Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gezamenlijke politieactie levert wat op

Dscf3404De politie van de zones Demerdal-DSZ en Aarschot sloegen vrijdagnacht de handen in mekaar. Tussen 22u en 6u voerden ze een gezamenlijke verkeerscontrole uit op hun grondgebied. Aan de Leuvensestraat (Diest), de Molenstraat (Scherpenheuvel-Zichem), de Diestersteenweg en de Pastoor Dergentlaan (Aarschot) werden in totaal 86 wagens naar de kant gehaald. Er werd voornamelijk gecontroleerd op alcohol- en druggebruik door de bestuurders. Alle bestuurders moesten een ademtest ondergaan.

Elf bestuurders legden een positieve ademtest af. Het rijbewijs van zes van hen werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen in opdracht van het Leuvense Parket. Vijf bestuurders dienden hun rijbewijs in te leveren voor de zes uur. Voor twee bestuurders werden onmiddellijke inningen opgesteld nadat ze A (alarm) bliezen. Hun rijbewijs werd ingehouden voor drie uur.

Twee niet-verzekerde wagens werden in beslag genomen en één wagen werd geïmmobiliseerd omdat de bestuurder zijn rijbewijs reeds eerder was ingetrokken. Twee bestuurders werden nog geverbaliseerd omdat hun wagen technisch niet in orde bleek. Ten slotte kreeg nog één bestuurder een onmiddellijke inning omdat hij zijn veiligheidsgordel niet droeg.

Wie heeft de macht? Stemmen kan tot zondag!

AarpeetersWie zwaait de plak in Aarschot? Al twee weken buigt Het Nieuwsblad zich over die vraag. Uit een poll bij onze lezers, u dus, blijkt momenteel dat burgemeester André Peeters (CD&V) zich de machtigste man van de Demerstad mag noemen. Hij schaart 28,86% van de stemmen achter zich. De tweede plaats is voorMonique Swinnen (CD&V - 19,92%), de derde plaats voor Danny Jennes (12,60%) Maar daar kan nog verandering in komen.

STEM!
U kan nog tot zondag 28 oktober uw stem uitbrengen. Stemmen kan in de poll aan de rechterkant van DEZE pagina. De tien kandidaten voor Aarschot zijn: Geert Schellens, Monique Swinnen, Christel Verlinden, Jan Lambrechts, André Peeters, Fons Dams, Danny Jennes, Steven Kolacny, Fons Maex en Els Beerten. Meer info over de genomineerden vindt u HIER.

Het nieuws uit Aarschot nu ook op film

NonameOp www.nieuwsblad.be/aarschot vindt u voortaan niet enkel het gedrukte nieuws uit Aarschot, maar ook filmpjes. De filmpjes uit het ROB journaal worden elke dag na de uitzending om 18u30 op onze website geplaatst.

De filmpjes bekijken kan HIER, u vindt ze terug in de rechterkolom.

Lijst Dedecker trapt SC Aarschot naar winst

Voetbal_004SC Aarschot versloeg Werchter afgelopen weekend met duidelijke 4-1-cijfers. Het waren Federaal Volksvertegenwoordiger Dirk Vijnck en LDD-voorzitter Fred De Keyser die de Aarschottenaars op weg naar winst zetten.

Vijnck verzorgde de aftrap en deed dat duidelijk op de juiste manier. Aarschot speelde het Werchterse elftal van de mat en won overtuigd met 4-1. 'Na afloop van de wedstrijd vroegen de Aarschotse supporters ons om in de toekomst nog meer wedstrijdballen te schenken, aangezien SC Aarschot gisteren een mooie resultaat behaalde', grapte De Keyser na afloop.

Fietsroute Noordrand krijgt nieuwe verlichting

Foto_utrechtfietsersbondnl
De stad maakt werk van de fietsroute Noordrand, een volwaardig fietspad tussen het station van Aarschot en de grens met Herselt. 'Vorig jaar hebben we het fietspad tussen het station en het kruispunt met de Oude Mechelsebaan gerealiseerd', zegt schepen van Openbare Werken Christel Verlinden (Open VLD) 'Ook de openbare verlichting werd in orde gebracht.'

Het bestaande stuk vanaf het kruispunt tot aan de grens met Herselt wordt nu aangepakt en in een moeite wordt ook de verlichting geïnstalleerd. 'De uitbreidingskosten bedragen € 15.842,80. De kredieten zijn beschikbaar en de werken zullen zo snel mogelijk uitgevoerd worden.'

Aarschot bindt strijd aan met appartementsdieven

AffichevoorkominbraakinappartementeDe laatste maanden werden in de provincie Vlaams-Brabant heel wat inbraken in appartementsgebouwen genoteerd. Daarom start de provincie met een campagne om appartementbewoners te sensibiliseren voor inbraakgevaar.

Op initiatief van het provinciaal forum voor inbraakpreventie Vlaams-Brabant werd een affiche ontworpen. De affiche geeft door middel van cartoons, getekend door Quirit, een aantal preventietips mee aan de bewoners van appartementen.

