Noach


Noach1Wegens de slechtheid van de mensen
, Aronofsky, Handel en Henrichon, Le Lombard
XXXO

Scenarist en regisseur Darren Aronofsky begint nog dit jaar aan de opname van zijn filmproject Noah. Ondertussen kunnen stripliefhebbers al kennismaken met deze eigenzinnige versie van dit bijbelse personage. Aronofsky had duidelijk niet de bedoeling een getrouwe of realistsische weergave af te leveren. Hij situeert zijn vertelling in een gewelddadige wereld waarin wreedaardige clans het zonlicht niet elkaars ogen willen laten schijnen. In die dorre wereld zondert Noach zich af van de maatschappij. Tot hij visioenen krijgt die hem zijn roeping openbaren.
De thematiek in dit eerste van vier delen is een niet mis te verstane uithaal naar het zelfdestructieve verkwanselen van natuurlijke rijkdommen. Alleen zijn in deze Mad Max-achtige wereld de gevolgen al lang werkelijkheid geworden. De machthebbers blijven net zo goed ziende blind. Aronofsky en Ari Handel leveren een degelijk scenario af. Ze stoppen vaart in het verhaal en zorgen op tijd en stond voor een verrassing. De grafische uitwerking door Niko Henrichon zet het grauwe karakter van deze post-apocalyptische wereld goed in de verf. Zowel in de grimmige kleuren als de flukse arceringen toont hij zijn kunnen. Af en toe loopt het wel even mis met de menselijke anatomie. Armen en benen lijken soms houten latten. Laat dat echter het plezier niet bederven. (wida)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef016304f66d13970d Listed below are links to weblogs that reference Noach:

Reacties

Laat een reactie achter