Home  Regio  zottegem  zottegem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zottegem?
Laat het weten aan:
Florian
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Brief van het supporterscollectief Egmont Army

Egmont_army_lr Naar aanleiding van de perikelen rond het supporterscollectief Egmont Army en de voetbalclub KSV Sottegem verstuurde die eerste een perscommuniqué om alles wat recht te trekken wat de laatste week scheef was gegroeid. Hieronder leest u integraal de brief:

‘Naar aanleiding van de officiële persconferentie van KSV Sottegem, waar wij akte genomen hebben van de reactie van het bestuur aangaande de gebeurtenissen van de voorbije weken en maanden en naar aanleiding van het vandaag in het Nieuwsblad verschenen artikel, hadden wij als supporterscollectief graag als volgt gereageerd.’

‘Egmont Army blijft er van overtuigd dat KSV Sottegem in de persoon van Kris Van Der Haegen zijn eigenste “Guy Roux” had en de persoon had die de club naar nog meer sportieve successen kon leiden. Evenzeer blijven wij ervan overtuigd dat zijn opstappen enkel extra-sportieve redenen had. Niettemin wensen wij de gisteren op de persconferentie voorgestelde nieuwe trainer, de heer Luc Limpens, veel succes en hopen wij dat hij er, samen met de spelersgroep, in slaagt om een verlengd verblijf in 3de nationale af te dwingen.’

‘Ten tweede nemen wij akte van het vandaag in het Nieuwsblad verschenen artikel. We hebben de indruk dat daarin de essentie van ons verhaal in het niets verdwijnt t.o.v. de vermeende “sappigheid” van een relatie. Wij wensen dan ook ten stelligste te benadrukken dat de in dit artikel aangehaalde bewoordingen en uitdrukkingen niet de door Egmont Army verkondigde mening zijn en distantiëren ons dan ook volledig van dergelijke uitspraken. Het geciteerd lid heeft zich nooit in dergelijke ongenuanceerde bewoordingen geuit en heeft dit ook aan de betrokken personen laten weten. Hierover zal hij een afzonderlijke verklaring afleggen (momenteel te raadplegen op http://www.ksvsottegem.be/ksvsforum/)’

Lees verder

Even over de grens

IMG_2384

Even over de grens kijken mag wel, voor één keer. Fotograaf Lamp trok verkleed maar met fototoestel in de aanslag naar het carnaval van Aalst. Dat ze er even uitbundig kunnen tekeer gaan als in Zottegem, kan u bekijken op de website van de fotograaf.

WTC Zottegem showt outfit

Verenigingindekijker_gr
OGZOTWTC 001 


OGZOTWTC 009 WTC Zottegem stelde net voor het nieuwe wielerseizoen haar ploeg en vernieuwde outfit voor.

De recreatieve wielerclub staat in voor twee wielerhoogdagen in de streek: op 20 juni de labeltocht voor cyclo- en mountainbike en op 30 augustus de klassieker Dwars door Vlaanderen. WTC Zottegem telt zeventig leden, waarvan twaalf dames. Die houden op 1 maart van 14 tot 18 uur een pannenkoekenbak in het Ontmoetingscentrum van Godveerdegem. Voor twee pannenkoeken en een koffie betaalt u 4 euro, voor een pakket van tien 6 euro. Kaarten te verkrijgen bij de leden van WTC Zottegem.

2 Fabiola in Bevegemse Vijvers

Flashback flyer mail

Leerkrachten tegen leerlingen in PTI

Naamloos
In het PTI was het gisteren de clash der titanen. In de sportzaal van de Bevegemse Vijvers werd namelijk een zaalvoetbalmatch georganiseerd tussen leerkrachten en leerlingen.

Via het invullen van pronostieken, maar liefst 1.106, werd geld ingezameld ten voordele van het project Arcot Kuppam in India. De opbrengst van de match zal er worden gebruikt voor het boren van een waterput en het verder uitbouwen van het schooltje in dit dorp. Vorig schooljaar steunde het PTI dit project ook.  Dankzij de steun van het PTI konden toen 105 Indiase kinderen een jaar lang naar school. Een jaar geleden waren dat er amper twaalf.
Oh ja, de leerkrachten wonnen met 4-7.

