Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wint u die AmbiDance cd?

Van heinde en verre werd er gemaild voor de AmbiDance cd die we mochten wegschenken. Toch was het de Aalsterse Sofie Pannekoek die met de prijs ging lopen. Sofie mag deze cd binnenkort bij haar thuis verwachten.

Wie zich deze cd alsnog wil aanschaffen, kan hiervoor steeds terecht bij Klisjee Creatief in de Bredestraat te Aalst.

Ambidance

Lavera stelt nieuwe editie 'Super Schlager Parade' voor

Super schlager Lavera Events is terug met een nieuwe editie van de Super Schlager Parade. Deze zal plaats vinden in de Flora hallen op zaterdag 28 maart. Voor info en reservatie: www.lavera-events.be
Tickets kosten 25 euro in voorverkoop. Aan de kassa betaal je 30 euro.
Voor een 'vip' combinatie betaalt u 100 euro.

Op het programma staan onder meer Johnny Logan, Nicole & Hugo en Vader Abraham. 

Zwisjelmoizen haalden hun inspiratie bij ons

De Zwisjemoizen, met nummer 50 in de stoet, deden bij ons wat inspiratie op voor hun onderwerp 'Moin stad, moin keininkroik'. Verwijzend naar onze verkiezing vorig jaar, waarbij onze lezers Kamiel Sergant boven burgemeester Ilse Uyttersprot verkozen als machtigste man van de stad.

Bij het passeren van de Zwisjelmoizen aan de tribune op de Grote Markt, kreeg Kamiel van de groep nog een aandenken mee. Foto: EDP.

STOET74

Kamiel krijgt oorkonde voor ereburgerschap

Op dinsdagmiddag gaat de burgemeester, het schepencollege en het feestcomité samen met hun genodigden traditiegetrouw dineren, alvorens het startschot te geven voor de 'voil jeanettenstoet'.
Tijdens het etentje kreeg keizer Kamiel officieel zijn oorkonde voor ereburgerschap door burgemeester Ilse Uyttersprot uitgereikt.

OORKONDE KAMIEL

Kamiel gaf de boodschap mee het te betreuren, dat er dit jaar veel meer incidenten plaats vonden dan vorige jaren. De cellen zaten op zondag overvol. Steeds ging het over buitenstaanders, geen Aalstenaars dus. Misschien moet er naar de buitenwereld toe wat minder publiciteit gemaakt worden met onze carnaval. Wie niet van Aalst is, kan de spot en satire van onze zotte dagen tenslotte moeilijk vatten.

Over publiciteit wou Kamiel ook nog een woordje kwijt. Zo duikt in de stoet meer en meer het fenomeen van sponsoring op. Groepen die zich laten sponsoren om zo over een ruimer budget te kunnen beschikken voor hun praalwagens. Volgens onze keizer gaat dit te ver.

Goed nieuws was er ook. De actie 'gien megakeiren op de mert', bleek te werken. De opkomst lag veel lager dan vorige jaren. Wel waren de winkelwagentjes alom vertegenwoordigd. 'Aaaaaaah prinsj Jurgen toch'! Foto: EDP.

Carnaval op dinsdag - foto's

Op dinsdag vieren vooral de 'voil jeanetten' hoogtij. 's Avonds is het echter een moeilijk moment voor vele carnavalisten bij de popverbranding. Meer sfeerbeelden kan u hier bekijken. Foto's EDP.

JS9 

JS10 

JS11 

POP2 POP8 

POP3 

POP6 

POP10

Carnaval in de rusthuizen

Naar jaarlijkse gewoonten mogen ook de rusthuizen op het programma van de carnavalsprins niet ontbreken.
Iets waar de mensen in de rusthuizen enorm naar uitkijken. Zo houden ze in het rusthuis van Sint-Job zelfs een prins en prinses carnaval verkiezing.
Mensen die anders nooit van hun kamer komen, maken voor deze gelegenheid graag een uitzondering om keizer Kamiel en prins carnaval te kunnen zien. Foto's Kris Blindeman.

Rusth6

Rusth

Rusth1

Rusth3

Rusth4


Carnaval: De Zwiejtollekes en Venoin in beeld

Marie-Therese Van den Neste stuurde ons enkele mooie foto's van De Zwiejtollkes door. Zij werden dankzij een superchique thema winnaar bij de middelgrote groepen. Venoin werd knap zesde in de categorie van de kleine groepen. Hun thema over De Draekenieren was dan ook erg mooi uitgewerkt.

