Home  Regio  sintmartenslatem  sintmartenslatem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Martens-Latem?
Laat het weten aan: André of Julie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

30 jaar sporthal met luister gevierd

HabaneraDe jonge danseressen - en de iets minder jeugdige danser - van Dansclub Habanera waren de meest kleurrijke gebruikers van de Latemse sporthal, die onlangs  voor de 30ste verjaardag van de accommodatie een kleine demonstratie van hun kunnen mochten geven. Hierin waren toen al enkele zelfverdedigingsclubs hen voorgegaan.
Huidig voorzitter van de vzw Sportcentrum Latem-Deurle Guy Van Severen schetste de vele aanwezigen een korte geschiedenis van de sportaccommodatie en dankte een pak vrijwilligers die ze, elk op hun manier, al die jaren draaiende hielden. Van Severen wees er ook op dat de Latemse sporthal nog steeds de goedkoopste sporthal van de streek is en met een bezettingsgraad van boven de 90% op jaarbasis een 100.000 bezoekers over de vloer krijgt.
Burgemeester Vanmassenhove wees de aanwezigen op enkele toekomstplannen voor het sportcentrum, zoals de integratie met een cultuurzaal en de uitbouw van een zaal voor de gevechts- en de zachte sporten.

Lees verder

Sporthal viert zijn 30ste verjaardag

Uitnodiging_30_jaar_sporthal Zaterdag 15 november is het groot feest in de sporthal aan de Hoge Heirweg. Het gebouw bestaat 30 jaar en dat wordt vanaf 17 uur uitgebreid gevierd.

Het programma omvat: sportdemonstraties van Sportac Latem, Habanera Dansclub, Aikidoclub Jin no Kokyu, Karateclub Nintai en Judoschool Latem-Deurle, korte toespraken van de voorzitter en de burgemeester, een interview met triatleet Rutger Beke en de kampioenenhuldiging 2008. Aansluitend is er een receptie voor alle aanwezigen en een walking-dinner op uitnodiging. De kandidaten voor de kampioenenhuldiging kunnen zich steeds melden via 09/282 17 70 of via e-mail aan Dirk Stock.

Sneukel u fit tijdens Sneukeldropping

Dropping De gemeentelijke sportraad Latem-Deurle organiseert op vrijdag 14 november om 18.30 uur een ‘sneukeldropping’. Dit is een avondwandeling over een landelijk traject met onderweg een natje en een droogje voor jong en oud. U kunt kiezen tussen een afstand van 9, 11 of 12 km. Op uw pad wordt u op verschillende lekkernijen getrakteerd, zoals soep, pannenkoeken, koffie, chocomelk of een onvervalste ‘druppel’. En dit voor de democratische prijs van 5 euro.
Met stevige stapschoenen, een zaklamp, uw goed humeur en een heleboel vrienden verwacht de sportraad u om 18.30 uur aan de sporthal in de Hoge Heirweg. Van daaruit wordt iedereen met de bus naar de vertrekplaats van de dropping gebracht.

Hoe inschrijven?
Vooraf inschrijven is vereist en kan nog tot 10 november in de sporthal of op tel. 09-282.73.73. Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.

Bond Moyson bezet Latemse bowling

Bowling Vrijdagnamiddag 24 oktober namen 64 personeelsleden van de Bond Moyson zestien banen in van Bowling Real te Sint-Martens-Latem. Neen, dit was geen protestactie tegen de economische crisis, maar een benefiet voor Bolivia.

Vorig jaar bezocht een delegatie van de Socialistische Mutualiteit Bolivia met de opdracht de sociale toestand van de bevolking te evalueren en, waar nodig, een oplossing te zoeken voor de armoede. Vorige week kwamen enkele Bolivianen op werkbezoek naar België om te bestuderen hoe gezondheidszorg, verzorging en gezinshulp in het Westen werken. Na hun vertrek groeide de idee een benefiet te organiseren voor de Boliviaanse collega’s.

Gary De Bock, werknemer bij Bond Moyson en verwoed bowler, motiveerde zijn werkmakkers om deel te nemen aan een bowlingbenefiet in zijn club ‘Real Bowling’ te Sint-Martens-Latem. Zestien teams van vier spelers bowlden zich de ziel uit het lijf en beleefden daarbij nog een leuke namiddag. Op het eind van rit kon directeur Piet Lampaert dan ook fier een cheque van 1.180 euro voor Bolivia in de lucht steken. Strike!
jh

Oudere berichten:
> Tweemaal natuurgenot bij Mens&Natuur
> Piet Boyens belicht de Leie en haar kunstenaars
> Gevarieerde poëzieavond bij Mens&Natuur
> Nog enkele gratis energiescans
> Voorstelling Gemeentelijk Milieubeleidsplan
> Inbraken in Sint-Martens-Latem opmerkelijk gedaald
> Nieuwe garage Vandenberghe: exclusiviteit als handelsmerk
> Rudi Vranckx geraakt niet weg uit Gaza
> Hoe duur is het wonen in Latem en Deurle?
> Interview met de winnaar van de Barbaixprijs voor fotografie
> Dichter Dimitri Casteleyn te gast bij Casa 93
> Gedichtendag in d’Ouwe Hoeve
> Luchtfotoboek: we hebben een winnaar
> Algemene Vergadering Latemse Seniorenadviesraad
> Romain Witdouck in Galerij Mens & Natuur
> Nieuwjaarsbrunch en algemene ledenvergadering Open Vld
> Lezing: Een gezicht van de oorlog
> Nieuwjaarsreceptie: sfeerverslag
> De Zonnedans Reunion Party
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Sint-Martens-Latem blogt



  • André Vlerick en Julie Haelemeersch bloggen over Sint-Martens-Latem.

    Geboren en getogen in De Pinte en kind van de sixties blijft André bij zijn buren rondlopen met een blik vol be- en verwondering en een zeker begrip voor wat de gezegende dorpen aan de Leie blijft beroeren. Wat hem interessant lijkt schrijft hij neer en/of vereeuwigt hij in een foto.

    Julie (°1977) voert niet graag het hoge woord (al zouden sommigen dat durven te betwisten), maar is wel gepassioneerd door het geschreven woord. Ze is dagelijks bezig met taal en communicatie, maar na de werkuren tracht ze zich ook te verdiepen in fotografie. Woord en beeld gaan immers hand in hand. Haar favoriete onderwerpen? Zonder twijfel concerten. Julie groeide op in Sint-Martens-Latem en hoewel ze vaak bij haar vriend in Gent verblijft, probeert ze voor u het culturele reilen en zeilen in haar geboortedorp op de voet te volgen.

Zoeken

Nieuws uit sintmartenslatem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!