Brief van de politie

Diefstal De buurtinformatienetwerken (Bin) kregen deze week een ROOD Bin-bericht van de politiezone Zottegem–Herzele–Sint-Lievens-Houtem:

Beste Bin-leden,

Naar aanleiding van diverse inbraken of pogingen gepleegd deze week vragen wij bijzondere aandacht en waakzaamheid bij eenieder van jullie. Gelieve iedere onregelmatigheid of verdachte gedragingen zo snel mogelijk te melden aan de dienst 101.

Ten tweede wensen we jullie in kennis te stellen van aan de gang zijnde onredelijke handelspraktijken in onze politiezone. Personen bieden zich aan bij bewoners in onze politiezone, en vermoedelijk ook hierbuiten, en vragen om messen, heggenscharen, boomzagen, enz. te slijpen en te verharden. Er worden hiervoor woekerprijzen aangerekend, ons gekend tot € 3.50 per centimeter. Vroeger werden bij onze diensten reeds meerdere klachten ingediend. Waakzaamheid en voorzichtigheid blijven hier de boodschap!

Morgen leest u twee getuigenverslagen in uw weekendkrant.

Quizzen bij Nescio

De Zottegemse quizploeg Nescio organiseert op 27 februari, en niet vandaag zoals in de krant werd afgedrukt, haar tiende quiz in de stedelijke feestzaal Bevegemse Vijvers. Zowel de geoefende quizzer als de gelegenheidsquizzer zijn welkom. Ploegen van vier betalen 15 euro startgeld, er is een mooie prijzentafel. Inschrijven via luc.soleme@fulladsl.be.

Versterking voor politiezone

Politie De voorbije maanden werd het politiekorps van de zone Zottegem–Herzele–Sint-Lievens Houtem versterkte met acht nieuwe medewerkers. Deze acht personeelsleden zullen worden ingezet in diverse diensten binnen de politiezone.

Het commando wordt versterkt met de commissarissen Vermaelen Liesbeth en Vandeputte Eric, die voorheen deel uitmaakten van respectievelijk de Federale Politie afdeling Coördinatie en Steundienst in Oudenaarde en de lokale politiezone Regio Rhode & Schelde. Hoofdinspecteur Moerman Hendrik komt van de politiezone Dilbeek en versterkt de coördinatie- en steuncel van de zone. De lokale recherche wordt aangevuld met inspecteur Poep Hanno, die voordien bij de lokale politie Aalst werkte. De inspecteurs De Temmerman Anja, Van Landeghem Robby en Baeyens Dany zijn aan de slag binnen de interventiedienst en komen respectievelijk van de politiezones AMOW (Asse), Willebroek en Halle. Adjudant-chef De Vuyst Marnic werkte bij Defensie als ICT-verantwoordelijke en werd aangeworven ter versterking van de afdeling informatiebeheer en overleg.

Bevegems buurtcomité L brengt partijvoorzitters bijeen

P1020023 Het Buurtcomité L dat waakt over de wijk bij de Bevegemse Vijvers bracht alle voorzitters van de politieke partijen bij elkaar om wat meer achtergrond te geven bij de overlastproblematiek in de wijk en om uit te leggen hoe de buurt daar verandering in wenst te brengen.

‘De meerderheid en oppositie waren voltallig’, zegt Krista Pieters van het Buurtcomité L. ‘Het mag duidelijk zijn dat het voor ons niet gaat om de politiek, maar om een verbetering van de woonomstandigheden in onze wijk. Dat signaal kwam heel sterk over. In tegenstelling tot wat we wel eens links en rechts opvangen, is het ons niet te doen om een zaal te sluiten of om b.v. de zigeuners buiten Zottegem te houden. Wij willen dat iedereen in Zottegem welkom is en dat er op gezette tijden kan worden gefeest Maar wij willen ook dat dit gebeurt met respect voor de rust, de leefwereld en de eigendommen van de buurtbewoners. Dit lijkt ons niets te veel gevraagd.'

‘De visie van het buurtcomité L kon alvast bij de voorzitters van de politieke partijen op veel bijval rekenen’, zegt Karel Van Gansbeke. ‘Met uitspraken als ‘goed bezig’, ‘blij dat jullie zo positief denken’ en ‘dit project getuigt van een constructieve ingesteldheid’, gaven alle aanwezige partijen expliciet uitdrukking aan hun steun.’

