Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Extra alcoholcontroles in september

Foto_wwwpolitieijssellandnlMet het oog op de start van het nieuwe schooljaar, plant de politie in Vlaams-Brabant extra verkeers- en alcoholcontroles in de maand september. Niet enkel chauffeurs van personenwagens, maar ook chauffeurs van bussen die leerlingen vervoeren zullen gecontroleerd worden op rijden onder invloed. De controles zullen bijzonder intensief worden gevoerd in de week van 7 tot 13 september.

In juni verrichtten de politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant gedurende 915 uur gerichte controles op rijden onder invloed. De politiediensten lieten 1.217 chauffeurs blazen. Voor 112 chauffeurs was er sprake van strafbare alcoholintoxicatie. Dat komt overeen met 9,2 % van het totaal aantal gecontroleerde personen. 27 chauffeurs moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

'De CD&V-keizer'

De politieke crisis in Aarschot vormt een inspiratiebron voor enkele kunstenaars. Lezer Alain Dupres bezorgde ons deze prent:

Cleonero

Orgelrecital in Sint-Pieterskerk

Erard_011Op vrijdag 19 september 08 kan de wijde omgeving van de Sint-Pieterskerk in Langdorp genieten van een orgelrecital. Joris Lejeune geeft vanaf 20u15 het beste van zichzelf op het Robustelly-orgel van de kerk.

'Het orgel is een beschermd momument dat ruim elf jaar geleden gerestaureerd werd' zegt Josée Lehon. 'Als monument wordt het veelvuldig bespeeld in de vieringen, maar ook voor de Langdorpse Orgelrecitals is het een prachtig instrument. Heel wat befaamde organisten bespeelden het en waren achteraf diep onder de indruk.'

Wie volgt Herman Pelgrims op als schepen?

Foto_wwwcdenvvlaamsbrabantbe_2Op de gemeenteraadzitting van donderdagavond heeft schepen van Onderwijs en Cultuur Herman Pelgrims (CD&V) ontslag genomen als schepen van de stad Aarschot. Dat deed hij op vraag van zijn partij en onder massale druk van zowel oppositiepartijen als publiek. Die waren in grote getale opgekomen om te betogen bij aanvang van de gemeenteraad. Els Vinckx (CD&V) blijft op vraag van haar partij wel aan als schepen.

Wie Pelgrims zal opvolgen is nog niet duidelijk. De partij zet zo snel mogelijk een opvolger te zullen aanduiden. Een volledig verslag van de woelige gemeenteraadzitting vindt u HIER.

Wie zal Herman Pelgrims volgens u opvolgen? Wat vindt u van het burgerprotest bij aanvang van de zitting? Wat vindt u van de beslissing van Pelgrims? En wat vindt u van de beslissing van Els Vinckx? Laat het weten en reageer!

SP.A herdenkt André Schellens

De SP.A-Aarschot herdenkt vandaag het overlijden van André Schellens. De voormalige schepen van Sport, senator en volksvertegenwoordiger stierf precies vijf jaar geleden aan de gevolgen van een slepende ziekte.

'Hij was steeds begaan met het reilen en zeilen in Aarschot', herinnert Mark Schellens zich. 'De gebeurtenissen van de afgelopen jaren, denk maar aan de fraudedossiers, zouden ongetwijfeld een diepe indruk op hem nagelaten hebben. André werd door veel Aarschottenaars bewonderd voor zijn inzet, vriendlijkheid en diplomatie zowel binnen als buiten de grenzen van Aarschot. Voor de SP.A, maar vooral voor zijn familie en vrienden is de vijfde verjaardag van zijn overlijden dan ook een bijzondere gebeurtenis.'

Aarschotse circusschool breidt aanbod uit

Foto_wwwpartyshopnl
In september start ook in de Joker Circusschool het nieuwe schooljaar. De verhuis van CC Het Gasthuis naar de stedelijke sporthal van Aarschot was een succes en maakt dat het lesaanbod gevoelig kan worden uitgebreid.

