Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gezocht: graffitikunstenaars

Oudscoutslokaal_graffiti_009Sport- en Speelpleinen Bekaf is op zoek naar graffitikunstenaars. Bedoeling is het oude scoutslokaal van een nieuwe look te voorzien.

'Het gebouw is zo'n honderd vierkante meter groot en is opgetrokken in betonplaten', zegt Jan Mattheus. 'Op dinsdag 5 augustus komen we een eerste keer samen om te brainstormen. Geïnteresseerde graffitispuiters zijn welkom in de cafetaria.'

Info: 5 augustus, 20u, cafetaria Bekaflaan 51, info via graffiti@bekaf.be

Schepenen temmen Mont Ventoux

Mont_ventouxDe Tour de France liet de Mont Ventoux dit jaar links liggen, maar de Aarschotse schepen wilden wel eens voelen wat het is om de kale berg te beklimmen. Het was schepen van Mobiliteit én fervent wielertoerist Florent Wolput (Open VLD en 72 jaar) die zich onlangs liet ontvallen de Mont Ventoux wel eens te willen oprijden. Daar had zijn collega en schepen van Financiën Bob Vertstraete (Open VLD) wel oren naar.

'Ik breng jou met je fiets naar Frankrijk en begeleid je mee naar boven', klonk het. In een adem daagde Verstraete ook schepen van Communicatie Frans Deboes (CD&V en 63 jaar) uit. Deboes kreeg acht jaar geleden een nieuwe heup en traint sindsdien regelmatig op de hometrainer. Ongeveer een jaar geleden maakt hij ook regelmatig tochten met de mountainbike.

Wolput en Deboes waren niet vies van de uitdaging en gingen aan het trainen. Ook Verstraete hield woord. Hij zette het duo netjes af aan de voet van de Mont Ventoux. Vanuit Sault bedraagt de klim naar de top zo'n 26 kilometer, met een stijgingspercentage tussen de 4 en de 11 procent. Temperatuur: 31 graden.

Het was Florent Wolput die als eerste de top van het maanlandschap bereikte. Hij deed daar 2 uur en 45 minuten over. Deboes volgde op een kwartier. Intussen ontpopte Bob Verstraete zich tot een ideale ploegleider. Tijdens de klim voorzag hij zijn collega’s van spijs en drank: rijsttaartjes, bananen en liters water.

Schepen Verlinden trouwt jongste broer

Trouw_bart_tamara_006Schepen Christel Verlinden (Open VLD) kweet zich vorige week van een wel zeer bijzondere taak. Ze trouwde haar jongste broer Bart met zijn vriendin Tamara. 'Plezant, en vooral pakkend', vertelt de schepen.

'Dit moment bewijst dat het als Aarschots schepen niet altijd kommer en kwel is. De afgelopen maanden heb ik mijn part gehad met afspraken die niet nageleefd werden en dossiers die lang op zich lieten wachten. Dit is andere koek. De trouw was een warme plechtigheid en ik was bijzonder fier dat ik de trouw mocht doen. Ik wens Bart en Tamara een boeiend huwelijksleven toe.'

Els Vinckx biedt ontslag aan als schepen

Foto_wwwaarschotbe_2Schepen van Jeugd en Welzijn Els Vinckx (CD&V) heeft ontslag genomen als schepen van Jeugd. Vorige week werd ze ook in beroep veroordeeld voor haar aandeel in de Aarschotse fraudezaak.

Vinckx gaat wel in cassatie tegen haar veroordeling, maar stelt haar mandaat van schepen opnieuw ter beschikking van de partij.

Het volledige artikel vindt u HIER

Wat vindt u van de beslissing van Els Vinckx? Laat het weten en reageer!

Partij Vlaams Progressieven eist ontslag van schepenen

Foto_wwwocmwantwerpenbeDe Aarschotse partij Vlaams Progressieven eist het ontslag van de veroordeelde CD&V-schepenen Herman Pelgrims en Els Vinckx. 'We hebben ons nooit ingelaten met het fraudedossier', licht Dries Vandenbroeck toe. 'We zijn immers van mening dat het gerecht in alle rust zijn werk moet kunnen doen. Nu het vonnis ook in beroep bevestigd werd, achten we de tijd rijp om een duidelijk signaal te vragen aan de twee betrokken schepenen.'

