Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Studenten werken rond suiker

Spa57141In verschillende scholen loopt het Comeniusproject, een project rond suiker. Ook Sancta Maria Aarschot neemt daaraan deel. In dat kader ontving de school enkele buitenlandse studenten van andere deelnemende scholen.

Tijdens een welkomstavond kregen de gasten een buffet met buitenlandse gerechten aangeboden. De studenten verblijven bij Aarschotse gastfamilies en werken overdag samen met de leerlingen van het SMA aan het project.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535fb697d970c Listed below are links to weblogs that reference Studenten werken rond suiker:

Reacties

Vijf Europese scholen werken samen rond suiker: van de gewassen in de grond tot de afgewerkte producten op tafel en in het menselijk lichaam. Hierbij wordt er gestreefd naar contact tussen de deelnemers uit de verschillende landen. Dit gebeurt onder andere via een website, die door de Belgische leerlingen ontworpen en onderhouden wordt: www.sugar-beat.be, een forum http://sugarbeat.ning.com/?xgi=9RYI7h0 en vijf bezoeken, waarbij de gastschool telkens de aspecten die er uitgediept worden, toelicht en het projectverloop wordt geëvalueerd.
Elke school draagt haar steentje bij op haar eigen vakgebied: de Zweedse en Poolse restaurantscholen leggen zich toe op gezondheids- en voedingsaspecten, de Estse school werkt rond honing en de Spaanse school maakt een vergelijking tussen suikerbiet en suikerriet en het historische aspect. Onze school neemt het statistische en wetenschappelijke deel op zich tijdens de practica en de geïntegreerde proef, terwijl de Poolse en Spaanse school de extractie en raffinage theoretisch aanpakt. Tijdens het bezoek aan onze school worden de leerlingen herkenningsproeven voor suikers aangeleerd en sporen deze op in allerlei voedingswaren. Het suikermetabolisme wordt bestudeerd zowel in planten als bij de mens (fotosynthese, ademhaling, hormonale regeling van de suikerspiegel). het toneelstuk “Suiker” van Hugo Claus wordt gelezen en leerlingen maken een studie over het werken in de suikerfabrieken en op suikerbiet en -rietplantages. Ze ontwerpen suikerboonverpakking en gezelschapsspelen die iets leren over economische en sociale aspecten in verband met suiker en het gebruik ervan bij speciale gelegenheden; starten in een internationaal gemengd rollenspel hun eigen zaak met suikerproducten. Samen maken we een vijftalig woordenboek. Het internationale gezelschap speelt toneel in het Aarschotse Aleidistheater.

 Wilma Geyskens op 18 november 2008 om 17:35

Naast onze school, Sancta Maria Aarschot werkt ook de Zweedse school te Järfälla, de Poolse te Lodz, de Spaanse te Badajoz en de Estse te Palamuse mee aan het project.

 Wilma Geyskens op 18 november 2008 om 17:39De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!