Naast de lessen op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag, zijn er vanaf half september ook lessen op dinsdagavond. Het aanbod ziet eruit als volgt:

Dinsdag:
16u30 - 17u30 Circustheater (acteren, clownerie, mime…) (vanaf 10 j)
17u30 - 18u30 Acrobatie, evenwicht… (vanaf 10 j)

Woensdag:
16u - 17u Circusinitiatie (1ste tot en met 3de leerjaar)
17u – 18u Vrije oefenruimte
18u - 19u Circustechnieken (vanaf 4de leerjaar)

Zaterdag:
11u - 12u Circustechnieken gevorderden
12u - 13u Vrije oefenruimte

Meer info kan je vinden op de website van de Joker Circusschool of via 0475-74.20.81

Marino Keulen start tuchtprocedure tegen Pelgrims en Vinckx

Foto_wwwvldheudenzolderbeVlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open VLD) heeft de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant gevraagd een tuchtonderzoek te starten tegen de voor corruptie veroordeelde CD&V-schepenen Herman Pelgrims en Els Vinckx. Het Brusselse Hof van Beroep heeft onlangs hun veroordeling in een fraudezaak wegens onregelmatigheden bij openbare aanbestedingen bevestigd.

Nu de rechter de strafbare feiten heeft gekwalificeerd, wordt een tuchtonderzoek gelast door minister Keulen. Tuchtsancties, zoals een schorsing of ontzetting uit het ambt, kunnen worden opgelegd op grond van grove nalatigheid of kennelijk wangedrag. Het is de eerste keer dat minister Keulen een tuchtprocedure start ingevolge een gerechtelijke veroordeling.

Stadsfeestzaal krijgt nieuwe look

Foto_wwwhetverschilvzwbeDe Aarschotse Stadsfeestzaal heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. De BVBA Event Services & Solutions, vertegenwoordigd door Peter Kuyken, is al flink aan de slag in hun pas verworven pand. Deze zomer startten ze met enkele grondige renovatiewerken. 'Broodnodig, want de zaal heeft er intussen dertig jaar dienst op zitten en is letterlijk uitgefeest', zegt Gerry Vrancken van het AGB Aarschot.


De nieuwe eigenaars zorgen voor een totale renovatie van de zaal. Er komt een nieuwe vloer, nieuwe toiletten, een nieuwe cafetaria, een nieuwe toog, nieuw meubilair, nieuwe airco, de muren worden opgefrist , kortom: de zaal ondergaat een hele metamorfose. Vrancken benadrukt dat het doel van de zaal niet gewijzigd wordt. In de toekomst kunnen er dus nog fuiven, bals, feesten en dergelijke meer blijven doorgaan.

De werken zijn in principe klaar tegen het jaareinde.
Voor reservaties en bijkomende inlichtingen kun je voortaan terecht op: stadsfeestzaal.aarschot@skynet.be

Willy Vleminckx van Het Verschil vzw stelt ons enkele foto's van de werken ter beschikking via zijn website. Een kijkje nemen kan HIER.

De Knoet gaat voor funk

Frank_deruytterDe Knoet wil september graag op een funky manier inzetten. Op vrijdag 5 september is een optreden van The Pimp of Dazzle gepland. De negenkoppige funkband treedt buiten op vanaf 21u30, genieten kan gratis en voor niets.


De band telt ondermeer de nationaal en internationaal vermaarde saxofonist Frank Deruytter (foto) in de rangen. De familie funkateers landt met een ruimtetuig vol muziek, humor en energie op elke planeet die klaar is om een echt feest te laten losbarsten. Ze brengen funk, hip-hop, en groove.

Vijftiende Waterloop trekt door Aarschot

WaterloopAl voor de vijftiende keer slingert de Waterloop zich op 5 september door Aarschot. De jogging en wandeltocht brengt deelnemers via de oevers van Laak en Demer naar het park van het Kasteel van Nieuwland, de Turfputten en het Vorsdonkbos.

Sportievelingen en wandelaars kunnen om 19u30 starten op de terreinen van SC Aarschot aan de Grote Laakweg. Wandelaars vertrekken best wat vroeger, wegens de invallende duisternis. Deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden: 4, 9 en 15 kilometer. Deelname kost €4 en er zijn prijzen voorzien voor elke deelnemer.

Info via knoet@knoet.be

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!