Home  Regio  sintlaureins  sintlaureins blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Laureins?
Laat het weten aan:
Emiel Tack
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Diamant voor Roger en Irène

Roger Saelaert en Irène Van Hecke uit Watervliet vierden hun diamanten huwelijksfeest. 65 jaar al delen ze lief en leed met elkaar. Voor de gelegenheid kwam zowat het voltallige schepencollege onder aanvoering van burgemeester Annick Willems naar de Molenstraat afgezakt.

Naast een prachtig fotoalbum, een schitterende wijnkaraf en een paar bijpassende glazen met de naam van de jubilarissen in gegraveerd, had de burgemeester ook nog een kleine quiz meegebracht. Wie de getuigen geweest waren voor 65 jaar? Een vraag waar Roger geen seconde moest over nadenken. ‘Ademar Boelens en Clement Van Wassenhove’ klonk het vastberaden.

Roger mag dan al 83 zijn, hij is nog immer actief in de gemeente. ‘Ik doe elke dag de kerk open en dicht en speel koster wanneer er huwelijken, begrafenissen of misvieringen zijn’ vertelt de jubilaris. ‘Ik moet mensen om me heen hebben. Anders voel ik me niet goed.’ Roger heeft er een afwisselende beroepscarrière op zitten. ‘Mijn vader werkte eerst als boer’ vertelt enige zoon Johan. ‘Later was hij een poosje facteur terwijl hij zijn carrière in Dow afsloot. Vroeger woonden ze op het Mollekot in Watervliet. Meteen ook de reden waarom ze door de kleinkinderen pepe en meme Mollekot worden genoemd. Vader is ook nog heel actief in de moestuin.’ Zowel Roger als Irène zijn geboren en getogen Watervlietenaren. ‘Wij hopen dat jullie over vijf jaar nog eens kunnen of willen terugkeren’ gaf het koppel mee aan het aanwezige schepencollege. Even later knalden de kurken en werden de hapjes te voorschijn getoverdRoger . (foto Michel Moens)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01127915100428a4 Listed below are links to weblogs that reference Diamant voor Roger en Irène:

ReactiesLaat een reactie achter


Sint-Laureins blogt

  • Emiel Tack blogt over Sint-Laureins.

    Emiel (°1962) is van opleiding onderwijzer maar heeft algauw voor een journalistieke carrière gekozen. Hij is vader van Julie en echtgenoot van Carine. In zijn vrije tijd is hij medeorganisator van Jeugdcup Jonge Voetballer en geeft hij les aan scheidsrechters in het Meetjesland. Hij houdt van lekker eten en geniet van een goed glas wijn.

Zoeken

Nieuws uit sintlaureins

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!