De avonturen van Scott Leblanc
ScottLeblanc1 Alarm boven Fangataufa, Geluck en Devig, Casterman

Scott Leblanc is het kneusje van de redactie van het magazine Bien en vue. Deze naïeve jongeman heeft van journalistiek weinig verstand. Hij gaat puur af op zijn eigen interesses die zich beperken tot het wel en wee van de huisdieren van beroemde mensen. Toch lijkt hij een magische aantrekkingskracht uit te oefenen op grote avontuur en gebeurtenissen. Zo wordt hij tijdens een interview met een geleerde meegezogen in een avontuurlijke zoektocht naar de gestolen plannen voor een vreselijk wapen. Leblanc blijft een stuntelige getuige die steeds naast de kwestie zit. Geluck verzint allerlei prachtige avonturen die Devig in een vereenvoudigde klare lijn op papier zet. Het is best ontspannend om te lezen en het geknoei van de wereldvreemde Leblanc is wel grappig. Alleen heb je het na enkele pagina’s wel gehad met die grap. (wida)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0120a8ae4285970b Listed below are links to weblogs that reference De avonturen van Scott Leblanc:

Reacties

Slecht afkooksel van "Kuifje" meets "Blake & Mortimer". Erg flauwe humor. Je ergert je als lezer van begin tot einde, zodat je nooit meegesleept geraakt in het verhaal. Jammer want de tekenstijl sprak me wel aan (wegens sterke gelijkenissen met bovenvermelde Classics). Zeker en vast geen aanrader.

 GL op 18 maart 2010 om 10:05

Graag draai je Scott Leblanc de nek om. Hij is de hoofdrolspeler, maar de jongeman is zo ontzettend irritant dat je het liefst ziet gebeuren dat hij verongelukt. Professor Moleskine is veel interessanter.

 WJ op 5 april 2010 om 12:23

Laat een reactie achter