Esteban


Esteban1De walvisvaarder
, Bonhomme, Dupuis
XXXO

Dit eerste deeltje van deze ouderwetse avonturenstrip, heeft meer te bieden dan je op het eerste zicht zou zeggen. Bonhomme verzint hier inderdaad niet bepaald een originele historie over een twaalfjarige — een wees nota bene — die zijn geluk waagt op een walvisvaarder. De jonge knaap kan namelijk goed met een harpoen overweg en wordt zowaar aangenomen door de kapitein. Erg geloofwaardig is het allemaal niet. Maar daar is het Bonhomme duidelijk niet om te doen.
Wie kijkt naar de tekeningen ziet al snel dat Bonhomme vooral in de uitwerking niets aan het toeval overlaat. Het gaat niet zozeer om het verhaal als om het vertellen zelf. Dat uit zich in boeiende personages, zinnige dialogen en creatief uitgewerkte prenten. Let vooral op de schaduwpartijen, de lettering en de los getekende kaders. Allemaal gaan ze regelrecht in tegen de strakke rechtlijnigheid waarbij veel populaire strips hun ziel verliezen. Esteban kan je bijna beschouwen als een ode aan het stripambacht. En in dat ambacht volstaat een eenvoudig verhaal, als het maar avontuurlijk en een beetje boeiend is. Bonhomme levert hier het overtuigende bewijs van die stelling. (wida)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef016767f43b64970b Listed below are links to weblogs that reference Esteban:

Reacties

Laat een reactie achter