is moeilijk als je er 100 % voor gaat

In het begin lijken alle opdrachten onmogelijk, maar de aanwezigheid van een enthousiaste televisieploeg werkt erg motiverend. Als je als sleutelfiguur hetzelfde enthousiasme en optimisme uitstraalt, dan staat iedereen letterlijk dag en nacht voor jou klaar.

2. Slechte Ideeën bestaat niet

Iedereen die zich aanmeldt als medewerker denkt mee en heeft zijn eigen idee hoe iets kan slagen. Vaak kunnen heel wat ideeën perfect met elkaar gecombineerd worden. Opdrachten vallen meestal uiteen in deelopdrachten. Het is erg motiverend als de vrijwilligers voelen dat hun inbreng gewaardeerd wordt.

3. Wat je niet durft moet je proberen

Fata Morgana is de uitgelezen kans om de grenzen in je gemeente te verleggen. Laat die kans niet liggen en pak alles groot aan. Twijfelen kan niet. Er is bijzonder veel tegenslag nodig om het enthousiasme te breken.

4. Een tevreden vrijwilliger telt voor twee

Alles staat of valt met de inzet van de vrijwilligers en de vele spontane helpers. Kleine practische problemen moeten snel worden opgelost en hongerige magen gevuld. Hoewel elke minuut telt, is een rustmoment erg belangrijk. Paniek, ruzie en tandengeknars moet vermeden worden.

5. 1000 = 1 + 1+ 1 + 1 + ....

De macht van het getal kan wonderen doen. Het lijkt alsof er in Sint-Laureins te weinig mensen wonen om alles te realiseren. Toch zit het zo : iedereen maakt het verschil. Onderschat de kracht van 1 individu niet. De medewerking van een grote vereniging is even belangrijk als de hulp van 1 enkele passant. Waardeer de inzet van allen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e553bf756b8834 Listed below are links to weblogs that reference Kaprijke geeft goede raad:

ReactiesLaat een reactie achter


Sint-Laureins blogt

  • Emiel Tack blogt over Sint-Laureins.

    Emiel (°1962) is van opleiding onderwijzer maar heeft algauw voor een journalistieke carrière gekozen. Hij is vader van Julie en echtgenoot van Carine. In zijn vrije tijd is hij medeorganisator van Jeugdcup Jonge Voetballer en geeft hij les aan scheidsrechters in het Meetjesland. Hij houdt van lekker eten en geniet van een goed glas wijn.

Zoeken

Nieuws uit sintlaureins

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!