Om de problematiek goed te kunnen inschatten, heeft het buurtcomité een eigen klachtenbank opgestart waar buurtbewoners gevallen van overlast kunnen melden. ‘We hebben al 140 gegronde klachten ontvangen’, legt Marc De Vos uit, die dagelijks nieuwe meldingen noteert: van vandalisme, nachtlawaai en overdreven snelheid over joyriding, fout parkeren tot  sluikstorten. ‘Vaak valt er weinig burgerzin te bespeuren bij sommige bezoekers aan onze wijk.’

‘Sommige kleine zaken pakken we meteen aan’, vertelt buurtbewoner Jan Lagast. ‘Vorig weekend werden kastjes van de kabeldistributie vernield, maar we hebben meteen de maatschappij verwittigd. Wat stuk is, dient voor anderen als voorbeeld en dat willen we vermijden. Voor andere problemen zoeken en krijgen we steun bij de wijkagent en de politiediensten. Zo werd afgelopen weekend nog een vandaal uit een voortuin geplukt en weggeleid door de politie.’

Voor meer informatie: www.buurtcomiteL.be

Speelpleinwerking zoekt spelende m/v met talent

Aug 001 De speelpleinwerking ‘t Hemelrijk is op zoek naar meisjes en jongens van minimum zestien jaar tijdens de vakanties samen met kinderen van vier tot vijftien jaar willen ravotten.

‘Ons motto is kinderen een écht vakantiegevoel geven, een plaats waar kinderen bepalen wat en met wie ze willen spelen’, verduidelijkt coördinatrice Roos Eeckhout. ‘We werken met drie leeftijdscategorieën. De kleuterwerking 4-5 jaar, de tussenwerking 6 tot 11 jaar en de tienerwerking 12 tot 15 jaar. Achter zo’n organisatie schuilt een stevig uit de kluiten gewassen moniploeg. Als nieuwkomer is het aan te raden een cursus animator te volgen om zo je eerste speelbagage in te pakken. Negentig procent van de monitoren op het speelplein hebben een attest animator. Na de cursus volg een stage op het speelplein en zal een ervaren begeleider je gedurende twee weken begeleiden.’

Wie zich geroepen voelt, kan contact opnemen met het Jeugdcentrum De Muze, Beislovenstraat 4 in Zottegem, 09-367.91.98 of speelplein@zottegem.be.  Op 27, 28  februari  en 1 maart trekt de moniploeg op startweekend om de paas- en zomervakantie voor te bereiden. Het wordt een weekend vol vorming, spel en amusement.

Met de Grijze Geuzen op zoek naar Boeddha

Samsarawiel De Zottegemse Grijze Geuzen halen op 27 februari om 20 uur het boeddhisme naar de Ridderzaal van het Egmontkasteel. In de Tibetaanse film Samsara uit 2001 wordt de beleving van het boeddhisme uitgelegd en de struikelstenen op de zoektocht naar het Nirvana.

Het Nirvana is de geestestoestand van de verlichte geest, bevrijd van begeerte, irritatie en verwarring, niet langer onderhevig aan felle overrompelende emoties. Een geestestoestand die als de ultieme betrachting geldt in het boeddhisme, en slechts door weinigen, en na lange toewijding, wordt bereikt. De niet-verlichte mens leeft volgens het boeddhisme en hindoeïsme dan weer in het Samsara: de cyclus van dood en wedergeboorte, vol met lijden, onderworpen aan begoocheling, begeerte, angst, verwarring, onwetendheid.

Samsara vertelt het verhaal van een jonge boeddhistische monnik Tashi die beseft dat, voordat hij zich kan 'verlichten', eerst van het échte leven moet proeven. Hij wordt in het alledaagse leven blootgesteld aan allerlei verleidingen en geeft daar ook regelmatig aan toe, als een normaal mens.

Na de voorstelling zal Albert Comhaire, auteur van het boek De oceaan van het leven, over meditatie, mystiek en zen toelichting geven over het boeddhisme: zijn basisideeën, zijn filosofie, zijn antwoorden op de grote levensvragen.

