Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Parkfeesten zijn toe aan vierde editie

Foto_parkfeestenorgOp zondag 29 juni 2008 pakt vzw Beau cas d'eau uit met de vierde editie van de Parkfeesten. Plaats van afspraak is de kiosk in het Aarschotse stadspark. De Parkfeesten willen het grote publiek laten kennismaken met toegankelijke jazzmuziek en aanverwante muziekgenres zoals blues, fusion, wereld­muziek, zigeunermuziek en Latin. De organisatoren willen ook een impuls geven aan jazzbands uit de regio.

Het muzikale programma is dit jaar opgebouwd rond plaatselijke jazzgrootheid Jan Muës en zijn trio. Het festival opent met JaZZinvaZZion, een jazzensemble van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord, met de jonge gitaarvirtuoos Roeland Célis. Vervolgens is het Martin Mélotte Quartet aan de beurt. Martin Mélotte is een oud-leerling van Chris Joris. Zijn quartet speelde al in een aantal bekende jazzclubs. La Femme Belge brengt er daarna de shwung in met hun hitsige gipsy swing, jazzy blues en zeemzoeterige ballads. De verwachtingen zijn hooggespannen voor het optreden van het Jan Muës Trio, de Belgische Chet Baker uit Scherpenheuvel. Het sextet Los Callejeros sluit de avond af met een zwoele mix van latin-cumbia reggae geïnspireerde nummers.

Foto_parkfeestenorg2Ook de kinderen worden niet vergeten: de kinderanimatie is uitgebreid tot een heus kinderdorp. Naast de doorlopende activiteiten (springkasteel, kleuren, tekenen, bellen blazen, ...) is er ook een animatieprogramma: goochelclown Adriaan, muziekworkshops en een voorleeshoekje met de Aarschotse schrijfster Els Beerten. Els Beerten, die onlangs haar nieuwe boek Allemaal willen we de hemel voorstelde, zal ook een signeersessie houden.

Parkfeesten, stadspark Aarschot, zondag 29 juni 2008, vanaf 13.00 uur, gratis inkom.

Sima kookt voor prins Simon de Merode

Afbeel3De eindproef van het Stedelijk Instituut SIMA kreeg dit jaar een prinselijk tintje. Niemand minder dan Prins Simon de Merode, een telg van een van de oudste en belangrijkste adellijke geslachten van België, en zijn Franse traiteur Frédérique Palleni kwamen proeven van de kookkunsten van de leerlingen.

Ook de sterrenchefs van de SIMA-stageplaatsen Viki Geuens ('t Zilte** Mol), Lieve De Meester (Arenberg* Leuven) en de equipe van de Maekelhoeven en Hof te Rhode maakten deel uit van de genodigden. Jacques Colemont en souschef Jurgen van Restaurant Figaro Hasselt jureerden de keukenprestaties van de juniorkoks.

De leerlingen bereidden een zomers zevengangenmenu voor zestig gasten met de nieuwste traiteurstechnieken. Dat ze het er aardig van af brachten, bleek uit de quotering: uitmuntend.

Diezelfde leerlingen van het 7de jaar Banketaannemer-Traiteur verzorgden op donderdag 19 juni een banket in het kasteel van de Merode in Westerlo. Dit banket werd aangeboden door prins Simon de Merode aan prins Albert, staatshoofd van Monaco - op officieel staatsbezoek in ons land.

Wacko woensdag in De Klinker

Foto_lh4ggphtcomDe examens zijn voorbij, de zomervakantie staat voor de deur en dat zullen ze in JC De Klinker geweten hebben. Woensdag 25 juni wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot Wacko Woensdag. Er staan verschillende optredens op het programma.

Om de zomer goed in te zetten, komen Two piece corpse, Exit on the left en Second Base hun ding doen. De dag wordt afgesloten met een party waarop dj's DJ Liberty en Discobar Clochard het voor het draaien hebben.

Vanaf 12u15 kan iedereen er terecht voor een zomerse start. Computerliefhebbers kunnen er gamen op een reuzescherm en ook de hongerigen worden gespijsd. Op het menu: een vettige hamburger.

