Home  Regio  tremelo  tremelo blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tremelo?
Laat het weten aan: Conny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Sint-AnnaSchool naar de witloofboer

Witloofweb De leerlingen van het 4de leerjaar uit de Sint-Annaschool uit Baal hadden het in hun W.O.-lessen over DE groente in deze streek: WITLOOF!
Ze zagen een video over hoe het veld in de lente bezaaid wordt en de wortels in de herfst gerooid worden.
Ze brachten ook een bezoek aan een witloofboer bij ons in de buurt (Willems).
Daar zagen ze hoe de wortels bewaard worden in de frigo, hoe ze in waterbakken gezet worden en hoe ze 3 weken later geoogst worden.
Ook zagen ze hoe ze daarna verpakt worden om zo naar de winkels in binnen- en buitenland te transporteren.
Ze kregen ook enkele wortels mee. Die hebben ze in hun klas in een bak water gezet, ergens waar het warm en donker was! Het resultaat kan je op de foto zien!

Het was een leerrijk thema!

Met dank aan meester Bob voor de info!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111685fc4b5970c Listed below are links to weblogs that reference Sint-AnnaSchool naar de witloofboer:

ReactiesLaat een reactie achter


Tremelo blogt

  • Conny Justé blogt over Tremelo.

    Conny (born in the summer of '66) is kersverse journaliste. Geboren en getogen in het Leuvense, heeft ze, na een professionele omweg in Brussel, in Tremelo uiteindelijk de plek gevonden waar ze haar ei kwijt kan. Ze is geïnteresseerd in alles en iedereen (vooral haar kinderen) en bijgevolg ook zeer nieuwsgierig van aard (vooral in haar buren). Ze is daar waar iets leuks te beleven valt, en dat is in Tremelo heel wat! Misschien kom je haar wel eens tegen tijdens een wandeling met haar hondje.

Zoeken

Nieuws uit tremelo

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!