Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kringwinkel start met Lenteactie

Foto_wwwkringwinkelhagelandbeDe Kringwinkel Hageland is met veel toeters en bellen gestart met haar grote Lenteactie.

Naast een groot aanbod tuinspullen en de start van de zomercollectie, is er eveneens een infostand over ecologisch tuinieren van Velt Hageland.

Vorige week kregen betalende klanten een hele dag een gratis bio-appel aan de kassa. In de vestiging in Tienen vond de prijsuitreiking van de energiesnoeiersquiz plaats.

Alles kadert in de missie van De Kringwinkel Hageland: een beter leefmilieu voor iedereen!

Burgemeester ontvangt delegatie Zonnedorp

Foto_komopstraatbe_2Op donderdag 8 mei ontvangt burgemeester André Peeters (CD&V) samen met de schepen van onderwijs Herman Pelgrims (CD&V) en van verkeersveiligheid Florent Wolput (Open VLD) hoog bezoek.

Een delegatie van basisschool Zonnedorp komt dan persoonlijk naar het stadhuis om een woordje te wisselen met het stadsbestuur. De kinderen en begeleiders worden op het stadhuis verwacht in het kader van de werkgroep 'verkeersveiligheid'.

Aarschotse wijkagenten hebben nieuwe scooter

Foto_195952805394De Aarschotse politie heeft onlangs een nieuwe scooter aangekocht. De Yamaha X City 250 cc heeft grote wielen (16 inch voor en 15 inch achter) en een lage zitpositie. Dat is de perfecte combinatie op het gebied van wendbaarheid en comfort.

Naast de politieuitrusting (zwaailichten, sirene en striping) is de scooter ook voorzien van een hoog scherm en een doordachte afsluitbare bergruimte onder het zadel voor de helm en de aktetas.

De scooter is aangekocht voor de wijkagenten. De totale kostprijs bedraagt 7451,20 €.

Beslissingen gemeenteraadszitting van 24 april

Foto_wwwaarschotbe_2De Aarschotse gemeenteraad heeft op 24 april beslist om:

* De deontologische code voor de lokale mandatarissen van de Stad Aarschot goed te keuren.
* Het huishoudelijk reglement aan te passen inzake informatieverstrekking aan de gemeenteraad.
* Het zoneringsplan zoals vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 21 februari 2008 aan te passen.
* Het reductieplan bestrijdingsmiddelen (rapporteringsdocument 2008) goed te keuren.
* De verkoop van stadseigendommen in het herwaarderingsgebied “De Gracht” aan de Samenwerkende Bouwmaatschappij voor Goedkope Woningen van Aarschot goed te keuren en de beslissing tot verkoop van het oude stadhuis aan de Bogaardenstraat door de Stad Aarschot te handhaven.
* Een kapitaalsverhoging goed te keuren in de vereniging voor crematoriumbeheer “Hofheide”.
* Toelagen toe te kennen aan de MINA-raad.
* De procedure voor bekendmaking van vacatures aan te passen.
* Functiebeschrijvingen, vacantverklaringen, leerplannen, het arbeidsreglement en het pedagogisch project voor het stedelijk onderwijs goed te keuren, alsmede de vestiging van een brugklas BLO in GBS 1 (Rillaar) en de intergemeentelijke samenwerking Aarschot – Scherpenheuvel-Zichem voor het basisonderwijs.
* Het reglement voor het gebruik van elektronische communicatiemiddelen die door de gemeente ter beschikking worden gesteld van haar werknemers bij de uitvoering van hun taken goed te keuren.
* Een wijziging goed te keuren aan het Algemeen Politiereglement i.v.m. de eikenprocessierupsen.
* Een vertegenwoordiger van de stad Aarschot af te vaardigen naar de buitengewone algemene vergadering van Interleuven en statutenwijzigingen bij Interleuven goed te keuren.
* De uitbreiding goed te keuren van de opdracht verleend aan het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) i.v.m. de Laaksite en opdracht te verlenen aan het AGB voor aankoop van een grond aan de Broekweg in Langdorp.
* Het ereburgerschap van de Stad Aarschot toe te kennen aan Willy SCHROEVEN en Adriaan COECK.
* Het reglement inzake toekenning van een buitengewone toelage aan sportverenigingen voor de uitvoering van infrastructuurwerken in 2008 goed te keuren.
* De samenwerkingsovereenkomst (protocol) tussen de Stad Aarschot en Jeugdopleiding OHL Aarschot in het kader van de uitbouw van een jeugdvoetbalwerking op de terreinen van de laaksite goed te keuren.
* De rekeningen en begroting voor de Stedelijke Muziekacademie goed te keuren.
* Het budget en meerjarenplan 2008-2010 van het OCMW goed te keuren.
* De toetreding tot het lokaal pakt met de Vlaamse regering goed te keuren.
* Leningen goed te keuren voor de Stad Aarschot en de politiezone Aarschot.
* Eervol ontslag, vroegtijdige oppensioenstelling en terbeschikkingstelling bij de politie en het stedelijk onderwijs goed te keuren.

Gemeenteraadscommissie buigt zich over RUP's

Foto_wwwaarschotbeOp maandag 5 mei vergadert de gemeenteraadscommissie voor Veiligheid, Preventie en Ruimtelijke Ordening.