Overigens kregen we ook bericht van Fotografie Lamp. Als u geen genoeg kunt krijgen van Aalst Carnaval dan klikt u naar zijn blog en site. Bij deze ook een oproep: iedereen die beelden heeft gemaakt over Aalst Carnaval: vertel ons via de knop 'Reageren' waar we ze kunnen vinden!

Zwiejt1 

Zwiejt2 

Venoin1 

Venoin2

Carnaval fotospecial

Meer foto's zijn hier te bekijken! (Foto's EDP)

STOET39

STOET46


STOET52 STOET42

STOET49 STOET50

81ste Carnavalstoet - De foto's

De dag begon druilerig maar toch bleek 'onzjier' een Aalstenaar te zijn. Het bleef voor de rest van de dag droog zodat de praalwagens konden schitteren in de stoet.
Meer foto's ziet u hier. (Foto's copyright EDP.)

Stoet1 STOET2 

STOET3 STOET5 

STOET4

Raadzitting zet carnaval in gang - De foto's

De raadzitting ging gisterenavond van start onder het motto 'wet is wet'. Verwijzend naar de vele advocaten in ons gemeentebestuur. Bij de raadzitting draagt de burgemeester officieel de sleutels van de stad over aan de prins. Naar jaarlijkse gewoonten is het schepencollege de kop van jut en geven ze zich gewillig over aan de fratsen van de 'madammen van de compte', Mia en Monique.

Alle aanwezigen werden tot slot op een portie advocaat getrakteerd.


(Foto's copyright EDP)

RZ1 RZ2

RZ3 RZ4

RZ7

RZ5 RZ6

RZ8
RZ9 RZ10

RZ11

Onze tetteplekker werd uitgereikt

Tetteplekkers

Een dikke achthonderd tetteplekkers kon je winnen. Frank Parewijk, Ann Roelandt en Nico Moreels waren de gelukkigen die vrijdagavond in de kantine van de werkhallen hun prijs in ontvangst mochten nemen.

Er kan dus weer lustig op los geplakt worden. Wie weet krijg je er wel eentje opgeplakt tijdens de komende carnavalsdagen!


Massale opkomst carnavalisten voor gratis brandstof

TANKEN5 Het Q8 easy tankstation aan de Albrechtlaan in Aalst zat donderdag al helemaal in de carnavalsfeer. Niet minder dan 104 carnavalgasten kwamen opdagen om gratis 10 liter te tanken. Om het Aalstse feest alvast in te zetten en om het ultramoderne Q8 easy concept extra in de kijker te zetten, organiseerde Kuwait Petroleum deze ludieke actie.

Tussen 15.00 en 19.00 uur schonk het promoteam 10 liter gratis brandstof weg aan iedere bezoeker die in zijn carnavalsoutfit kwam opdagen.


Om 14.10u kwam de eerste carnavalgast uit Aalst, Camiel Cornelis, al aangereden. In totaal kwamen niet minder dan 104 bezoekers in carnavalspak opdagen en vertrokken elk van hen met 10 liter gratis brandstof. De mensen die het niet haalden, kunnen toch nog genieten van een extra hoge korting tot en met 5 maart 2009.
TANKEN1


Tanken TANKEN4

TANKEN2

TANKEN3

Digitale Regio Aalst brengt carnavalstoet live op uw pc

Dra Digitale Regio Aalst, 12 jaar jong,  brengt ook dit jaar weer, voor de negende keer, de Aalsterse Carnavalstoet live op uw pc.

Twaalf jaar na het prille begin is DRA aanwezig op verschillende terreinen. Gespecialiseerd in het brengen van ‘live beelden’ van de de zondagstoet.

Dit impliceert dat iedereen reeds vanaf 13 uur aan zijn computer kan gekluisterd blijven voor de verdere namiddag.

De beelden worden gecapteerd met een viertal camera’s, vakkundig geregiseerd en via live streaming doorgestuurd via het Internet.

Voor de derde keer op rij wordt samengewerkt met www.edpnet.be als internet provider. Zij zorgen er voor dat de beelden van de zondagstoet naar de huiskamers worden gestuurd, aan zeer hoge snelheid.  De live beelden zijn rechtstreeks te volgen vanaf 13 tot 18.30u op www.digitaleregioaalst.be of www.oilsjt.be .

De beelden worden vastgelegd aan het station met vier bemande camera’s. Ze worden professioneel gemixt en van snedig commentaar voorzien door lokale Oilsjterse reporters.

