Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Reageer: Moeten de Aarschotse fietspaden veiliger?

Fietser_2De inwoners van Gelrode staan aan de klaagmuur. De werken aan de Rillaarsebaan slepen al maanden aan en zorgen voor onveilige verkeerssituaties voor fietsers. Zo is het momenteel te koud om nog een toplaag te gieten op een uitgefreesde fietssuggestiestrook, waardoor de weg er half afgewerkt bij zal liggen tot april.

Uit enquêtes die de jeugdraad afnam in het kader van het jeugdbeleidsplan 2008-2010 blijkt ook dat de jeugd niet tevreden is met de fietspaden in Aarschot. Volgens hen zijn die niet veilig genoeg.

Maar wat vindt u? Bent u tevreden over de Aarschotse fietspaden? Waar kan het beter en waar is het al in orde? Laat het weten en reageer?

©foto: www.geocities.com

Politieke crisis in Aarschot?

Banner760_2 Het rommelt binnen de Aarschotse gemeenteraad. De lokale afdeling van Groen! is niet te spreken over de planning van de gemeenteraadszittingen en -commissies. De partij zal de klachten bundelen en ermee naar provinciegouverneur De Witte stappen.

Het is fractieleider Johan Van de Schoot die het probleem aan de kaak stelt. 'Ik vraag me af of de politiek in Aarschot een grap is, of eerder om te huilen', stelt hij. 'Wij vragen al jaren om een duidelijke planning van de raadszittingen en commissies. Daar slaagt men in Aarschot blijkbaar niet in. Maar wat nu gebeurd is, tart elke verbeelding.'

'Op 18 oktober krijgen we te horen dat de begroting en de meerjarenplanning besproken zullen worden op 20 december', gaat Van de Schoot verder. 'Op 25 oktober laat de Voorzitter dan weer weten dat de plannen gewijzigd zijn. Op 22 november volgt een gewone gemeenteraad, op 6 december ligt de meerjarenplanning voor en op 20 december wordt enkel de begroting besproken. Op 5 november wordt ons per brief meegedeeld dat de gemeenteraad verhuist van 22 naar 29 november. Als klap op de vuurpijl krijgen we op 19 november een brief met uitstel van de gemeenteraad van 29 november wegens een groot aantal verontschuldigingen. Navraag leert ons dat het gaat om vier afzeggingen uit de meerderheid.'

De Groen!-fractie is razend en zal alles overmaken aan gouverneur De Witte.

Hoe staat u tegenover deze verwikkelingen? Laat het weten en reageer!

Logeren in de 's Hertogenmolens

Shertogenmolens De werken aan de 's Hertogenmolens schieten intussen aardig op. Het project op de rail krijgen had heel wat voeten in de aarde, maar nu de kop er af is volgt de rest met rasse schreden. De renovatie van de onderbouw ligt achter ons, begin 2008 starten de herstellingswerken aan de bovenbouw.

Bedoeling is om het historische molencomplex om te toveren tot een hotel/brasserie. De groep The Lodge hoopt in 2009 de eerste kamers te verhuren. Het hele tracé rond de Demer moet er tegen dan volledig anders uit zien. Dat wat tot nu toe beschouwd werd als de kankervlek van de stad, wordt naarstig omgevormd tot een van de leukste plekjes in Aarschot. Naast de molens krijgen ook de Sasstraat en de Amerstraat een opknapbeurt. De nv Kumpen realiseert aan de oever van de Demer een complex met veertig residentiële appartementen, Amerkaai.

BEKIJK HIER DE FOTOSPECIAL VAN HET STADSVERNIEUWINGSPROJECT!!!

Wat vindt u van het grote stadsvernieuwingsproject? Zal dit het aanzicht van Aarschot werkelijk veranderen? En ziet u het zitten om een kamer te huren in de 's Hertogenmolen? Laat het weten en reageer!

Aarschotse ondernemers vallen in de prijzen

Hoofding Het Intituut Sancta Maria Aarschot telt al enkele succesvolle ondernemers in de rangen. De mini-onderneming Glow werd in de Fortisgebouwen in Leuven gelauwerd met de prijs voor 'Beste Concept'. Daar hing ook een stevige bonus aan vast. De zes laatstejaars mochten 150 euro overschrijven op hun bankrekening.

