Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow

Foto_wwwaarschotbeLijst Dedecker schiet met scherp op de Aarschotse meerderheid. Reden is de schorsing van de jongste gemeenteraad, nadat enkele leden van de meerderheid niet tijdig arriveerden.

'De gemeenteraadszittingen in Aarschot worden steeds meer een theatershow', vindt Aarschots LDD-voorzitter Fred De Keyser. 'Helaas voor de inwoners een voorstelling van erg laag niveau én zeer duur. Vorige week schoten de dames en heren schepenen en gemeenteraadsleden wel de hoofdvogel af. Want zelfs op de meerderheidsbanken bleven vier zitjes leeg. Twee CD&V'ers en twee Open VLD'ers hadden blijkbaar betere bezigheden dan dat te doen waarvoor ze verkozen zijn en betaald worden. Na amper tien minuten sloot de gemeenteraadsvoorzitter de zitting af en verdaagde de zitting naar vanavond.'

Vooral het prijskaartje van de gemeenteraadszitting zit LDD dwars. 'Het wordt pas echt een pure schande als je weet dat alle aanwezige gemeenteraadsleden voor die tien minuten de mooie som van 175 euro per persoon incasseren. 175 euro x 20 = 3.500 euro. Vanavond passeren ze allemaal uiteraard weer langs de kassa. De koopkracht van de Aarschotse politici lijdt alvast niet onder de crisis. Verdient u ook 17,50 euro per minuut?', vraagt De Keyser zich af.

LDD Aarschot vraagt dat de gemeenteraadsleden hun zitpenning van 175 euro spontaan terugstorten aan de Aarschotse stadskas.

De gemeenteraadszitting vindt vanavond plaats om 20u in de raadzaal van het stadhuis. De agenda vindt u HIER.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535ce0ab3970b Listed below are links to weblogs that reference Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!