Nele Deyaert

back to business!

Nele Deyaert | 09 oktober 2008 om 12:33

100_6551_3 Na 7 weken vertoefd te hebben tussen de roo’s, crocs en koala’s  Down Under, en de pracht en praal van Nieuw-Zeeland, was het in België voor mij toch weer even aanpassen.

Ik moet toegeven dat de ‘sport-minded’ Australische levensstijl echt tot de verbeelding spreekt. 

Al bij het ochtendgloren zie je in elk park of langs elk strand snelwandelende madammekes op leeftijd, kersverse mama’s al joggend de kinderwagen voortduwend,  mannelijke spierbundels die hun teveel aan testosteron wegpompen en groepjes vriendinnen die in hun dagelijkse work-out met de personal coach tot het uiterste gedreven worden…echt inspirerend!  Het zit de Aussies blijkbaar in de genen! 

Na mijn gewoonlijke ochtendrun op één van de kilometers paradijslijk Australisch strand, vielen de piste in Beveren en het ‘zomerse’ Belgische klimaat bij terugkeer dus dik tegen J.

Maar na 4 maanden  op non-actief, waren de basketbalkriebels er snel terug.

Een blij weerzien met de oude teammates, kennismaking met de nieuwkomers en er samen weer volop tegenaan.

De voorbereiding is voorbijgevlogen en  dit weekend vindt de Season Opening al plaats, waarbij de eerste competitiewedstrijd door alle ploegen afgewerkt wordt op dezelfde lokatie.  Jammer dit jaar is dat er slechts 9 ploegen in de hoogste klasse aantreden.  Hopelijk wordt het toch een aantrekkelijke competitie. Tussen sommige teams zal de kloof net als andere jaren te groot zijn, maar ploegen als Boom, St-Katelijne Waver, Dexia Namur en Waregem zullen dit jaar zeker aan elkaar gewaagd zijn.  Of  Waregem erin zal slagen om de titel te verdedigen, zal dus nog moeten blijken.  Gemakkelijk wordt het zeker niet, want dit jaar moeten we het stellen met iets minder ervaring.  Aan onze jongere nieuwkomers dus om hun kans te grijpen en een stapje vooruit te doen!

Het komende weekend zal ons in ieder geval al een voorsmaakje geven van wat we mogen verwachten.   

Let’s wait and see…J