De mini-onderneming Glow verkoopt lichtgevende glazen, rietjes, bandjes en glow-gadgets. Daarnaast verkopen ze ook originele cadeaubons van verschillende winkels.

Niet enkel de mannen van Glow vielen in de prijzen. Ook de mini-ondernemingen Anders (6ASO: juwelen en handtassen), Caramba (6Handel: car-wash) en Lynèssss (6Handel: badlinnen en verzorgingsproducten) keerden niet van een kale reis terug. Zij werden geselecteerdvoor de ROB-wedstrijd, waarin de kijkers de beste mini-onderneming van het jaar kiezen.

Wat is uw mening over het fenomeen 'mini-onderneming'? Vindt u het positief dat secundaire scholen leerlingen al laten kennis maken met het bedrijfsleven? Laat het weten en reageer!

Filmpje van de week: Death in Aarschot

Elke week verkiest Aarschot Blogt een filmpje van de week. Laureaat deze week is Jorgen Smets. Hij maakte een kortfilmpje over een moord in Aarschot en plaatste het op YouTube: Death in Aarschot.

Wat vindt u er van? Een terechte keuze of hebt u een betere suggestie? Laat het weten en reageer?

De dagelijkse file onder de loep

De automobilisten onder ons die elke dag naar Leuven of Brussel moeten pendelen, hebben het wellicht al in de gaten. De strook van de E314 tussen Aarschot en Bertem zit elke dag tjokvol. Met amper twee rijvakken die het verkeer uit het Hageland richting E40 moeten brengen, kan de autosnelweg de wagens die richting E40 moeten nog amper slikken.

De Voka-Kamer van Koophandel Leuven pleit daarom voor een haalbaarheidstudie die de optie moet onderzoeken om van twee naar drie rijvakken te gaan. Mogelijk impliceert dat wel smallere rijvakken en een snelheidsbeperking. Niet iedereen is enthousiast, Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) merkte alvast fijntjes op dat het verbreden van de snelweg meer is dan enkel een pennentrek. Het provinciebestuur, met gedeputeerde Julien Dekeyser (Open VLD) op kop, is wel voor het idee gewonnen.

En u? Denkt u dat de extra rijstrook een degelijk alternatief is voor het fileprobleem waar ons land onder kreunt? Of zijn er andere en betere oplossingen? Laat het weten en reageer!

Aarschot ijvert voor extra bedrijvenzone

Aangenaam. Ik ben Inge Bosschaerts, al 23 jaar lang een geboren en getogen Diestenaar. Sinds maart dit jaar schrijf ik voor de regionale pagina's van Het Nieuwsblad, Het Volk en De Gentenaar, wat maakt dat ik ook het streeknieuws in Aarschot op de voet volg. Alles wat mij opvalt in de straten van de Demerstad, kunt u vanaf nu hier lezen. Al zijn uw suggesties natuurlijk ook meer dan welkom. Hebt u nieuws, organiseert u een leuk evenement of wil u gewoon uw ei kwijt? Dat kan op deze blog. Stuur mij gewoon een mailtje en ik zet het online.

Vandaag in de krant: de bedrijven in Aarschot huizen al jaren veel te krap. Nieuwland zit eivol en dat hebben ze bij de provincie nu ook begrepen. Het was schepen en provincieraadslid Herman Pelgrims (CD&V) die de raad er aan moest herinneren dat het ruimtelijk structuurplan een uitbreiding met 45 hectare voorzag, en niet met slechts 7,6. Intussen is er wel degelijk een amendement toegevoegd dat een onderzoek naar mogelijke uitbreiding voorschrijft. Natuurlijk zijn we hiermee nog niet aan de nieuwe patatjes. Ondertussen blijft het op het bedrijventerrein van Aarschot drummen geblazen en pakten al twee grote  bedrijven de koffers omwille van dat plaatstekort.

Denkt u dat de uitbreiding van Nieuwland alsnog een feit wordt? Laat het weten en reageer!

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!