Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ouders Verongelukte Kinderen rijden feestvierders naar huis

Foto_wwwovkbe De Ouders van Verongelukte Kinderen willen feestvierders uit de ruime regio rond Aarschot vannacht veilig naar huis te brengen. Ze hopen iedereen zo de veilige thuiskomst te schenken die hun kind niet gegund was. Fuivers kunnen vannacht een beroep doen op hun diensten. De OVK-angels roepen het initiatief nu pas in het leven. 'Alles is beter dan om middernacht te zitten treuren', klinkt het.

De ouders rijden met eigen wagens, de feestvierders moeten hun wagen dus ter plaatse laten. Bovendien brengen de OVK-angels feestvierders enkel naar huis. Ze zijn geen shuttledienst die van disco naar disco rijdt.

Wilt u een beroep doen op hun diensten, dan kunt u terecht op het nummer 016-60.03.60. De OVK-angels rijden tussen 22u en 5u.

De Ouder van Verongelukte Kinderen is een nationale lotgenotenvereniging van families van jonge verkeersslachtoffers. De OVK-angels is een intiatief van de OVK-Vlaams Brabant.

Wat vindt u van dit initiatief? Gaat u een beroep doen op de diensten van de OVK-angels?

Damesvoetbal zit in de lift

Voetbalaarschot De Stedelijke Sporthal vormde deze kerstvakantie het decor voor flink wat jeugdig sportvertier. Negen voetbalploegen uit zes Aarschotse scholen streden om de beker in de Junior Tropy. De laatste jaren is dat vooral een strijd tussen het Damiaaninstituut en het Atheneum. De voorbije drie jaar kwam het Atheneum telkens als winnaar uit de bus, dit jaar was dat niet anders.

Dat voetbal niet enkel een jongensspel is, weten ze in Aarschot al een tijdje. Liefst zes damesteams treden tegen elkaar in de arena. De dames van het Damiaaninstituut slaagden tijdens de Ladies Trophy waar hun mannelijke collega's faalden. De meisjes ontpopten zich als echte goalgetters en gingen ervandoor met de beker.

Aarschots schepen van Sport Christel Verlinden (Open VLD) toont zich erg tevreden met de resultaten. 'Ik vind het leuk om zien dat onze jeugd tijd maakt om op een hoog niveau met elkaar in duel te gaan. Op deze manier kunnen de jongeren de examenstress definitief van zich af schudden en op een sportieve manier een punt zetten achter de eerste trimester.' 

Horeca blij met plannen voor verkeersluwe markt

Foto_wwwhaachtcom De Aarschotse horecazaken op de Grote Markt zijn blij dat het stadsbestuur de markt verkeersluw wil maken. De uitbaters hopen wel dat het plein goed wordt ingekleed. De auto's weren en verder niets veranderen is geen oplossing, een kaal plein is volgens de cafébazen niet aantrekkelijk.

Ook de Unie van Zelfstandige Ondernemers hoopt dat het plan goed wordt uitgewerkt. Een volledig verkeersvrije markt kan volgens hen wel niet. Een centrum moet blijven bruisen. Zij wachten voorlopig de studie af.

Wat vindt u van de plannen om de markt verkeersluw te maken? Denkt u dat de handelaars betere zaken zullen den, of net minder volk over de vloer zullen krijgen? Zal u nog even vaak in het centrum komen als het niet meer bereikbaar is met de wagen? Laat het weten en reageer!

Nieuw forum over Aarschot

Forumaarschot_2 Aarschottenaars met een mening kunnen voortaan hun ei kwijt op het fonkelnieuwe forum van de Demerstad. Op www.forumnet.be/aarschot kan iedereen gratis terecht om te discussiëren over verschillende aspecten van de stad. Initiatiefnemer is Patrick Verduyckt.

'Een zoektocht op het internet leerde mij dat er veel websites over Aarschot bestaan', vertelt Verduyckt. 'Toch biedt geen enkele van die sites Aarschottenaars de mogelijkheid om op een interactieve manier hun mening te delen met stadsgenoten en om discussies op te starten over een probleem of onderwerp dat betrekking heeft op hun gemeente. Daar wilden wij een mouw aan passen met dit forum.'

