De lustige kapoentjes


Lustigekapoentjes1Arm- en beenbreuk
, Bouden, Nouga
XOOO

Bij oudere lezers zal De lustige kapoentjes nog wel een vaag belletje doen rinkelen. De oorspronkelijke reeks werd getekend door Bob De Moor en verscheen in 1947 voor het eerst in Het Volk. Tot 1989 werd de reeks door een hele reeks tekenaars in stand gehouden. Ruim twintig jaar later neemt Tom Bouden het initiatief om de reeks nieuw leven in te blazen. Hij houdt niet krampachtig vast aan de originele reeks maar introduceert een groepje hedendaagse jongeren in het jeugdlokaal 'De lustige kapoentjes'. Hij roept dus geenszins een verloren gegane tijd op maar verzint grappen en situaties van nu.
Het eerste album presenteert een reeks grappen die telkens over enkele pagina's lopen. Zo kan hij de verschillende personages aan bod laten komen. Maar de grappen zijn lang niet allemaal even sterk. Vaak duurt het behoorlijk lang om tot de, soms voorspelbare, clou te komen. De verschillende verhaaltjes geven weinig eenheid en nodigen niet meteen uit om dit stel jongeren verder te volgen. (wida)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0168eaec19db970c Listed below are links to weblogs that reference De lustige kapoentjes:

Reacties

Laat een reactie achter