Ikigami


Ikigami6deel 6
, Mase, Big Kana
XXXO

Conceptuele manga's blijven telkens weer verrassen. Motore Masa is misschien wel de meester van het genre. Ikigami draait rond het idee van de welvaartvrijwaringswet. Die wet schrijft voor dat ieder kind wordt ingeënt, zodat een op duizend voor zijn 24ste sterft. Bedoeling is dat iedereen ten volle de waarde van het leven zou beseffen en zich voor de welvaart zou inzetten. Uiteraard geeft zo'n controversiële wet veel stof tot nadenken. Mase presenteert ons zijn ideeën in danig spannende verhalen waarin Fujimoto de Ikigami, het doodsbericht, aflevert aan de slachtoffers van de wet.
De slachtoffers reageren telkens helemaal anders op het bericht. Net op die manier slaagt Mase erin telkens een ander licht te werpen op deze vreemde wet. Ikigami heeft daardoor een sterk ethisch karakter. Dankzij het puike tekenwerk en de verrassende wendingen blijft het allemaal goed verteerbaar. (wida)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef017742cf25b0970d Listed below are links to weblogs that reference Ikigami:

Reacties

Laat een reactie achter