Patrick Ceulemans

Foei Sporza!

Patrick Ceulemans | 11 september 2010 om 16:51

Groot was mijn verbazing toen ik hoorde dat het digitale net van Sporza de volleybalmatch van de Belgische vrouwen tegen Kroatië rechtstreeks op de buis bracht. Voor een goed begrip: ik heb niets tegen de Belgische volleybalploegen en ik hoop dat ze zich allebei kwalificeren voor het EK.

Ik vind het wel schandalig dat VRT twee weken geleden de beslissende basketbalinterland tussen de Belgian Lions en Polen in een met 5.500 (uitverkocht) gevulde Lotto Arena niet live bracht.

De selectie van bondscoach Eddy Casteels kwalificeerde zich na een thriller en vooral beklijvende campagne voor het eerst in achttien jaar voor het Europees Kampioenschap basketbal. De Vlaamse kijker moest het stellen met een bijdrage op het journaal. Schandalig!

Zeker als je weet dat VRT de partij GRATIS kreeg aangeboden. BE TV (Prime Sport, Wallonië) verzorgde immers de captatie en VRT had dus zeg maar in te pluggen.

 Dat gebeurde dus niet. Een stoot onder de gordel voor iedereen die het goed meent met het Belgische basketbal. Kermiskoersen blijven een kwartier na aankomst zelfs nog in de ether!

De Belgische basketbalfreak kan de komende campagne wel terecht op Sporza/Canvas+. Er worden weer twintig wedstrijden rechtstreeks uitgezonden. Jammer dat onze Ethias League echter nog altijd een Amerikaanse B-league vormt.

Kerels als Van Rossom, Tabu, Hervelle, Beghin, Moors, Van den Spiegel, Faison (een Amerikaanse Belg die zijn truitje nat maakte voor de Lions!) en co bewezen nochtans dat onze Belgen ook iets in hun mars hebben. 

Ik dacht tevens dat het de plicht is van een openbare omroep om belangrijke Belgische sportevenementen rechtstreeks uit te zenden. Zeker als je over een digitaal net beschikt. Geen respect dus van Sporza voor onze Belgian Lions. Foei Sporza!   

 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0134873b8a43970c Listed below are links to weblogs that reference Foei Sporza!:

Reacties

Wat ik minstens even erg vind: Het WK duatlon in Edinburgh vorig weekend.
We hebben een wereldkampioene bij de vrouwen!
En bij de mannen zelfs een volledig podium!
Zelfs ten tijde van Benny Vansteelant kwam er bijna nooit duatlon op de tv, ondanks zijn subliem palmares. Ja, toen hij stierf, toen was het plots wel van "fantastische carrière" hier en "wereltop" daar. Maar anders...
Blijkbaar de les nog altijd niet geleerd.
En ondertussen maar wat beelden tonen van f*cking driebanden...

Cedrinho op 11 september 2010 om 21:09

ik zou een keer willen zien welke jeanetten erover beslisten om België-Polen al dan niet uit te zenden, mensen die wellicht nog nooit een bal van dicht gezien hebben, laat staan een ronde oranje bal. Proficiat VRT! Of moeten we zeggen innige deelneming?

Philippe Hautekiet op 13 september 2010 om 01:32

Het is triest gesteld met sportberichtgeving in België, en daar treft niet enkel Sporza schuld! Als ik zie dat het wereldkampioenschap vrouwenbasket zonet heeft plaatsgevonden in Tsjechië en dat het niveau eigenlijk veel beter was dan het algemeen niveau van het mannenbasket tijdens laatste WK in Turkije en dat daar zelfs geen letter (lees : 0) over bericht wordt in deze krant of op deze site, dan moet ik ook foei zeggen! Want we gaan toch niet vervallen in wat sommige buitenlandse pers doet : niet berichten wanneer er geen landgenoten bij waren.
Met deze wil ik eigenlijk vraag stellen of de post niet eerder een voorbeeld is van "splinter in oog van ander, balk in eigen oog"...

Ilse op 5 oktober 2010 om 01:42Laat een reactie achter