Zomerse rommelmarkt op Bekaf

Foto_wwwdehaspelnl_2De start van de zomervakantie is in menig gezin het ideale tijdstip om aan een grote schoonmaak te beginnen. Tijdens zo'n schoonmaak wilt u wel eens op schatten stoten uit lang vervlogen tijden. Te mooi om weg te gooien, maar te oud om te bewaren. Het Bekafcomité speelt daar handig op in. Op zondag 6 juli, wanneer de grote schoonmaak grotendeels achter de rug is, organiseren ze een rommelmarkt.

Van 9u tot 17u kan iedereen zijn 'rommel' te koop aanbieden op het voetbalveld van de sport- en speelpleinen op Bekaf. Voor een staanplaats van één lopende meter betaalt u 1 euro. Kinderen die enkel hun speelgoed willen verkopen, krijgen een gratis staanplaats. Alle info op www.bekaf.be/agenda.php Een plaatsje reserveren is niet nodig.

Het Bekafcomité is een grote groep vrijwilligers die de algemene organisatie van het hele Bekaf-gebeuren op de sport- en speelpleinen, parochiezaal, en allerlei evenementen op de Bekafsite, in goede banen probeert te leiden.

Eline De Munck luistert Megakidsfietseling op

Foto_wwwemmausinstituuteuAutomobilisten kijken op 24 juni maar best extra uit. In Diest, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo, Herselt en Begijnendijk zijn er die dag meer fietsende kinderen op de baan dan gewoonlijk.

Op 24 juni vindt voor het eerst de Megakidsfietseling plaats. In het kader van de 20ste editie van de Fietseling Hageland-Zuiderkempen, die dit jaar plaatsvindt op zondag 10 augustus, werd het plan opgevat om een Fietseling voor scholen te organiseren. In totaal trekken 1.800 leerlingen de straat op.

De leerlingen vertrekken telkens aan de schoolpoort en komen daar ook weer aan. Halfweg treffen de 1.800 deelnemers elkaar in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem. Daar zijn tal van workshops gepland. De dag wordt afgesloten met een optreden van Eline De Munck. In de namiddag fietsen de leerlingen terug naar school.

Waar tankt u het goedkoopst in Aarschot?

Foto_wwwautorijschoolgroennlDe benzineprijzen swingen de laatste weken de pan uit. Heel wat bestuurders gaan dan ook bewust op zoek naar het goedkoopste benzinestation in de buurt. De website www.voordeligtanken.be biedt hen een oplossing.

Door eenvoudig te klikken op de gemeente van uw keuze, krijgt u een lijst van de goedkoopste benzinestations. Dat geldt uiteraard enkel als de lijst door voldoende vrijwilligers is ingevuld. Een kleine zoektoch leert ons dat het in Aarschot bij de volgende pompen het voordeligst is:

€ 1,322/L Van Reeth - Van Reeth Tankstations
€ 1,322/L Jet - Jet 226
€ 1,322/L Vrij/Libre - Smedts Self-Service
€ 1,347/L Octa+ - Octa +

De officiële prijzen waren op 20 juni de volgende:
DIESEL : € 1,412
EUROSUPER 95 : € 1,609
SUPERPLUS 98 : € 1,655

De site biedt ook de mogelijkheid om, aan de hand van de knop Routeplanner linksboven, twee adressen op te geven (bijvoorbeeld thuis en werk). De website genereert dan de goedkoopste benzinestations langs de weg.

Eindelijk openbare verlichting voor Kelverstraat

Foto_wwwhasseltlokaalbe_2Binnenkort krijgt het eerste gedeelte van de Kelverstraat openbare verlichting. Dat gebeurt op uitdrukkelijke vraag van de bewoners. Zij vonden het allesbehalve prettig dat een gedeelte van de straat onverlicht bleef.

'Voor de veiligheid en het veiligheidsgevoel speelt de aanwezigheid van openbare verlichting een belangrijke rol', zegt schepen van Openbare Werken Christel Verlinden (Open VLD). 'Daar kunnen we niet omheen.'

De stad Aarschot heeft van Iverlek een prijsofferte ontvangen voor het plaatsen van vier verlichtingspunten. De kostprijs bedraagt 2.915 euro en is volledig ten laste van de stad. Het aanleggen van het OV net is ten laste van Eandis. Van zodra het mogelijk is, starten de werken.

Kent u nog buurten waar het 's avonds wel erg donker is. Vindt u dat Aarschot voldoende straatverlichting heeft? Laat het weten en reageer!

