Patrick Ceulemans

Belgian Lions in Antwerpen, Cats in Kortrijk: een gemiste kans!

Patrick Ceulemans | 05 augustus 2010 om 13:34

'Speelt Ann Wauters vanavond ook in de Lotto Arena?' Het was een vraag waarmee we de jongste dagen veel werden geconfronteerd. Toen in januari de loting in de gebouwen van Fiba Europe in München doorging was het lot de Belgische nationale ploegen niet gunstig gezind. Zowel de Belgian Lions en Cats spelen hun vier thuiswedstrijden immers op dezelfde dag.

Drie daarvan zijn dan nog op een weekdag. De Lions spelen hun thuiswedstrijden in de Lotto Arena. Antwerp Giants, de organiserende club, wou met de directie van het Sportpaleis de Belgian Cats voor de Lions laten spelen. Met de federatie werd dat idee uitgewerkt.

Fiba Europe vraagt echter tussen beide wedstrijden een marge van 2u30. Dat maakte dat de Cats omstreeks 17u30 moesten starten. Organisatorisch (VIP) en vooral omwille van het filleleed niet echt haalbaar. Ook een scenario om 18u30 en 21uur was niet mogelijk. De Belgian Lions hebben immers een contract met Be TV en de rechststreekse uitzendingen moeten ten laatste om 20u15 aanvatten. De Cats wijken dus uit naar Kortrijk en spelen om 19 uur. Enkel de slotspeeldag (zondag 29 augustus) kan de Belgische basketfreak enerzijds Ann Wauters en co (15 uur) en anderzijds Axel Hervelle (20u15) en co aanmoedigen. Dan is er tijd om van Kortrijk de trip naar Antwerpen te maken.

Dat de eerste drie wedstrijden samenvallen en op een verschillende locatie worden gespeeld, is dus een gemiste kans en een pijnlijke primeur voor het Belgische basketbal.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0133f2dca31b970b Listed below are links to weblogs that reference Belgian Lions in Antwerpen, Cats in Kortrijk: een gemiste kans!:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.