Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Aarschotse school krijgt Tutti Frutti-logo

Tutti_frutti1Twee medewerkers van Lokaal Gezondheidsoverleg Hageland, met name een banaan en een aardbei, verrasten de leerlingen van enkele klassen uit Hagelandse lagere scholen met enkele Zespri-prijzen. De scholen namen deel aan de wedstrijd Tutti Frutti. Het hele schooljaar lang deden de leerlingen hard hun best om dagelijks een stuk fruit te eten.

Klas A3 van het BLO Elzenhof Aarschot, klas 2B van GV Basisschool OLV Scherpenheuvel , klas 2B van Warandeschool Diest , en klas 3A van Basisschool Station Diest vielen in de prijzen Alle scholen die deelnamen aan de wedstrijd of de actie Tutti Frutti krijgen een eigen uithangbordje met het beeld van Tutti Frutti en de slogan: “Wij kiezen voor fruit als gezond tussendoortje!”

Reageer: werken aan Diestsesteenweg jagen fietsers de straat op

Afb001Wim en Greet zijn niet te spreken over de manier waarop de werken van Eandis gestart zijn aan de Diestsesteenweg. 'Op deze weg rijden 's morgens honderden jonge fietsers naar school. De ouders, waaronder wijzelf, sturen hun kinderen argeloos op weg in de wetenschap dat zij op een veilig afgezonderd fietspad kunnen rijden.'

Dat was deze week het geval niet. 'Fietsers worden abrupt de rijbaan opgestuurd, tussen de schoolbussen en vrachtwagens in. Auto's, bussen en vrachtwagens kunnen bovendien niet naar links uitwijken omwille van de vluchtheuvels op de middenberm.

Moeten er eerst doden vallen zoor zulke toestanden niet meer kunnen?'

Sancta Maria valt in de prijzen op Gala minionderneming

Afbeelding_016Het Musicafé in Leuven vormde vorige week het decor voor de Gala-Awarduitreiking voor miniondernemingen uit Vlaams-Brabant en Brussel-Halle-Vilvoorde. De mini's Lynéssss (6Handel) en Anders (6ASO) van Sancta Maria waren geselecteerd voor drie awards.

Uiteindelijk ging GLOW lopen met de Jane Award. Jane staat voor Junior Achievement Network voor beste communicatie, teamwork en ontspanning. Lynéssss viel net buiten de prijzen, maar behaalde wel de hoogste winst van de mini's van het Sancta Maria. Hun aandeel steeg van 10,00 € naar 29,47 €.

De Oranjerie viert vijfde verjaardag

Vastgelegd_2008523_00154_bewerkt_zwDit jaar blaast het tweedekansonderwijs Diest-Aarschot van cvo De Oranjerie vijf kaarsjes uit.

Om dat te vieren organiseren de cursisten van het eerste jaar op vrijdag 6 juni een D.O.G.S.-day (De Oranjerie Goes Sporty) met heel wat sportieve activiteiten en randanimatie. Vanaf 9uur kunnen geïnteresseerden terecht op de terreinen van VVV Molenstede. De dag wordt afgesloten met een barbecue.

Wat vijf jaar geleden voorzichtig begon, is intussen uitgegroeid tot een volwaardige afdeling met verschillende opleidingen die naar een diploma leiden. Vanaf volgend schooljaar komen er zelfs twee opleidingen bij: schrijnwerker/meubelmaker en dameskapper. Al die diploma’s verhogen de kansen op de arbeidsmarkt.

Meer info via www.deoranjerie.be

Sancta Maria geeft les in Bobbejaanland

Img_0333De klassen 6WEWI, 6LAT en 6MTWE van Sancta Maria trokken vorige week naar Bobbejaanland. Geen ontspannend dagje uit, wel een dag les in een bijzondere omgeving. In het kader van de lessen fysica bestegen ze, gewapend met de nodige opdrachten, de attracties.

Met eenvoudige meettoestellen deden de leerlingen proeven in en rond een zestal attracties. In de Wave Swinger of stoeltjesschommel (zie foto) berekenden ze bijvoorbeeld de straal van de slinger. In de waterbootjes gingen ze dan weer op zoek naar een formule op de hoogte van de glijbaan te bereken. Ook de snelheid van de bootjes onderaan de glijbaan werd onderzocht.

30+ party is mogelijk laatste fuif in Stadsfeestzaal

Foto_www30pluspartybeOp zaterdag 31 mei wordt de 30+ Party georganiseerd in de Stadsfeestzaal. Dat wordt misschien een historisch moment. 'Het is zo dat het stadsbestuur al geruime tijd op zoek is naar een privé-overnemer voor deze zaal', zegt organisator Wim Hendrickx.

