Home  Life  Surfplank
  
Cute Overload

ElfitudeBen jij ook zo iemand die geen vlieg kwaad doet? Iemand die biggetjes superlief vindt? Of iemand die "ooooh" en "aaaaah" roept bij het zien van gelijk welk beestje? Dan is deze weblog zeker iets voor jou: Cute Overload. Een blog die allemaal lieve foto's en filmpjes van superschattige (huis)dieren bundelt. Je kan zelf ook foto's insturen als je dat wenst. Een ware ontdekking voor de dierenliefhebbers...

Levensvragen

Terwijl meer dan 400.000 jongeren in Keulen op zoek gaan naar antwoorden op hun geloofsvragen én wellicht hopen een glimp van de nieuwe paus te kunnen opvangen (om op die manier zeker te zijn een volle aflaat in de wacht te slepen) - zit Jos met zijn dagschotel, een Westvleteren 12° voor zijn neus. Hij laat zich niet van de wijs brengen door de krantenkop in het Nieuwsblad 'Steeds meer mensen drinken zich dood'.

Jos is immers van mening dat een stevige dagschotel de kans verhoogt een antwoord te vinden op zijn vele levensvragen. Sinds 6 augustus schrijft hij elke dag één levensvraag op papier. Cursief Huigje kon beslag leggen op die lijst.

1. Stel dat mijn werkgever beslist om hoofddoeken te verbieden in het instituut, wat doen we dan met de netjes op de hoofden van het keukenpersoneel?

2. Stel dat het roken verboden wordt op de totale werkvloer, wat gebeurt er dan met de rook uit de dampkap?

3. Stel dat muziek niet meer mag weerklinken, wat doe je dan met die man die thuis komt en de tweede viool moet spelen?

4. Stel dat er niets meer op papier mag gezet worden, wat moet die persoon dan doen die toch graag een blad voor zijn mond houdt?

5. Stel dat je niet meer gek mag doen, hoe moet die gekke koe dan loeien?

6. Stel dat afvallen niet meer hoeft, waar moet je dan terecht met de afvalemmers?

7. Stel dat er geen leven meer is na de dood, wat moet ik dan met een hemels gevoel?

8. Stel dat we niet meer mogen bewegen, wat doe ik dan met mijn bewogen hart?

9. Stel dat er niet meer gepest mag worden, hoe moet het dan verder met die kip met vogelpest?

10. Stel dat vliegen nooit meer mogelijk is, hoe moet de bromvlieg zich dan voelen?

11. Stel dat er steeds een bal permanent aanwezig moet zijn, wat doe je dan als er écht geen bal te zien op tv?

Ik vermoed dat Jos nog voor een tijdje zoet is. Ik hoop voor hem dat hij zal toekomen met een bak trappist. Het zal trouwens moeten, want de biertelefoon in de Sint-Sixtusabdij laat weten dat de voorraad 12° al op is.
Ik zie Jos niet direct overschakelen naar een concurrerende abdij.

Dus wie Jos een duwtje in de rug wil geven én het antwoord weet op één van zijn levensvragen - laat het me weten. Ik zorg ervoor dat Jos op de hoogte wordt gebracht!

Vakantie in de tuin

Minivakantie_029_2Minivakantie_039

Een mens hoeft niet altijd ver op vakantie gaan om prachtige dieren te ontdekken.
Vandaag was in mijn eigen tuintje een egel vastgeraakt in de afsluitingsdraad.
Zeg nu zelf, 't is wel een schattig diertje!

Minivakantie_040_1

'T leven

Waarom kan een leven leiden zo moeilijk zijn? Zo moeizaam verlopen? Hoe vaak gebeurt het niet dat je denkt het allemaal te weten maar er dan plots iets gebeurt wat je helemaal van je stuk brengt? Alles wat je dacht te weten verdwijnt weer in het niets en je kan weer van nul beginnen. Elke keer opnieuw heb ik hetzelfde voor. En met de domste dingen eerst!

Maar vooral, nu gaan alle meisjes me gelijk geven, met jongens. Ja, je leest het, niet enkelvoud, maar meervoud. Hoe kan het ook anders?!

