Home  Regio  aalst  aalst blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aalst?
Laat het weten aan:
Marc of Véronique
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

10 Ultieme vragen aan Els Keytsman

Regio_10ultiemevragen_gr_2

ElsEls Keytsman (1972) was tot voor kort de 'leading lady' van de Aalsterse Groenen. Ze werkte aanvankelijk op de kabinetten van ministers Aelvoet, Taverneir en Byttebier, en later was Keytsman beleidsmedewerker voor Groen!, als experte in begroting en klimaatverandering.

Van 2002 tot 2008 zetelde ze als gemeenteraadslid voor Groen! in Aalst, waar ze het de bestuursmeerderheid soms lastig maakte.

Sinds 1 januari 2008 is ze hoofd van de Politieke Dienst van Oxfam-Wereldwinkels en is ze niet langer partijpolitiek actief. Met de Leuvense wetenschapper Peter Tom Jones publiceerde ze in 2007 'Het Klimaatboek', uitgegeven bij EPO. Met zanger Tom Kestens en klimaatambassadeur Serge de Gheldere richtte ze in augustus 2007 de vzw People for Earth op. Ze bezorgde recent nog Aalst de titel van 'FairTradeGemeente' en ze wil binnenkort starten met Cambio wat autodelen is, in Aalst.


1. Geloof je in een leven na de dood?
  Neen, dit leven is hetgene waarvan we het beste moeten maken. 

2. Welke eigenschap van je ouders herken je bij jezelf? Net zoals mijn papa ben ik nogal rechtuit en van mijn mama heb ik het gezond verstand meegekregen. Koppigheid en doorzettingsvermogen heb ik van beide kanten geërfd.

3. Welk jaar was het beste jaar uit je leven?
Goh, echt slechte jaren heb ik tot nu niet gekend. In 2007 kwam mijn eerste boek uit, dat was toch wel een fijn moment. En vorig jaar ben ik van werk veranderd. Ik werk nu voor Oxfam-Wereldwinkels en dat valt ongelooflijk goed mee.

4. Wat is het meeste gewaagde dat je ooit in je leven hebt gedaan? Gewaagde toeren haal  ik eigenlijk zelden uit. Ik ben telkens van de partij wanneer er wordt betoogd tegen de kernwapens op Kleine Brogel. Dan spring ik vol overtuiging mee over 'den draad', maar het dagje administratief arrest is veeleer knap vervelend dan gewaagd.
Enkele jaren geleden liet ik als gemeenteraadslid iets gewaagd uitvoeren. Voor een actie tegen fijn stof hebben we alle standbeelden in Aalst voorzien van een mondmasker. Ondineken, het Carnavalmonument, Louis Paul Boon aan het museum. Alleen kamp ik zelf met hoogtevrees, waardoor ik het meest gewaagde stuk van deze actie gedelegeerd heb naar drie lenige mannen die er op een donkere nacht in slaagden het standbeeld van Dirk Martens op de Grote Markt te voorzien van een mondmasker. Wat trouwens zo een hele week blijven hangen is.

5. Wat is het eerste plaatje/cd dat je ooit kocht?
Met schaamrood op mijn wagen moet ik bekennen, mijn eerste LP, ja zo oud ben ik al, was 'Stay Hungry' van Twisted Sister. Gelukkig heb ik twee zussen van 10 jaar ouder. Van hen kreeg ik veel cassettes met goede muziek uit de jaren '60 en '70. In de jaren '80 kocht ik veel cd's en nu ben ik verslingerd aan mijn iPod. Daar staat vanalles op van indie, rock, pop over klassiek tot zelfs opera.

6. Zou je terug zeven jaar willen zijn? Neen, ik kan me zelfs niet goed meer herinneren wat ik toen allemaal heb beleefd, of niet.  Ik zou ook niet graag terug 17 of 27 zijn, ik voel mij zeer goed nu.

7. Had je een bijnaam op de middelbare school?
Niet waarvan ik op de hoogte was. 

8. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Tranen met tuiten, maar wel van plezier. Bij de voorstelling Deurdedeurdeur van Skagen in CC De Werf. Je kent wel die slapstick toneelstukken waarbij het openen en sluiten van deuren centraal staan. De echtgenote komt net binnen terwijl de minnares van manlief net in de badkamer kan wegduiken. Wat dit toneelgezelschap toen heeft neergezet, was ongelooflijk. Ik heb zitten schuddebuiken en wenen van het lachen.

9. Heb je ooit iets gestolen?
Helaas moet ik bekennen ja. Als kind mochten mijn jongere zusje en ik wekelijks van mama elk om 20 frank snoep kopen in het snoepwinkeltje vlakbij school. De winkeldame was al wat op leeftijd en heel erg traag. Op een bepaalde dag heb ik, toen het heel lang duurde vooraleer ze de winkelruimte kwam ingesloft, snoep gepikt. En vele jaren later heb ik ooit eens zes bierglazen gesloten op een kaas-en wijnavond van een carnavalgroep. Ik gebruik ze trouwens nog altijd. Maar bij die twee jeugdzonden is het gebleven.

10. Wat is het mooiste plekje van de stad?
's Zomers bij mooi weer zit ik graag op een terras op de Grote Markt. Om te genieten van een lekker gerechtje met een goed glas wijn. Wanneer ik een sportieve bui ben, loop ik graag in natuurgebied Osbroek.

Reacties

Ik ken Els persoonlijk en kan alleen maar bevestigen dat ze een heuse dame en persoonlijkheid is.
Ze heeft haar hart op haar tong maar dat hartje zit verdomd op de goede plaats.
Hoewel ze een vaste overtuiging heeft, heeft ze ook respect voor de overtuiging van iemand anders, zelfs als die tegen die van haar indruist.

Met enkele mensen als Els zou ons stadsbestuur niet de slappe, incompetente vod zijn die het nu is...

 kaylee op 3 januari 2009 om 15:53

En blijkbaar weer censuur op deze site... waarom mag niet gevraagd worden waarom nooit politici van de grootste partij van Aalst aan bod komen? Zielig... onze tijd komt ook nog...

 Oilsjteneer op 3 januari 2009 om 16:57

@Oilsjteneer: een groot aantal krantenlezers wordt op deze manier gewoon genegeerd, niet alleen op deze blog !!! Van verdraagzaamheid gesproken !!! En dan maar op alle manieren proberen lezers te winnen !!!

 Bin Laden op 4 januari 2009 om 10:30

Laat een reactie achter


Aalst blogt

  •   
    Marc Coppens en Véronique Van Geit bloggen over Aalst.

    Marc Coppens (Aalst, °1972) werkt al sinds 1995 bij Het Nieuwsblad. Houdt van Britse humor, kleinschalige festivals, het goede leven en badminton om de calorieën in evenwicht te houden. Vindt politiek intere-amusant. Droomt ervan om naast Aalst heel de wereld te zien. Daar is nog werk aan.

    Véronique Van Geit (°1971) heeft twee grote liefdes: muziek en fotografie. Dat laatste studeert ze ook aan de avondschool KTA te Aalst. Ze is een echte levensgenieter, die goedlachs door het leven gaat.

Zoeken

Nieuws uit aalst

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!