'Op 31 mei is het dan ook de allerlaatste activiteit ondanks het feit dat er nog steeds geen overnemer gevonden werd. Wie nog eens uit zijn dak wil gaan met gelijkgestemde zielen, zet zaterdag best koers naar de Stadsfeestzaal.'

De organisatoren hopen in de toekomst nog gebruik te kunnen maken van de Stadsfeestzaal, maar mogelijk moet uitgeweken worden naar Scherpenheuvel, Heist op den Berg of zelfs Leuven. 'Het is niet evident in onze contreien een geschikte grote zaal te vinden', zegt Wim. 'Naar een 30+ Party komen al snel 1800 personen of meer.'

Afspraak dus op zaterdag 31 mei in de Stadsfeestzaal. Vanaf 21.00u. geeft DJ Wim De Grootte het beste van zichzelf. Kaarten in voorverkoop aan € 5,00 in Moviemax en Ciné City Aarschot, Club Fochplein in Leuven, Filmcat in Rotselaar en Eldi op het Gouden Kruispunt. Info op www.30plusparty.be

Jeugd krijgt infobrochure

Het jeugdbeleidsplan 2008-2010 van de Stad Aarschot is eind 2007 goedgekeurd door de gemeenteraad van Aarschot. Inmiddels heeft ook de Afdeling jeugd van de Vlaamse gemeenschap bevestigd dat het plan is goedgekeurd.

Eén van de acties die beschreven staat in het plan is jongeren meer en beter te informeren over het aanbod van de Stad Aarschot voor de jeugd. Vanuit de stad is daarom een brochure opgesteld met de titel: "JBP was da?".

Hierin kunnen jongeren ontdekken wat er de komende 3 jaar voor hen op het programma staat, welke acties er zullen zijn rond ondermeer Uitgaan in Aarschot, JC de Klinker, Jeugdwerk, Ruimte voor de jeugd, Milieu, Veiligheid en mobiliteit, Informatie en Participatie.

Pinkpop op groot scherm

Pinkpop_nbJeugdcentrum De Klinker en Pop-In-Aarschot zijn op zondag 1 juni in de ban van Pinkpop.

Tijdens Pinkpop-in-Aarschot wordt de club van De Klinker naar eigen zeggen omgetoverd tot een festivalweide met bierkraam, hotdogkraam, dixie en GEEN zatte hollanders.

De Nederland 3-uitzending is live op groot scherm te volgen. Meer info op www.myspace.com/popinaarschot

De inkom is gratis de deuren openen om 18u00

Provincie zoekt gemachtigde opzichter

Foto_wwwwegcodebeGemeenten en scholen kampen met een gebrek aan mensen die kinderen helpen oversteken op gevaarlijke plekken in de buurt van scholen. Daarom start de provincie Vlaams-Brabant opnieuw met een wervingscampagne voor deze 'gemachtigde opzichters'.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de provincie Vlaams-Brabant voor de zevende keer een wervingsactie om gemeenten en scholen te helpen kandidaten te vinden. De opleidingen zullen in het begin van het nieuwe jaar plaatsvinden. Met deze timing wordt er voor gezorgd dat de gemachtigde opzichters bekend zijn nog voor het einde van het lopende schooljaar.

Gemachtigde opzichters zijn mensen die minstens 18 jaar zijn en zich vrijwillig willen inzetten voor een verkeersveiligere omgeving. Na een theoretische en praktische opleiding die de provincie gratis aanbiedt, krijgen de kandidaten van de burgemeester de toestemming en de verantwoordelijkheid om kinderen, scholieren, bejaarden of gehandicapten in groep te laten oversteken.

Inschrijven kan via e-mail of telefonisch bij de dienst mobiliteit en wegen tot en met 12 december 2008: 016-26 75 49 of verkeersveiligheid@vlaamsbrabant.be

Meest aangename gemeente van Vlaanderen: Aarschot op plaats 195

Foto_bp0bloggercom_2Uit een onderzoek van de universiteit van Louvain-la-Neuve voor Knack blijkt dat Schilde de meest aangename gemeente in Vlaanderen is om te wonen.

In de ranking van de Vlaamse gemeenten die de UCL opstelde, staat Aarschot op plaats 206 van de in totaal 307 gemeenten.

Aarschot behaalde qua Economie een 248ste plaats, voor Huisvesting plaats 170, voor Leefmilieu plaats 243 en voor Diensten plaats 40.

Bekijk HIER de volledige rangschikking.

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!