Home  Regio  sintmartenslatem  sintmartenslatem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Martens-Latem?
Laat het weten aan: André of Julie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Romain Witdouck in Galerij Mens & Natuur

Witdouck1 Op vrijdag 16 januari 2009 om 20.00 uur geeft Romain Witdouck in Kunstgalerij Mens & Natuur een lezing over filosofische inzichten over leven en taal. Onder de vele opvattingen over het leven en de vele antwoorden op de grote levensvragen, is er een visie die zich baseert op de taal. Bij diepere ontleding blijkt taal immers een verborgen rijkdom te bezitten die veel verder voert dan het utilistische gebruik als communicatiemiddel. Sinds vele jaren is Romain Witdouck in die zin geboeid en gefascineerd door het oude Hebreeuws, in het bijzonder in de oorspronkelijke Bijbelse verhalen.
Het bijwonen van de lezing kost 5 EUR en vooraf reserveren is aan te raden.

Romain Witdouck is niet alleen geïnteresseerd in filosofie, spiritualiteit en religie, hij is ook al sinds jaar en dag gepassioneerd door teken- en schilderkunst. Hij schilderde vroeger voornamelijk met olieverf op doek, met penseel of paletmes. Tegenwoordig werkt hij vooral met olieverf op papier en experimenteert hij met spuitbus op doek. Zijn thema’s haalt hij uit de actualiteit of uit de aanblik van mensen of landschappen. Door zijn spirituele evolutie is zijn huidige werk geëvolueerd van het figuratieve naar het abstracte. Nog tot 25 januari 2009 kunt u in galerij Mens & Natuur kennismaken met het werk van Romain Witdouck, op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagnamiddag van 14.00 tot 18.00 uur.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536cf3398970c Listed below are links to weblogs that reference Romain Witdouck in Galerij Mens & Natuur:

Reacties

Ik zou graag het email adres van Romain Witdouck ontvangen. Wij hebben in de jaren '70 samen gewerkt, maar zijn elkaar kwijtgeraakt doordat ik in het buitenland werkte. Hartelijk dank!

 Herman J Smit op 21 april 2010 om 16:02

Laat een reactie achter


Sint-Martens-Latem blogt  • André Vlerick en Julie Haelemeersch bloggen over Sint-Martens-Latem.

    Geboren en getogen in De Pinte en kind van de sixties blijft André bij zijn buren rondlopen met een blik vol be- en verwondering en een zeker begrip voor wat de gezegende dorpen aan de Leie blijft beroeren. Wat hem interessant lijkt schrijft hij neer en/of vereeuwigt hij in een foto.

    Julie (°1977) voert niet graag het hoge woord (al zouden sommigen dat durven te betwisten), maar is wel gepassioneerd door het geschreven woord. Ze is dagelijks bezig met taal en communicatie, maar na de werkuren tracht ze zich ook te verdiepen in fotografie. Woord en beeld gaan immers hand in hand. Haar favoriete onderwerpen? Zonder twijfel concerten. Julie groeide op in Sint-Martens-Latem en hoewel ze vaak bij haar vriend in Gent verblijft, probeert ze voor u het culturele reilen en zeilen in haar geboortedorp op de voet te volgen.

Zoeken

Nieuws uit sintmartenslatem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!