Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig

AarschotIn onze krant werd vandaag aangekondigd dat de gemeenteraadscommissie voor Onderwijs vanavond samenkomt. Die vergadering blijkt intussen verschoven naar 1 december.

LDD-voorzitter Fred De Keyser is daar niet over te spreken. 'Tot vervelens toe is de commissie weeral verplaatst naar een andere datum. Enkele weken geleden stonden we ook al eens voor gesloten deuren bij de commissie Jeugd. Toen ik dat op de jongste gemeenteraad aankaartte, liet de burgemeester weten dat hij in de toekomst werk zou maken van de communicatie rond de samenkomst van de commissies.'

Dat gebeurt volgens De Keyser nog steeds niet. 'We stellen vandaag vast dat er nog steeds geen verbetering merkbaar is. Wie weet hoeveel mensen deze avond weer voor gesloten deuren zullen staan. Op de website van de stad werd de datum gisteren weliswaar aangepast. Maar niet elke burger beschikt vandaag over internet. De communicatie moet dringend aangepast worden, want burgers ontvangen voor een uitgestelde commissie geen verplaatsingskosten zoals de heren van het college dat wel doen.'

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105360b873a970c Listed below are links to weblogs that reference LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig:

Reacties

Ik begrijp maar al te goed dat het totaal onmogelijk is om alle 28.000 Aarschottenaars tijdig en persoonlijk te verwittigen van het verplaatsen van dergelijke commissievergaderingen. Dat is een utopie.
Trouwens, 99% van diezelfde Aarschottenaars zou met die informatie al helemaal niets kunnen aanvangen ...

Daarom stel ik voor om geïnteresseerden via de website van de stad de mogelijkheid te bieden om zich in te schrijven op een mailinglijst zodat ze, telkens er een commissie plaatsvindt of dergelijke commissies worden verplaatst, hiervan (tijdig!) via email of sms op de hoogte gebracht worden.

Ik denk dat het aantal personen dat interesse heeft om gemeenteraadscommissies bij te wonen én tegelijk niet beschikt over internet of gsm quasi onbestaande zijn.
Daarmee zou heel het probleem van dergelijke communicatiestoornissen meteen van de baan zijn.

 Patrick Verduyckt op 21 november 2008 om 00:37

Patrick,

In je reactie reik je tenminste een mogelijke oplossing aan aan het stadsbestuur.

Het is makkelijk steeds maar dingen aan te klagen die niet goed functioneren maar gelijk ook geen alternatieven aanreiken.

Dus bij deze, proficiat.

Jan Van Vlasselaer op 21 november 2008 om 11:45

Wat de communicatie via de website van de stad betreft, die kan nog stùkken beter als je het mij vraagt. En daarbij spreek ik uit eigen ervaring als webmaster van diverse websites doorheen de jaren.

De website zoals die er momenteel bijligt is véél te statisch. Slechts nu en dan, een paar keer per maand hoop en al, zie je -als je goed kijkt- dat er iets veranderd is.

Niet alleen de mogelijkheid tot inschrijven op een nieuwsbrief ontbreekt, maar ook het vermelden van alle eigen persberichten, een gedeelte "nieuw op de site", e.d.

Voor meer ideeën mogen ze altijd eens met mij contact opnemen. ;-)
Als zeer goed voorbeeld verwijs ik hierbij naar de website van de stad Leuven op www.leuven.be.

 Patrick Verduyckt op 21 november 2008 om 16:39

Een zwarte broek en groen hemd, een zwarte das en
zwart vestje behoort tot de uniforme presentatie en eigenheid van een bestaande club, idem maar met een blauw hemd behoort toe aan een andere club, heb je liever een blauw hemd verander dan van club.
Pretentie leidt tot hoogmoed en hoogmoed leidt tot de val.Wie het schoentje past trek het aan.
Fred De keyzer reageert voor alle gedupeerde geïnteresseerden, u reageert op de man en schiet op de pianist.

 everaerts Lucien. op 21 november 2008 om 19:45

een "gemoedelijk onderonsje" tussen vrienden
blijkbaar.

leven  op 23 november 2008 om 12:51

Er zijn mensen die hun mening durven verkondigen met naam en toenaam, en er zijn mensen die anoniem deze mensen proberen belachelijk te maken.

Leven, bekijk het zelf maar tot welke categorie je behoort. Tot de open vizier-strijders of tot de lafaards.

 Jan Van Vlasselaer op 25 november 2008 om 12:25

juist.

leven op 29 november 2008 om 12:08



De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!