De aantekeningen van Darwin


Darwin3De aard van het beest
, Ocaña en Runberg, Le Lombard.
XXXO

In dit derde deel van deze bizarre horrorserie, wordt het zo mogelijk nog meer bizar. Of beter, het bizarre wordt op een vreemde maar heel fantasierijke manier een stuk duidelijker. Bij een onderzoek naar de gruwelijke doodsoorzaak van enkele lijken in Yorkshire roept de Britse regering de hulp in van naturalist Darwin. Want de onmenselijke verwondingen lijken afkomstig van een onbekend roofdier. Aanvankelijk kan Darwin weinig bijbrengen aan het onderzoek. Tot sir Howard hem een onaangename realiteit onthult.
Het nogal vage verband tussen de historische Darwin en de verhalen die Runberg verzint, wordt in dit derde album eindelijk wat concreter. Want er is een heel goede reden waarom Darwin betrokken raakt in deze gruwelhistorie. Daarmee geeft Sylvain Runberg een niet helemaal onverwachte maar wel interessante wending aan deze gruwelijke thrillerreeks. Het tekenwerk van Eduardo Acaña wordt ondertussen steeds straffer. Tenminste, voor de liefhebbers van het genre. (wida)

 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef016304f67468970d Listed below are links to weblogs that reference De aantekeningen van Darwin:

Reacties

Laat een reactie achter