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte is alvast enthousiast. 'Ik heb alle burgemeesters van Vlaams-Brabant gevraagd om deze preventiecampagne mee te ondersteunen en de affiche te laten ophangen in de inkomhal van appartementsgebouwen. Naast de affiche is een begeleidende folder uitgewerkt die de bewoner meer preventieve tips en uitleg geeft bij de cartoons.'

De bewoners kunnen aan hun gemeentebestuur of bij de lokale politie een gratis technopreventief advies voor hun appartement aanvragen.

Enkele tips uit de folder en de affiche:
- Vermijd tekenen van afwezigheid. Zorg dat uw brievenbus tijdig leeggemaakt wordt. Vraag een buur of de conciërge om dat voor u te doen.
- De toegangsdeur tot de appartementswoningen moet steeds slotvast zijn. Deze mag enkel geopend worden door een sleutel of via een elektronisch signaal.
- Let goed op dat u geen ongewenste bezoekers zomaar binnenlaat. Laat nooit toe dat een vreemde persoon samen met u het gebouw betreedt. Vraag wie hij is en voor wie hij komt.
- Ramen en deuren die aan de brandladder gelegen zijn, moeten altijd goed afgesloten worden.


De folder kan worden gedownload op www.vlaamsbrabant.be/inbraakpreventie.

Lotte en Daan zijn het populairst

Foto_wwwthekiwifactorybeIn het arrondissement Leuven zijn Lotte en Daan de populairste voornamen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheid.

Vorig jaar werden er in onze regio 37 kleine Daantjes en 35 Lottes geboren. Daarmee wijken we lichtjes af van de nationale trend. In Vlaanderen zijn Lotte en Milan de populairste voornamen. Met Lotte zitten we dus op schema, maar Milan vinden we bij ons pas terug op de zevende plaats.

De tien populairste voornamen voor meisjes in het arrondissement Leuven:
1. Lotte (35)
2. Hanne (33)
3. Marie (31)
4. Charlotte (30)
5. Emma (30)
6. Lore (30)
7. Amber (25)
8. Noor (24)
9. Julie (23)
10. Anna (22)

De tien populairste voornamen voor jongens in het arrondissement Leuven:
1. Daan (37)
2. Wout (37)
3. Robbe (32)
4. Thomas (31)
5. Kobe (30)
6. Stan (27)
7. Milan (26)
8. Senne (26)
9. Arthur (25)
10. Ruben (25)

Wie heeft de macht in Aarschot?

Mvmetmacht_headerHet Nieuwsblad is op zoek naar de machtigste M/V van Aarschot. Wie heeft het echt voor het zeggen in onze stad? Naar wie wordt geluisterd als hij of zij iets zegt? Wij hebben alvast een eerste keuze gemaakt en tien namen voor u geselecteerd. Maar vanaf vandaag is het woord aan u. In een poll kan u stemmen op de persoon die volgens u de meeste macht in handen heeft.

De tien namen voor Aarschot zijn: Geert Schellens, Monique Swinnen, Christel Verlinden, Jan Lambrechts, André Peeters, Fons Dams, Danny Jennes, Steven Kolacny, Fons Maex en Els Beerten. Meer info over de genomineerden vindt u HIER.

Wie zal het volgens u halen? En welke namen ontbreken volgens u op het lijstje? Laat het weten en reageer! Stemmen kan in de poll aan de rechterkant van DEZE pagina.

Aarschottenaars worden gemiddeld 76 jaar oud

Foto_verschuttingweblognl
Als we de statistieken mogen geloven, worden inwoners van Aarschot gemiddeld 76,53 jaar. In 2007 stierven in totaal 279 inwoners van de Demerstad.

Daaronder waren 151 mannen. Zij werden gemiddeld 74,26 jaar oud. De vrouwen doen iets beter. Vorig jaar stierven in Groot-Aarschot 128 dames. Gemiddeld werden zij 79,22 jaar oud.

Wie in onze regio het langst wil leven, doet er goed aan te verhuizen. De grootste kans op een lang leven heeft u in Bekkevoort. Daar worden de inwoners gemiddeld 81,09 jaar. In Bierbeek blijft u dan weer best weg. Daar worden de inwoners gemiddeld slechts 74,18 jaar.

Stedelijk Museum zoekt vriendschapsbandjes

Foto_imgsmile18comHet Stedelijk Museum Aarschot zit met de gedachten al in 2009. Het thema van de Erfgoeddag is 'Uit Vriendschap'. Daar wil het museum maar wat graag een tentoonstelling aan wijden, maar daarvoor doet het een beroep op u!

Wat betekent vriendschap voor u? Kent u een hartverwarmend verhaal? Maakte u ooit iets speciaal voor uw beste vriend? Bewaarde u die bepaalde brief of dat bijzondere poëziealbum? Hebt u een vriendschapsbandje of bakte u een vriendschapscake?

Het museum is op zoek naar voorwerpen, symbolen, rituelen en taalgebruik rond vriendschap, van zowel vroeger en nu. Aarschottenaars die kunnen helpen kunnen terecht op 016-56 84 51. Uiteraard krijgt u alles na de tentoonstelling intact terug.

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!