Helmslot voor creatieve graveerslogan

Graverenfiets De preventiedienst van Diest probeerde afgelopen zomer het graveren van fietsen populairder te maken. Wie zijn fiets liet graveren, kreeg een wedstrijdkaart in handen gestopt. Bedoeling was om een zo origineel mogelijke slogan te bedenken.

Lauren Commers uit Aarschot viel in de prijzen. De preventiedienst wist Laurens slogan 'Geen dief die mij bedot! Ik hou mijn fiets op slot!' wel te smaken en beloonde die creativiteit met een fonkelnieuw helmslot.

Bij het graveren wordt het rijksregisternummer van de eigenaar in het frame gekerfd. Dat maakt het de politie makkelijker om gevonden fietsen terug aan de rechtmatige eigenaar te bezorgen.

foto ©users.skynet.be/pzaalter

Wie wordt de ploeg van 't stad?

Voetbal Zondag vechten FC Rillaar Sport en Wolfsdonk Sport onder elkaar uit wie zich de ploeg van 't stad mag noemen. Op de terreinen van Rillaar Sport aan de Langestraat staan de twee teams tegenover elkaar in de finale van de Beker van Groot-Aarschot Voetbal. Dat is een organisatie van de sportraad en de stad Aarschot. Voor de finale wordt ook de kleine finale gespeeld. Dat is de wedstrijd tussen de derde en de vierde, VV Gelrode en SC Aarschot.

Wie de teams langs de lijn wil aanmoedigen, kan op zondag 30 december terecht op het B-terrein van FC Rillaar Sport aan de Langestraat. Om 14u staat de wedstrijd die beslist over de derde plaats geprogrammeerd. Om 16u fluit de scheidsrechter de finale op gang. Om 19u30 volgt  de uitreiking van de beker. Meer info op 016-56.20.15

Wie wordt volgens u de ploeg van 't stad? Op welke score draait de finale uit? En wie schrijft de doelpunten op zijn naam? Waag u aan een pronostiek en reageer!

foto ©www.sclera.be

Beste wensen

Kerstmisblogaarschot

foto ©www.geertfotografeert.nl

Nieuw industrieterrein aan Witte Molen

Nieuwlandaarschot_3 Het stadsbestuur wil een lokaal bedrijventerrein van dertien hectare aanleggen op de terreinen van de Witte Molen aan de Herseltsesteenweg. Dat moet het nijpend tekort aan industriezone in Aarschot tegemoetkomen. Op Nieuwland zou 7,6 hectare bijkomend bedrijventerrein gerealiseerd worden, de provincie Vlaams-Brabant onderzoekt de mogelijkheid om met 45 hectare uit te breiden.

De voltooiing van de ring gebeurt een beetje in functie van het nieuwe bedrijventerrein aan de Herseltsesteenweg. Er zal een kokerbrug voorzien worden die de kmo-zone moet ontsluiten.

Denkt u dat de realisatie van dertien hectare bijkomend bedrijventerrein het grote tekort zal opvangen? Denkt u dat Nieuwland de beste optie is voor een uitbreiding, of kent u andere mogelijkheden? Laat het weten en reageer!

foto © www.waterwet.be

Reageer: Wat vind je van de Theo De Beckerstraat?

Nbaarschotwinkelstraat Verschillende journalisten van Het Nieuwsblad gingen op zoek naar de beste winkelstraten van Vlaanderen. Ze kwamen ook voorbij de Theo De Beckerstraat in Aarschot.

Wat vind jij van de Theo De Beckerstraat? Ga je hier vaak winkelen? Is de straat of de buurt proper genoeg? Zijn er voldoende ketens en kleinere winkels? Waar kan je er een lekker hapje eten?

Reageer: Rechtzaak over sociale woningen

Er zit een haar in de boter tussen de stad Aarschot en bouwbedrijf Wienen. Volgens het stadsbestuur vertonen de sociale woongelegenheden aan Orleanstoren en de Gracht ernstige mankementen. Beide complexen zijn door de aannemer opgetrokken.

Wienen zelf zegt geen weet te hebben van mankementen. De woningen aan Orleanstoren zijn nog niet volledig afgewerkt, en voorlopig is nog geen schuldige aangeduid voor de lekkende parkeergarage aan de Gracht.

Wat vindt u ervan? Vertonen de woningen inderdaad mankementen? En kent u nog andere Aarschotse gebouwen die constructiefouten vertonen?

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!