Campus Grotenberge zegt neen tegen drugs

In het O.-L.-Vrouwcollege Campus Grotenberge willen ze hun jongeren niet alleen ‘leren leren’ maar ook ‘leren leven’. ‘Daarom proberen wij onze leerlingen weerbaar te maken tegen allerlei verleidingen die in onze hedendaagse wereld op hen af komen’, zegt Dirk Everaert, van het directieteam. ‘Een van de grote uitdagingen is de drugpreventie. Het huidige beleid rond softdrugs en de manier waarop vandaag in de media over drugs gesproken wordt, maken het voor een school niet gemakkelijker om jongeren te informeren en gevoelig te maken voor de gevaren van deze drugs.’

Een hele week worden tal van workshops georganiseerd voor de leerlingen. ‘Via informatiesessies en allerlei werkvormen zullen onze leerlingen kritisch leren kijken naar de manier waarop in de hedendaagse jongerencultuur met softdrugs omgesprongen wordt. Doorheen het schooljaar laten we geen kansen liggen om via de lessen en andere activiteiten de gevaren van druggebruik bespreekbaar te maken in al onze klassen’, aldus nog Dirk Everaert.

Hilde en Roos stellen voor
De twee zelfverzekerde vrouwen Roos Van Acker en Hilde De Baerdemaeker stellen hun portret voor en roepen de kijker op om ReumaNet te steunen.
Portret Roos Van Acker... from kastarnova on Vimeo.
Hilde De Baerdemaeker... from kastarnova on Vimeo.
De Cabooter en Moreels geselecteerd door BesteSpeler.be

Logo_BesteSpeler BesteSpeler.be, het grootste voetbalgala voor de niet-professionele speler, maakte voor enkele categorieën de eerste vijf finalisten bekend. Van de 990 aangemelde spelers en trainers zijn er in elke provincie maximaal 50 namen tot finalist verkozen. Na de tweede stemronde  van 1 tot en met 30 april, zullen nog eens vijf finalisten worden bekend gemaakt. Daaruit volgen drie nominaties, die strijden voor de BesteSpeler.be trofee tijdens de gala avond op 19 juni in salons Rietgors te Temse.

Voor Zottegem dingen twee jongeren mee voor de hoofdvogel: James De Cabooter en Brecht Moreels. James blonkt uit in de categorie Betrouwbaarste doelman en Brecht Moreels in de categorie Grootste talent.

Reserveren voor de gala avond met een ploegtafel kan vanaf nu via www.bestespeler.be.

Changeling: ‘Tussen hoop en ontnuchtering’

Changeling De Zottegemse Filmclub vertoont morgenavond de kaskraker Changeling in het Stadstheater Rethorica, een film van Clint Eastwood met Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan in de hoofdrollen. Changeling speelt zich af in het Los Angeles van anno 1928, het begin van de grote Depressie.

Zoals steeds gaat de filmvoorstelling door in het Stadstheater Rhetorica, Hospitaalstraat.  Inkom voor houders van een programmakaart vanaf 19.15 uur, voor de anderen vanaf 19.30 uur. De vertoning start om 20 uur.

Lees hieronder de filmbespreking van de Zottegemse Filmclub:

Lees verder

Parket geeft robotfoto van verkrachter in Wetteren vrij

AanranderIn Wetteren werd vrijdag 30 januari een 10-jarig meisje nabij het Provinciaal Domein 'Den Blakken' aangerand.

Het parket gaf deze robotfoto van de pedofiele verkrachter vrij.

Het zou gaan om een blanke, Nederlandstalige man van ongeveer 30 jaar met een verzorgd uiterlijk en ongeveer 1,70 meter groot. Hij heeft blond haar met vooraan een kleine kuif, ingesmeerd met gel. Volgens het slachtoffertje had hij een zachte, lieve stem. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek en een bruine trui met vertikale strepen. Klik op de afbeelding om te vergroten.

De dader verplaatste zich met een zwarte, recente, vierdeurs-terreinwagen met zijramen en een geblindeerd achterraam. De wagen had een reserveband op de achterklep met glanzend omhulsel zonder opschrift. De achterlichten van de wagen waren rechtopstaand.

Wie nuttige informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800/911 19, via opsporingen@politie.be of via de lokale politie (tel 09/369 00 25). 

