Gunther De Vos

Testmatch op Wembley

Gunther De Vos | 28 april 2009 om 17:09

‘Waarom geen testmatchen in het Stade de France in Parijs?’

Het was een opmerkelijk ballonnetje dat directeur Pierre François van Standard maandagavond opliet op de Franstalige radiozender Bel-RTL.

We zagen het al meteen voor ons. Dat prachtige Stade de France met aan de ene kant 40.000 paars-witte fans. In de andere helft van de arena: 40.000 rood-witte supporters.

We zagen ook al de voorbereiding voor ons. Hele colonnes bussen die vanuit Luik, vanuit Brussel, vanuit het hele land eigenlijk, gezellig achter elkaar tuffen richting Eiffeltoren. Terwijl intussen ook alle Thalystreinen in de richting van de lichtstad overrompeld worden door Belgische voetbalfans. In die mate zelfs dat er speciale supporterstreinen worden ingelegd! Twee minuten na elk uur eentje voor Standard fans. 32 na het uur eentje voor de liefhebbers van Anderlecht. Of misschien gewoon gezellig samen!

En dan, na de match: een ereronde in een open bus op de Champs-Élysées! De overhandiging van de beker voor de Eiffeltoren! En erna gezellig verbroederen voor de Mona Lisa in het Louvre. Achter de mysterieus glimlachende dame de beroemde Ponte Buriano, ervoor de nieuwe Belgische landskampioenen! Denk aan de mooie plaatjes die het kan opleveren.

François haastte zich gisteren om te zeggen dat het een ironische opmerking was. Maar dat hij wist dat er in mei optredens van Johnny Hallyday (ook iemand met een Belgische link!) zijn in het Stade de France, geeft aan dat hij toch wel wat opzoekingswerk heeft gedaan.

Daarom ons alternatief: een testmatch in Londen. Op Wembley! Daar kunnen nog 10.000 fans meer binnen. En met de Eurostar vanuit Brussel sneller in Londen dan in Parijs. En hoewel Londen geen Eiffeltoren heeft, is het ook geen onaardig stadje.

Misschien op 30 mei? Als opwarmertje voor de Engelse Cup Final? Misschien kan Fellaini dan eerst nog even met Standard meespelen? En kan Kompany vanuit Manchester overwippen om Anderlecht te versterken. En mogelijk kunnen François en Anderlecht-manager Van Holsbeeck dan een Engelse tv-zender overtuigen om de match ook uit te zenden. Wetende dat de rechten voor de Premier League ongeveer twee miljard euro opbrengen, kan er nog een mooi extraatje inzitten voor Standard en Anderlecht...

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01157059b5ab970b Listed below are links to weblogs that reference Testmatch op Wembley:

Reacties

Het zou eens een goed waarschuwingssignaal kunnen zijn voor onze belgische politiekers.. Als we effectief Le stade de France of Wembley kunnen vullen met 2 topploegen en hun supporters en je weet dat er amper een stadion in België bestaat met 30.000 plaatsen, dan weet je wat je misloopt aan inkomsten en belastinginkomsten.
Wat is dan dom, het idee op zich of wat de politieker er niet mee doen.

Tomas op 29 april 2009 om 13:11

er zijn er hier blijkbaar een paar die zich vergist hebben met HLN.be

bolders op 29 april 2009 om 12:09

@GDV, worden jullie nooit moedeloos van de reacties op de stukjes op NieuwsbladBlogt?
Haast niemand van de lezers lijkt ironie, of eenvoudigweg de bedoeling van een column te snappen,... wat de reacties uiteraard des te leuker maakt om te lezen.

Brozze op 29 april 2009 om 12:02

Man, zelden zo'n ergerlijk irritante blogpost gelezen. Toegevoegde waarde ervan voor deze site : -1000!

Dirk Verbeke op 29 april 2009 om 11:54

Niet iedereen heeft precies door dat het blog bericht van meneer De Vos ironisch is bedoelt..

Stef op 29 april 2009 om 06:07

Zeker als je ziet hoe Liverpool met de hakken over de sloot doorging tegen Standard & Everton er uit vloog zou ik een toontje lager zingen, dear Peter.

Tevens: de finale van de League Trophy tussen Luton Town & Scunthorpe United ging ook door op Wembley deze maand. Daar kunnen Standard & RSCA zich nog wel mee meten denk ik.

Flor op 28 april 2009 om 22:53

Geachte heer De Waele,
Het zijn reacties zoals de uwe die een spiraal van negatieve berichtgeving omtrent het Belgische voetbal op gang brengen. Uiteraard kunnen de meeste ploegen in België zich niet meten met de Engelse ploegen. Nogal logisch als we de budgetten even vergelijken. Desondanks heeft Standard tijdens zijn Europese campagne propaganda gemaakt voor het Belgische voetbal. Zegt de naam Fellaini of Company U misschien iets? Of de Olympische ploeg die schitterde en het Belgisch voetbal in de kijker zette? Stop met uw negatieve berichtgeving want U maakt zich belachelijk.

Peter Jacqmin op 28 april 2009 om 21:27

Als supporter van het Engelse voetbal, zou ik het een schande vinden voor het Engelse en het voetbal in het algemeen mochten Anderlecht en Standard (kunnen ze in België wel voetballen) op Wembley spelen. Het veld is niet geschikt voor derderangs Europese ploegen zoals het Belgisch voetbal voorstelt. Zolang de media en iedereen denkt dat het Belgisch voetbal iets in Europa voorstelt zullen de Belgische spelers en ploegen laag blijven scoren.
Kom met jullie beide voeten terug op de grond a.u.b..

De Waele Peter (Peter from Wales) op 28 april 2009 om 21:08De reacties op dit bericht zijn afgesloten.