10 Ultieme vragen aan Gracienne Van Nieuwenborgh

Regio_10ultiemevragen_gr

Gracienne2 Gracienne Van Nieuwenborgh deed haar intrede in de politiek in 1970 toen ze zich voor het eerst kandidaat stelde of de verkiezingslijst. Twintig jaar lans was ze onze schepen van cultuur te Aalst. Recentelijk gaf zij de fakel door aan partijgenoot Dylan Casaer.

1. Geloof je in een leven na de dood?
Nee, niet echt. Voor mij is de eeuwigheid, als die al bestaat, het feit dat je nog in iemands gedachten of hart zit als je dood bent. Dat kan familie zijn, dat kunnen vrienden zijn. Hoe dan ook, als je het wetenschappelijk beschouwd, leef je wel verder in je bloedverwanten.

2. Wat is het meest gênante dat je ooit hebt meegemaakt?
Ik heb wel eens iets op tijd ontdekt, zodat het net niet gênant zou worden. Gelukkig maar. Ik gaf toen nog les in de Handelsschool en bij mijn 'ochtendroutine' in de badkamer merk ik dat mijn rokje, dat ik die dag aan wou, nog op het droogrek beneden hing. Tussen die laatste handelingen voor vertrek doe ik alvast mijn regenjas aan en geef ik de poes nog eten. Bij aankomst op de parking van de Keizershallen doe ik mijn portier open, zet een been buiten, graai ik ondertussen naar mijn tas en zeg ik gedag tegen een heer die net passeert. Maar die kijkt wel erg vreemd naar beneden. Terwijl ik zijn blik volg zie ik twee blote billen. Doordat ik eerst mijn regenjas had aangetrokken was ik helemaal vergeten mijn rokje aan te trekken. Gelukkig had ik het zelf tijdig opgemerkt, ik stelde het mij al voor, indien ik het pas voor de klas zou opgemerkt hebben.

3. Welk jaar was het beste jaar uit je leven?
Ik hoop eigenlijk dat het beste nog moeten komen. Er zo direct een jaar uitpikken vind ik moeilijk. Ik ben heel gelukkig en heb heel veel mooie momenten gekend. Maar als ik toch een jaar moet kiezen dan neem ik 1969 omdat toen mijn zoon geboren is, een kind krijgen blijft tenslotte toch een beetje een mirakel.

4.
Wat is het meeste gewaagde dat je ooit in je leven hebt gedaan? Eigenlijk ben ik niet echt een waaghals, speciale sporten zijn niet aan mij besteed. Dat trekt me ook niet aan. Maar ik denk dat het misschien wel gewaagd was, hoewel ik het zelf niet echt zo ervaren heb, om in de politiek te gaan.

5. Wat is je grootste zonde?

Ik vrees snoepen. Ik ben echt een chocolade freak! Zelf probeer ik wel enige discipline aan de dag te leggen, door te zeggen ik eet geen chocolade. Maar eens ik begin ben ik niet meer te stoppen. Dan moet het doosje pralines, of die tablet chocolade er aan.

Lees verder

Merkel-rel: Aalst ligt niet wakker van blote borsten

Een topless bondskanselier Angela Merkel kan niet in de carnavalsstoet van Keulen. In Aalst hebben ze geen problemen met bloot. ‘De laatste keer dat we hebben moeten ingrijpen was in 1984’, zegt Det Fortuin van het organisatiecomité. ‘Toen had de groep Noig een nogal bloot thema waar vandaag overigens niemand nog zou van wakker liggen, hoor.’

Volgens Det Fortuin werken de Aalsterse carnavalisten zelfregulerend en moet er tegenwoordig zo goed als nooit worden ingegrepen. ‘Iedereen weet precies waar de grens ligt’, zegt ze. ‘In 1984 had de losse groep Noig een nogal bloot thema (ze liepen verkleed als penissen, nvdr) en die hebben we toen uit de stoet gehaald. Eerlijk gezegd zou dat vandaag geen probleem meer zijn, want zoveel was er nu ook weer niet aan de hand.’

Tot 2001 liep het op dat vlak in de Voil Jeanettenstoet van dinsdag vaak wel grondig mis. ‘De politie is toen kordaat beginnen optreden’, zegt Fortuin. ‘Plastieken borsten en zitvlakken zijn oké, maar er is tijd geweest dat er pornografisch materiaal werd getoond. Dat kunnen we niet aanvaarden. We zijn toen ook opgetreden tegen de enorme hoeveelheden viezigheid en smurrie die werden meegezeuld. De politie blijft streng optreden tegen inbreuken en tegenwoordig is de Voil Jeanettenstoet opnieuw oké.’