Bron & afbeelding: website Federale Politie.

N-VA deelt pralines uit

Pralines N-VA deelde deze morgen ter gelegenheid van Valentijn, pralines uit aan een de pendelaars van een twintigtal Vlaamse stations.  In Zottegem deelden Matthias Diependaele (Zottegem), Jan Haegeman (Brakel) en Gerda Van den Bulcke (Zwalm) ongeveer duizend pralines uit aan de treinreizigers. Deze Valentijnsactie ging bovendien gepaard met een advertentie in de gratis krant Metro. Twaalf lezers kunnen een ‘afspraakje’ winnen met N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Deze Valentijnsactie van de N-VA maakt deel uit van haar campagne die de partij over heel Vlaanderen momenteel voert. Meer info over de precampagne vindt u op www.sterkervlaanderen.be.

PTI bouwt feestje

DSC05313 De leerlingenraad van het Provinciaal Technisch Instituut pakt zoals elk jaar uit met een spetterende schoolfuif, dit jaar op zaterdag 21 februari in de fuifzaal van de Bevegemse Vijvers.

Dit jaar kozen de leerlingen voor een gevarieerd aanbod aan dj's. Zo draaien Deepvision, Kevin Kay D, Dave Lambert, Davidov en als kers op de taart David Latour plaatjes aan de draaitafel. Kaarten in voorverkoop bij de leerlingen kosten 4 euro, aan de kassa betaal je 6 euro.

Dikke-truiendag: oproep inzenden foto's

Datum2009 Je moet vrijdag 13 februari niet alleen oppassen voor zwarte poezen en breekbare spiegels, het is ook Dikke-truiendag. Dit initiatief van de Vlaamse Overheid wil mensen ertoe aanzetten om bewuster met energie om te gaan. Lees meer op de volgende link: Dikke-truiendag.

De leerlingen van het eerste jaar van het PTI gaan alvast een ECOS, energiescan, van hun schoolgebouw uitvoeren. Maar er zullen wellicht nog initiatieven plaatsvinden in Zottegem. Wij willen graag weten welke en willen er een speciale fotospecial aan wijden. Alle inzendingen zijn welkom op zottegem@nieuwsblad.be.

Vernieuwde programmering op Radio Mfm

6a00d8341c782453ef0105367c7ddb970b-800wi
U heeft het misschien al gehoord, Radio Mfm lanceerde deze week een vernieuwde programmering. Er zijn een paar nieuwe radiostemmen te horen en andere, meer vertrouwde presentatoren zitten op een ander uitzenduur.

Het nieuwe schema kan u raadplegen via de site van Radio Mfm.

Oudere berichten:
> Jarich Van Rijkeghem provinciaal kampioen veldlopen
> La Puta y la Ballena: ‘Hunker naar geluk?’
> Roos Van Acker en Hilde De Baerdemaeker geveild
> Jongeren spelen uniek filmconcert
> Spaghetti à la Van Der Haegen
> Kinderkoor Bevegem brengt Oink
> Sint-Agathabrood voor het goede doel
> Infovergadering over waterzuiveringsinstallatie in Oudenhove
> Tango met Quilombo
> Extra voorstelling The Hessen Affair
> Verkiezing sportlaureaten 2007 – 2008: de kandidaten
> Nieuwe Start to Run sessie
> Elke dag Grabbelpasactiviteiten tijdens de krokusvakantie
> Late winterprik
> Thomas Stragier nieuwe pr-man Open VLD
> Piccadilly onder begeleiding van het Brussels Jazz Orchestra
> Scoren met de Gouden Tip
> Als het kriebelt moet je swappen
> Kleuters sporten erop los
> Zottegem staat op de poëziekaart

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Zottegem blogt

  •   
    Florian Vande Walle blogt over Zottegem.

    Florian Vande Walle (Gent, °1982) woont in Gavere, maar loopt warm in Zottegem. Fietst of mountainbiket door de heuvels van de Vlaamse Ardennen en snowboardt over de toppen van de Pyreneeën. Is geïnteresseerd in internationale politiek, maar heeft aan de Zottegemse ook al een dikke kluif. Naast de Egmontstad houdt hij ervan de rest van de wereld te verkennen.

Zoeken

Nieuws uit zottegem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!