Damesvoetbalploeg viert driemaal feest

Foto_voetbalkrantcom_2De damesvoetbalploeg de Kwebbels uit Langdorp (Aarschot) is drie maal aan het feest. Het team is kampioen in hun reeks. Daarnaast wonnen de dames ook de Beker van Vlaams-Brabant en de KBLVB-Cup. Bovendien bestaat de ploeg precies 30 jaar en is ze gedurende zestien jaar lid van de KBLVB. reden voor een feestje, vonden de Kwebbels.

Op zaterdag 28 juni organiseert het team een Trippel bal om de drie eindzeges te vieren. Dat doen ze in stijl. De Kwebbels wisten de in Aarschot wereldberoemde DJ Wim te strikken. Inkom in fanfarezaal Demervallei in Langdorp bedraagt 2 euro. De drankjes worden vakkundig getapt door de dames van de ploeg.

Vereniging in de kijker: Vrije Zwemmers Groot Aarschot

Verenigingindekijker_grElke maand zet Aarschot Blogt een vereniging in de kijker. Deze maand is het de beurt aan de Vrije zwemmers Groot Aarschot.

Foto40 'Al vele jaren zetten wij ons op donderdagavond van 18.30 tot 19.30 in om een uurtje ontspanning te geven aan zowel jong als oud', zegt Dany Tuerlinckx. Niet altijd makkelijk, weet hij. De huurprijs van de infrastructuur gaat immers gestaag de hoogte in.

'Onlangs werd die verviervoudigd. Desondanks blijven wij wekelijks paraat om vele tientallen mensen een uurtje zwemplezier te geven. Leden betalen 10 euro lidgeld per jaar en kunnen komen zwemmen voor 1.50 euro per zwembeurt. Niet leden betalen 3 euro. Wij maken geen onderscheid of je nu in Aarschot woont of niet. Wij willen hier iedereen van laten genieten. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons zwemles volgen.'

Foto45Sinds kort zijn de Vrije Zwemmers Groot Aarschot ook te bewonderen op het internet. 'Onlangs heb ik een volledige nieuwe website gemaakt om zo hopelijk vele andere personen van het bestaan van onze club op de hoogte te brengen. Op de website staan ook foto's, reglementen, bestuur,... van onze vereniging,' aldus nog Dany.

Wilt u ook met uw club of vereniging op deze blog verschijnen? Stuur ons dan een mailtje met foto op Aarschot@nieuwsblad.be, dan contacteren wij u binnenkort voor een reportage! Ook als u vrijwilliger bent, of u kent een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes mag worden gezet, laat het dan zeker weten!

Aarschot Wandelt

Foto_parijsinfofileswordpresscomDe Aarschotse Gidsenbond (AGB) bestaat in 2008 twintig jaar. Om dat te vieren, bieden de actieve leden een nog uitgebreider programma verkenningswandelingen aan door de Demerstad. Dit jaar wordt rond drie thema's gewerkt:

- De herdenking van het einde van wereldoorlog I, nu negentig jaar geleden
- De devotie tot Onze-Lieve-Vrouw van Aarschot en Sint-Rochus
- Verkenning van de deelgemeenten op gebied van natuur, cultuur en geschiedenis.

De geplande wandelingen zijn een combinatie van cultuur en natuur, toeristische weetjes en wandelen. De wandelingen duren ongeveer drie uur en zijn er voor alle geïnteresseerden en leeftijden. Alle wandelingen beginnen om 14uur, behalve die van 15 en19 augustus. Niet alle wandelingen zijn geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Wandelschoenen zijn aangeraden, vooral voor die wandelingen waarvan het traject langs bos- en veldwegen loopt. De deelnameprijs bedraagt 1 euro per persoon, kinderen onder de 12 jaar wandelen gratis. Samenkomst is telkens aan of in de kerk. Uitzonderingen: 3, 15 en 31 augustus. Dan wordt er vertrokken aan de pomp van de Grote Markt.

Programma
4 mei : de Grote Processie, vertrek: OLV-kerk.
18 mei : Rillaar
8 juni : Wolfsdonk
22 juni : Gijmel
6 juli : Ourodenberg
20 juli : Bergvijver
3 augustus : Wederopbouw Aarschot
15 augustus : Sint-Rochus
19 augustus : Herdenkingswandeling einde WO 1 Vertrek Sint-Rochuskapel 19.00u
31 augustus : Wederopbouw Aarschot
7 september : Langdorp
21 september : Gelrode

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!