Terug naar de grote carnavalsstoet van zondag want die wordt nog altijd met argusogen gevolgd en dan vooral door de mikpunten van spot. Daar kan Tony Swings, voorzitter van de groep Beschomt, over meespreken. Zowel in de stoeten van 2005 en 2006 werd de groep op de vingers getikt. ‘In 2006 hadden we ons thema gebouwd rond de nieuwe paus Ratzinger (foto: Carol Verstraete) van wie bekend was geraakt dat hij een niet onbesproken verleden had’, vertelt Tony. ‘We liepen in de stoet in kardinaalskleren die we in een wip in een pakje van de Hitler-Jugend konden veranderen.’

Beschomt

‘De deken van Sint-Martinus had er iets over horen waaien en had bezorgd naar toenmalig burgemeester Anny De Maght gebeld. Die dreigde ermee ons uit de stoet te halen, indien we daadwerkelijk in nazi-kostuums door de stoet zouden lopen. Het was een storm in een glas water. We weten best wat kan en wat niet. We zouden nooit met nazi-symbolen zijn komen aandraven. Onze kostuums waren eerder op de Bierfeesten geïnspireerd.’

Lees verder

Top 100 Ajoin Music komt er aan

Kenny&jurgen Carnaval in Aalst draait rond tradities. Eén van die tradities is sedert enkele jaren de uitzending van de Oilsjtersen Top 100 op Ajoin-Music en City-Music. De presentatie dit jaar ligt in handen van huidig prins Jurgen en van prins 2008 Kenny. Dit vrolijke duo zal ongetwijfeld voor heel wat ambiance op de radio zorgen.
Foto: Jacob Van Belle.


Net zoals de voorgaande jaren, konden de luisteraars van Ajoin-Music de voorbije weken stemmen op hun favoriete plaat. Dit jaar mochten ze alweer duizenden stemmen optekenen.

Benieuwd of Tommeken zijn 'Carnavalist tot in de kist' opnieuw op nummer 1 staat? Dan moet je morgen zeker luisteren.

Den Oilsjtersen Top 100 gaat vrijdagavond 20 februari om 18u van start en is te beluisteren op alle stations van het City-Music netwerk in het Denderland en omstreken.

Op carnavalzondag 22 februari zal de top 100 in herhaling, en dit vanaf 6u ’s morgens, nogmaals uitgezonden worden.

Ajoin-Music zal dit jaar voor de eerste keer tijdens de drie carnavalsdagen live uitzenden vanuit het Aalsterse stadhuis. De reporters kamperen drie dagen midden in de feestzone om alles live te brengen. Elke nacht zal de muziek van de pompiers op de Grote Markt te beluisteren zijn.

Zondag 22 februari kan je vanaf 13u live de zondagstoet volgen op de radio.

Maandag 23 februari is het vanaf 11u mee genieten van de sfeer op de vorming van de maandagstoet, met de live discobar van LDVD. Om 14u staan de Ajoin-Music reporters en co-presentator Bart Marcoen in voor de verslaggeving op de Grote Markt voor de bezemdans van de Aalsterse Gilles en de Ajuinworp. ’s Avonds verhuist Ajoin Music naar de Flora Hallen voor een verslaggeving van de prijsuitreiking bij de carnavalgroepen.

Dinsdag 24 februari volgt vanaf 14u de voil jeanettenstoet en vanaf 20u de popverbranding.

Ajoin-Music 106.7 FM - 107.8 FM
City-Music Aalst 102.7 FM

Ook wereldwijd te beluisteren via de livestream op www.city-music.be


 
WieWerEt: de grote Aalst carnaval pronostiek

DSC_0424 Ook dit jaar is WieWerEt, weer online met hun pronostiek rond Aalst carnaval.
Men kan dan gratis een gokje wagen op wie er dit jaar met de prijzen zal gaan lopen in de Flora.

Door mee te spelen maak je kans op een van de talrijke electro prijzen zoals MP3 spelers, mini ovens, koffiezetapparaten en meer. Foto:Véronique Van Geit.

Verder is www.WieWerEt.be ondertussen al uitgegroeid tot een grote database waar fragmenten te zien zijn van alle groepen tijdens de stoet, en dit van de laatste 3 jaar.

Wie mee de website wil verder uitbouwen met fotomateriaal kan dit steeds melden aan Tom@WieWerEt.be 


Misschien is uw pronostiek dit jaar wel geld waard!