Iedereen denkt dat je maar van één iemand kan houden, wel geloof me, het is niet zo. Ok, ik ben misschien wel ‘maar’ zestien jaar oud maar ik ken het verschil tussen kalverliefde en liefde, misschien wel houden van. Soms denk ik echt dat het beter is zo lang mogelijk ‘kind’ te zijn. Het jonge in je te laten voortleven en niet zo snel volwassen te willen zijn. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan het jeugdige leven? Weinig verantwoordelijkheden, liefdevolle ouders, vrienden waar je op kan terugvallen, feestjes, alles ontdekken, denken dat je alles kan en vooral dromen! Dromen van wat je later wil worden, hoe je huis er zal uit zien, hoe je zal trouwen, in een kerk met de hele familie? Of een intiem onderonsje op een strand? Of misschien reis je wel even over en weer naar Las Vegas. Dromen van hoeveel kinderen je zal hebben, op wie ze zullen trekken? Zullen ze jouw mooie ogen hebben? Of zijn haar of lippen? Dromen, dromen is fijn! Zonder dromen kan je niet verder. Onthoudt dat mensen! Blijf dromen, al droom je het onmogelijke! Streef je dromen na, wordt gelukkig!

Doe wat je wil, leef hoe je wil maar toon respect. Grote woorden voor een meisje van zestien he. Wetende dat de er nog vanalles op me te wachten staat. Ik moet nog vanalles ontdekken, beleven, verwerken .. Nog verschillende mensen ontmoeten, waarvan er enkele zeker en vast terug te vinden zullen zijn in m’n hart. Ik wil nog zoveel zeggen, maar ik vind de woorden niet. Ik wil m’n gevoelens meedelen maar het lukt me niet, alles wat ik van me af wou zetten lukt maar half. Ik moet me er misschien bij neerleggen dat er sommige dingen zijn die nu eenmaal alleen voor jezelf bestemd zijn .. ?

Hulp gevraagd / inspiratie?

Hello allemaal,

Ik ben er weer. [En ik ben er helemaal klaar voor!] Er is echter 1 (klein) probleempje, de inspiratie laat niets van zich horen. Waarschijnlijk is die op reis vertrokken (en ik zou maar al te graag in zijn plaats zijn) of heeft hij zich verstopt onder m'n bed, ergens tussen het stof door. Ik wil graag weer eens een verhaaltje schrijven of iets anders, maakt niet uit wat .. dus: HULP GEVRAAGD!
Waarover zouden jullie graag iets lezen? Misschien wel over verschillende dingen door elkaar verwerkt? Laat het me weten en ik maak er werk van [Tussen m'n vakantiewerk door].

Ohja, hoe was jullie vakantie al tot nu toe? Hopenlijk heb je geen huisarrest of dergelijke straf voor het 'slechte' rapport. Mensen, geniet ervan!

Dus, jullie weten het, laat iets weten. Hier op de site, of op pimpilisious@hotmail.com (Schrijf dan bij onderwerp: idee zoepa)

Vergeet niet, Super-Meiis houdt van jullie allemaal!

SMS'ke

SMS'en kan best leuk zijn. Dat mocht ik vandaag ondervinden. Daar de schrijnwerker nog eens langskwam én mijn eega niet thuis was, stuurde ik een berichtje met de vraag: 'Of ook de klink van de tussendeur moest gemaakt worden? En of mijn dochter me zou laten weten wanneer ze terug kwam van schooluitstap?'.
Even later biepte mijn Nokia.
Er verscheen 1 bericht ontvangen.Ik open het bericht en lees: 'Ja, de klink gaat met Steffie mee'.
Of hoe een leesteken meer of minder toch voor grappige toestanden kan leiden.

Ook al zoiets meegemaakt, laat het me weten!

Examens? Nee!