Volgens Vlaams Progressieven is het ontslag van Pelgrims en Vinckx de enige mogelijke optie. 'Als de twee schepenen toch aanblijven, wordt het duidelijk dat deze meerderheid geen belang hecht aan het gerechtelijk apparaat. Daarnaast worden de CD&V- kernwoorden respect en vertrouwen zomaar over boord gekieperd door de lokale afdeling in Aarschot.'

Vindt u dat de Aarschotse schepenen op post mogen blijven? Stemmen in onze poll kan HIER of aan de rechterkant van DEZE pagina.

School neemt afscheid van veertig jaar ervaring

Foto_wwwmissteachacomDe start van de zomervakantie betekende het einde van de carrière van juf Josephine Vercammen. Na meer dan veertig jaar nam ze vrijdag met spijt in het hart afscheid van haar vertrouwde klasje. Woont u in Gelrode, dan is de kans groot dat juf Vercammen u heeft leren lezen, schrijven en rekenen. Jarenlang stond ze voor het eerste leerjaar in de Vrije Basisschool Pastoor Dergent in Gelrode .

Juf Vercammen staat bekend als een creatieve juf die zich perfect kan inleven in de leefwereld van de kinderen. Ze groeide de afgelopen veertg jaar zonder moeite mee met de tijdsgeest van de kinderen en bleef steeds enthousiast zoeken naar nieuwe lesmethodes. Vandaar dat zij één van de weinige juffen is die tegenwoordig zo’n lange schoolcarrière kan voorleggen.

Josephine Vercammen startte haar loopbaan in 1966 in Gelrode onmiddellijk in het eerste leerjaar. Voor de school betekent haar vertrek dan ook een gevoelig verlies aan kennis en ervaring. Vorige week zette de school en de oud-leerlingen hun geliefde juf in de bloemetjes tijdens een verrassingsfeestje.

Gezocht: zomerse activiteiten

Zomertips Elke dag publiceert onze krant vijf zomerse supertips. Daarin presenteren we onze lezers vijf leuke uitjes in de provincie Vlaams-Brabant.

Organiseert u ook een zomerse activiteit in de maanden juli en augustus en wil u die graag aankondigen in onze krant? Stuur dan een mailtje met een foto naar Aarschot@nieuwsblad.be of naar zomertips@gmail.com Wij kondigen uw activiteit dan aan in de krant.

Reageer: mogen veroordeelde schepenen op post blijven?

Fotos_wwwaarschotbeDe positie van huidige schepenen Herman Pelgrims (CD&V) en Els Vinckx (CD&V) lijkt stilaan onhoudbaar te worden. Gisteren handhaafde het Brusselse hof van beroep het vonnis van de correctionele rechtbank in Leuven. Ex-burgemeester Willy Schellens (SP.A) blijft gestraft met 12 maanden met uitstel, Pelgrims en Vinckx met respectievelijk 18 en 2 maanden met uitstel.

Schellens verliet intussen de politiek. Vraag is of Herman Pelgrims en Els Vinckx nog schepen zullen blijven. Beiden maakten na hun veroordeling in juni vorig jaar een afspraak met de CD&V-top dat zij hun schepenmandaat zouden neerleggen als ze ook in beroep veroordeeld werden. Voorlopig komt er nog geen uitsluitsel. Burgemeester André Peeters (CD&V) wacht voorlopig af welke verdere stappen zijn schepenen van onderwijs en jeugd nog zullen zetten. Zij kunnen nog in cassatie gaan.

De veroordelingen kaderen in de fraudezaak bij het Aarschotse stadsbestuur. In totaal stonden 22 personen terecht voor onregelmatigheden bij diverse aanbestedingen. Naast Schellens en drie CD&V-schepenen ging het om vijf stadsambtenaren, vier werknemers van de NV Sita Recycling Services en diverse lokale aannemers. Schellens werd veroordeeld wegens verstoring van de vrijheid van opbod bij de toewijzing van een afvalcontract. Hij gaf Sita een frauduleus voordeel ten opzichte van concurrenten. Dat het bedrijf Schellens en co een bezoek aan stripteasebar en een reis naar Valencia betaalde, bestempelde de rechter als omkoping. Toenmalig milieuschepen Vinckx werd verweten de rol van Sita geheim te houden voor raadsleden. Pelgims maakte zich schuldig aan persoonlijke verrijking bij aanbestedingen en opzetten van fictieve offertes.

Wat vindt u van de hele affaire? Mogen de twee veroordeelde schepenen van u op post blijven? Moeten ze om geloofwaardig te blijven ontslag nemen, of zijn ze volgens u al voldoende gestraft? Laat het weten en reageer!

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!