Naugels mé Coppens: historische dag

Naugels mé Coppens: een satirsche blik op de Aalsterse gemeenteraad

Dinsdag 17 februari was een historische dag. Paris Hilton vierde haar 28ste verjaardag. Hilton is een fenomeen en laat zich vaak van haar blondste kant zien. ‘Het Verenigd Koninkrijk is een van mijn meest favoriete steden ter wereld’, vertelde ze twee weken geleden nog in een tv-interview. Om maar te zeggen dat Hilton volslagen inhoudloos is. Maar als achterkleindochter van Conrad Hilton, de oprichter van de Hilton Hotels, kun je daar blijkbaar – durven we het zo te noemen? – carrière mee maken.

Samen met Nicole Richie speelde Hilton in 2003 in de tv-serie The Simple Life. Een hoogtepunt in de tv-geschiedenis, naar het schijnt. Van zo’n simpel leven kunnen we Kamiel Sergant niet verdenken. Kamiel zag in zijn jeugd zwarte sneeuw, maar die ervaringen maakten hem tot de mens die hij vandaag is: het icoon van Aalst carnaval én het symbool van onverdroten inzet en altruïsme. Bij aanvang van de gemeenteraad werd Kamiel met een staande ovatie gehuldigd als ereburger van de stad Aalst. Dinsdag 17 februari was dus écht wel een historische dag.

En het werd nog beter. Na de gemeenteraad wordt traditioneel gepintelierd in de Coninck van Spagnien. Karine Kindermans, raadslid voor Groen!, doet daar momenteel haar stage. De meerderheidspartijen (CD&V/N-VA, Open VLD en SP.A) verbroederen er aan de toog, al zitten ze in de praktijk vaak fractiegewijs aan aparte tafeltjes.

Maar dinsdag, op die historische 17de februari, daagden ook vertegenwoordigers van Blauw en Vlaams Belang op. Dát was een primeur. Overigens schijnt de Coninck van Spagnien ook voor La Hilton een van de meest favoriete vorsten te zijn.

Mooie foto: Lolly

Eén lolly te weinig of een gulzig broertje dat op een tweede uit is; wie zal het zeggen? Wat we wel zeker weten, is dat Griet Neukermans dit schattige tafereeltje vastlegde. Griet volgt avondschool fotografie aan het KTA2 De Ledebaan.

Griet

Verkleed komen is gratis tanken!

Q8Oilsjt Carnaval begint bij Q8 EASY dit jaar, zij bieden donderdag 19 februari gratis brandstof aan vroege carnavalisten.

Kuwait Petroleum Belgium schenkt morgen 10 liter gratis brandstof weg aan elke bezoeker die verkleed naar het station komt en er zelf tankt. Met deze ludieke actie wil men het ultramoderne Q8 easy concept wat staat voor voordelige prijs, snelle tankbeurt en verhoogde veiligheid, extra in de kijker zetten en het langverwachte carnaval 2009 alvast vroegtijdig laten beginnen.

Het wordt er misschien wel drummen, maar geen nood voor de bezoekers die het niet halen. Zij kunnen na deze actie tot en met 5 maart 2009 nog genieten van een extra hoge korting.

Als ook u kans wil maken op 10 liter gratis brandstof, trek dan je leukste carnavalskostuum aan en begeef je tussen tussen 15.00 en 19.00 uur naar het Q8 easy tankstation aan de Albrechtlaan 56c te Aalst. Het Q8 easy promoteam kijkt er vol verwachting uit naar je leuke outfit!  

Oudere berichten:
> Ook Massimo's ontwerp siert Aalst
> JJ De Gucht trekt Open Vld-lijst, Moerman en Antheunis op 2 en 3
> Filmpje: de Aalsterse winterfoor 2009
> JJ De Gucht lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen?
> Win de Ferrari van Magnum
> Ambiance met AmbiDance - Win een cd
> De Snotneizen laten geschiedenis niet verloren gaan
> Naakte mannen voor Mieke
> Koop een 'sakosj' voor Mensen helpen Mensen
> Bert Gabriëls met 'Pech voor dummies' @ The Music Club
> Gracienne en Dylan dopen bij De Poipeplekkers
> Burgemeester verklaart winterfoor voor geopend
> 10 Ultieme vragen aan Sandy Lievens van Atelier Sandy
> Gilles Van Schuylenbergh scoort opnieuw met Kiltireil Eirfgoed
> Tetteplekkerwedstrijd - We hebben drie winnaars!
> 'Zot van graffiti'
> De Loge gaat uit de kleren - win een naaktkalender!
> Vier 'Valentijn' met je gewicht in bier
> De winnaars van een TW Mjoezik cd zijn gekend!
> 40 jaar Keizer carnaval Kamiel Sergant!

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!