Je ziet het: examens finito! En om dat te vieren (want natuurlijk moet dat gevierd worden) een beetje URL-spammen:

  • www.kleintje.be : lollige site, een bezoekje waard!
  • http://surf.to/strobbe : de enige echte Grote God (heeft wél nog last van examenkoorts)
  • http://users.pandora.be/cooreman/bere : de site die in de buurt komt van de geweldigste site ooit. Als je denkt dat je een vrouw bent en goed 'voorzien' bent, maak je kans om bij deze stoere vent in de smaak te vallen. Hij heeft een nieuwe vlam, maar verkondigt dat hij zijn ex nog altijd heel graag ziet. Logica?
  • http://www.20six.nl/jezus_VS_godin : en omdat we de God al hebben gehad: nog meer Godin!

Dwangbuis

Een tussendoortje

Het is blijkbaar kalmpjes op de Zoepablog. Iedereen zo druk aan het studeren?? Vergeet toch niet eens pauze te nemen of eens het blokje om gaan wandelen. Wie weet, kom je net zoals ik, fantastische dingen tegen. "Zit je met een ei, broedt het uit" is een minder gekend Vlaams spreekwoord. Ik heb alvast kunnen vaststellen dat eens het ei uitgebroed is, er prachtige dingen kunnen gebeuren. Dus geniet van de bijgevoegde fotookes. Je kunt op elke foto klikken zodat ze een pak groter worden.

Natuur1_2Natuur2

 
Natuur3Natuur4

Ezelsbruggetjes

Dierbare (?!) studenten ... ik kan me inbeelden dat na uren 'staren' naar je gekrabbel op cursusbladen of het 'van buiten leren' van tientallen pagina's saaie leerstof , ... het je allemaal wat teveel wordt. Je krijgt misschien zelf de indruk dat je stande pede alles weeral vergeten zijt.
Wat waren weeral de kleuren van de regenboog? Of wordt onmiddellijk met twee "d's" en twee "l"-len geschreven? En wat is de juiste volgorde van de planeten?
Als je het allemaal wat door elkaar 'slaat', dan kan een ezelsbruggetje je uit de nood helpen! Een ezelsbrug is een eenvoudig middeltje om moeilijke dingen te onthouden.
Voor elk vak (gaande van Nederlands, over chemie tot Latijn) zijn er in de loop der jaren allerlei truckjes ontstaan om het allemaal goed te leren onthouden.
Benieuwd? Ga dan maar een kijkje nemen op website 1 of website 2.

En heb je zelf nog een ezelsbruggetje ontdekt, laat het via deze blog weten! Misschien kan je er iemand helpen om zonder 'buizen' het schooljaar te beëindigen!!

Tijd om te lachen

Blokken en examens zijn niet direct de leukste periode van het schooljaar. En toch kan juist in die periode een portie humor wonderen doen. Ik wil de naar-vakantie-hunkerende student een hart onder de riem steken.

Ik vermoed dat leerkrachten bij het verbeteren van de proeven af en toe eens goed lachen. Lees maar, wat er soms geproduceerd wordt door de verstrooide student.

En maak vooral de fouten niet die deze studenten begingen!
Of zoek het correcte antwoord op de vraag:'Noem een paar vreemde godsdiensten', en maak dat je beter scoort dan de student die neerschreef:'De bamboes en de honda's". Nog van dat.

En wat te zeggen van de volgende zin: "Mijn gezin kent vier ledematen"?! Deze keer kwam het niet uit één of ander examen, maar wel uit de briefwisseling naar een dienst huisvesting in een Vlaamse stad!

Durf jij het aan om me een examenflater te laten weten?!

 

Oudere berichten:
> Val de fanfare niet lastig!
> Cat fight
> Slimme vogel
> Jongetje groggy van tandartsbezoek
> Jongetje groggy van tandartsbezoek: de remix
> Geen kurkentrekker bij de hand?
> De hamster als moordmachine
> Snurkende papa
> Baby's vs. citroenen
> Bang voor de poppenkast
> Spring niet op die schuifaf!
> pannenkoeken bakken
> Modderpoel net iets dieper dan verwacht
> Fitnessende katten
> Gezichtsbedrog
> Sport is niet altijd gezond...
> Dansende wenkbrauwen
> Hond loopt als mens
> Obama doet een dansje
> Waarom light-kazen iets duurder zijn