Op de agenda staat ondermeer het Ruimtelijk Uitvoeringsplan 'Poortvelden' en het Ruimtelijk Uitvoeringsplan 'Witte Molen'.

Geïnteresseerden kunnen terecht om 19u30 in de raadszaal van het stadhuis.

Infovergadering over ouderenbehoefteonderzoek

Foto_wwwseniorenbladbeDe kranten staan de laatste jaren vol van de opkomende vergrijzing. De cijfers liegen er dan ook niet om. Zowat één vijfde van de bevolking is ouder dan zestig. Een groep om rekening mee te houden, weet ook het bestuur van Aarschot. Zij willen samen met het OCMW meer te weten komen over de senioren in de Demerstad.

Wat zijn hun behoeften, hoe wonen ze, hoe verplaatsen ze zich? Is er voldoende dienstverlening? Voelen de senioren zich betrokken bij hun omgeving? Nemen ze deel aan het gemeenschapsleven? … Allemaal vragen waarop het stadsbestuur graag een antwoord wil.

Het bestuur gaat daarom op zoek naar antwoorden op die vragen aan de hand van een ouderenbehoefteonderzoek. De resultaten van dat onderzoek zullen gebruikt worden voor het sociaal beleidsplan van de stad.

Op donderdag 8 mei vindt er om 14u een infovergadering plaats in de Raadzaal van het Stadhuis. Mensen die zelf enquêteur willen worden kunnen terecht bij Leen Beckx (Statiestraat 24 – 3200 Aarschot – 0494– 19.96.43 – riso@aarschot.be)

Aarschotse metalband stelt cd voor

Beneaththeground_nb_2Muziekliefhebbers kunnen op 2 mei hun hartje ophalen in de club van jeugdhuis De Klinker. Dan komt de Aarschotse metalcore band Beneath the ground hun nieuwe EP 'Fighting for what you believe' voorstellen.

Place to be is de Klinker club. Heel wat andere bands zullen ook aanwezig zijn. Ondermeer Rafflesia, OnexEthic,  Once Godlike, Blackwhite, I Am The Sea en Cleansing Of Orahil tekenden present.

Inkom 6EUR, deuren 17u00

Ice Age op groot scherm

Iceage_nbFilmliefhebbers kunnen op 1 mei in jeugdhuis De Klinker terecht voor Ice Age 1 en 2 op groot scherm. De inkom is gratis, er zijn hapjes en snacks voorzien.

De film toont het einde van de ijstijd. Alle dieren vinden hun nieuwe, natte en warme omgeving met de smeltende waterparadijzen en warme geisers geweldig. Maar wanneer Manny, Sid en Diego erachter komen dat hun dorp zal overstromen, moeten ze iedereen waarschuwen en overhalen om te vluchten. Terwijl ze vluchten, leren ze nieuwe vriendjes kennen waar ze heel wat avonturen mee beleven.

Nacht der Kroegen in De Klinker

Nachtderkroegen_nbIn Aarschot vindt vanavond de Nacht der Kroegen plaats. Ook jeugdhuis De Klinker neemt deel. Daar kunnen muziekliefhebbers terecht voor een grote dosis positieve vibes met een mix van reggea en wereldmuziek. De bijhorende hapjes en tapjes zijn ook aanwezig.

De Klinker pakt uit met een optreden van The Rastronauts. Dat is een reggaeband met roots in Geel. Zij brengen een unieke selectie van reggaeklassiekers, op smaak gebracht met hedendaagse dancehall vibes en eigen nummers.

Andere deelnemende café's:
Knoet :Epycenter
Herbie's café :The Rhythm Beats
Expo: Hallal Five O
Kafee De Living: Radio Kungfu
Time Out: Stewart Barnes Band
Kafee Kezze: Zooi
Schipperke: Slowride
De Flater: Vette Blender
Spoor 10 : De Flap
Classix: Lee Jackson en The Chipmunks
Crowes: In Exile

Start om 20u, gratis.

BMX Bekaf gastheer voor provinciaal kampioenschap

Bmx1Vorige week vond het provinciaal kampioenschap BMX plaats op Bekaf. De club heeft het parcours de voorbije maanden volledig vernieuwd. Daarvoor werd 9.377 euro uitgetrokken. Ook het stadsbestuur deed haar duit in het zakje.

'Dat wij als stad een bijdrage leveren voor de aanleg van het BMX-parcours lijkt me de evidentie zelve', vindt schepen van Sport Christel Verlinden (Open VLD). 'Een club met een dynamisch bestuur die bovendien spectaculair groeit, moeten wij als stadsbestuur steunen.'

Bmx2De schepen woonde zelf voor het eerst een BMX-wedstrijd bij. 'Ik was zeer blij dat ik zondag uitgenodigd was op het provinciale kampioenschap Vlaams-Brabant. Voor mij was het de eerste keer dat ik een BMX wedtrijd zag en ik moet toegeven: ik wist niet dat het zo spectaculair was om zien.'

Het zonnetje maakte dat er een uitgelaten sfeer heerste op het terrein. 'De weersomstandigheden bij de aanleg van de vernieuwde piste waren niet optimaal, zondag werd dit ruimschoots goedgemaakt', aldus nog Verlinden.

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!